duminică, 26 august 2018

Liga a 3-a, Seria I | ACSM Ceahlăul a luat " contact " cu rigorile eșalonului 3 | Primele concluzii după jocul pierdut cu AFC Metalul Buzău

Aproape toată lumea sau măcar cei circa 800 de spectatori prezenți aseară pe Borzoghean și-au făcut acum o părere despre ce înseamnă acum nivelul ligii a 3-a, despre etapele pe care le mai au de parcurs " mânjii " lui Gabriel Rădulescu până a deveni cu adevărat o formație care să facă față cu brio la cerințele ligii a 3-a din toate punctele de vedere. 
Eliminând emoțiile și tracul oarecum firești unei formații tinere aflată la debutul pe teren propriu într-o competiție de nivel superior în fața unui adversar mai valoros și cu buget adecvat eșalonului 3, să remarcăm și lucrurile bune, nu puține la număr pe care le-am remarcat aseară în timpul jocului. 
Echipa aleargă, acoperă bine terenul, se dorește asta este clar, fazele de poartă apar mai ales pe faza a 2-a și contraatac (este încă mult de muncă la construcție, acolo unde în fața unui adversar mai valoros se vinde cam repede balonul), fazele fixe mai trebuie lucrate iar duelurile fizice încă ne sunt defavorabile asta și datorită faptului că avem una din cele mai tinere formații din competiție.
AFC Metalul Buzău a meritat clar victoria, chiar dacă nu a făcut un joc tocmai strălucit potrivit ambțiosului său antrenor Valentin Stan, dar trebuie să ținem cont de faptul că un an în plus de competiție la acest nivel contează enorm în economia competiției.
Cel puțin în prima repriză, chiar dacă pietrenii au avut 2 ocazii mari de gol, ambele semnate de Cristi Barb (relatarea live-text o aveți pe pagina de Facebook a autorului), buzoienii au controlat jocul ca și posesie dar și ca faze de poartă, scorul fiind deschis pe finalul primei reprize cu o lovitură precisă de cap a lui Valentin Lungoci care a profitat de marcajul larg al centralilor pietreni și de excelenta centrare a lui Cătălin Bardaș - cel mai bun om de pe teren în ciuda eliminării din minutul 80 ca urmare a cumului de cartonașe.
La capitolul reușite, consemnăm evoluția sigură a portarului Barna, precis și exact în intervenții, jucător care ne-a ținut în viață prin intervențiile sale din prima repriză, la faza golului, am spune noi imparabil, mingea a intrat în plasa laterală lovind în prealabil și bara și cam atât. Cosmin Țapu putea aduce egalarea în repriza a 2-a, în urma unei faze lucrate tot de el pe partea stângă a atacului pietrean, după ce și-a elimnat din joc 2 adversari, rămas singur singurel cu portarul oaspeților Costel Toader, nu l-a putut învinge pe acesta din apropiere, goalkeperul buzoian respingând de la colțul scurt în corner.
Ca și nivel de joc, putem remarca circa 20-25 de minute din repriza a 2-a, atunci când pietrenii și pe fondul pasului înapoi făcut de buzoieni, au avut inițiativa, au exercitat o oarecare presiune asupra careului buzoian, acolo unde însă, oaspeții s-au închis foarte bine iar fazele cu adevărat periculoase au cam lipsit. 

Linkul mini-rezumatului: https://youtu.be/IsiDpSoWds8

Lipsa de inspirație a puștiului Pântea, generos în efort, dar cu realizări puține, cât și introducerea rezervelor Bogdan Cuibari, Robert Vasile sau Ovidiu Toma care iau înlocuit pe Strat, Antim și Dumbrăvean nu au avut darul să aducă plusul scontat în atac, asta și în condițiile în care buzoienii cu un om mai puțin pe teren au terminat jocul în terenul nostru.
Până la urmă este un rezultat corect, însă trebuie remarcat pașii făcuți de mulți dintre componenții lotului lui CSM Ceahlăul: majoritatea dintre ei au făcut saltul de la formațiile de juniori U-19și U-17, iar o altă parte dintre ei provin de la L5 acum 2 ani, respectiv L4 în sezonul trecut.

Va fi fără îndoială un sezon de sacrificiu, un sezon fără un obiectiv de clasament bine definit (locurile 1-8 pare la prima vedere un obiectiv supraevaluat), un sezon în care se dorește acomodarea cu nivelul ligii a 3-a, un sezon în care antrenorul principal Gabriel Rădulescu are greaua misiune de a crește în valoare și în joc o formație foarte tânără, neexperimentată pentru acest nivel al competiției, o formație care a suferit numeroase modificări în efectivul de bază în această vară.

Meciurile se succed cu rapiditate, miercuri urmează jocul de Cupa României pe teren propriu cu formația de liga secundă Aerostar Bacău, apoi urmează 2 jocuri în campionat cu formații foarte puternice din zona Galațiului: mai întâi cu Sporting Liești în deplasare, apoi acasă cu Suporter Club Oțelul Galați, una din formațiile ce și-au propus ca și obiectiv promovarea la L2. Sunt jocuri în care tehnicianul pietrenilor așteaptă ca formația sa să înregistreze un plus în exprimare și evoluție, o omogenizare cât ma rapidă a lotului și o mai bună consolidare a relațiilor de joc, pentru că, sâmbătă 25 august 2018, pe Borzoghean, în disputa cu AFC Metalul Buzău, toată lumea s-a convins de faptul că liga a 3-a înseamnă ALTCEVA!

Pentru amatorii de statistici, prin bunăvoința observatorilor de joc și de arbitri vă prezentăm cele 2 formații:

ACSM Ceahlăul: Alexandru Barna (22) - Flavius Dumbrăvean (5), Valentin Rotaru (21), Vlăduț Andreș (16), Marius Rusu (4) - Cosmin Rotaru (6) - cpt, Copoț-Barb (8), Constantin Antim (18), Cezar Strat (23), Răzvan Pîntea (10) - Cosmin Țapu (7).
Rezerve: Teodor Cîmpianu (12) - Robert Vasile (11), Răzvan Sârbie (2), Ovidiu Toma (14), Bogdan Cuibari (9), Codrin Babii (20) și Codrin Coteț (3).

Antrenor principal : Gabriel Rădulescu
Antrenor secund : Florin Anton

AFC Metalul Buzău: Costel Toader (1) - Ștefan Păun (19), Marian Manea (10), Mădălin Răileanu (6), Stelian Mișilăricu (3), Mircea Popescu (23), Cătălin Bardaș (7), Valentin Lungoci - cpt (25), Daniel Mihai (17), Dan Stan (8) și Alin Iacob (9).
Rezerve: Răzvan Popescu (12) - Ionuț Radu (18), George Badea (4), Patrick Benga (11), Gabriel Mihăescu (16), Ion Spătaru (5), Stepan Nedelcu (15).

Antrenor principal : Valentin Stan
Antrenor secund : Ștefan Leu


Mesaj pentru conducerea clubului: 
A început un sezon fotbalistic de liga a 3-a, competiție organizată de FRF. Este un alt nivel, nivel pe care ar trebui să și-l ridice și conducerea clubului, mai cu seamă în organizarea jocurilor de pe teren propriu. Nici până la această oră clubul nu are desemnat oficial un ofițer de presă, acreditările pentru ziariști lipsesc cu desăvărșire, intrarea se face pe baza legitimației de serviciu, nu există o sală de conferințe, sau o zonă de flash-interviu desemnată, interviurile se realizează de presă ad-hoc pe pistă, sau în zona tomberoanelor de gunoi dintre cele 2 terenuri, acolo unde este o vizibilitate mai ridicată seara după jocuri. La meciul cu AFC Metalul Buzău am avut noroc de prezența unui observator de joc în persoana lui Daniel Scânteie, căruia pe această cale îi mulțumim pentru înțelegere, dar la meciurile viitoare nu vom mai beneficia de aceeași clemență în cazul unor observatori mai exigenți. Asta ca să nu mai punem la socoteală situația ingrată în care s-au aflat colegii de Buzău TV care nu și-au putut efectua în condiții de deplasare decente meseria de jurnaliști. 

Galerie foto:












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga 1/liga a 2-a |Foto + video: Ceahlăul, EȘEC în primul amical al sezonului cu formația de SuperLigă FC Botoșani. Marco Veronese a testat 2 jucători străini aflați în probe și o serie de tineri de la formația satelit de L3

    Echipa nemțeană de L2 - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a dat start partidelor de verificare din presezon, astăzi 22 ianuarie de la orele 12:...