joi, 18 aprilie 2019

Handbal feminin div.A, Seria A | Final de sezon pentru HCF Piatra Neamț cu o victorie concludentă în fața ultimei clasate ACS UAIC CNOT Iași. AHCM Slobozia și CSU Neptun Constanța s-au calificat la turneul semifinal. Profesorul Dan Valentin încă mai speră la REVITALIZAREA handbalului feminin în Piatra Neamț!

Etapa a 20-a (18 aprilie)
HCF Piatra Neamț
37-24
ACS UAIC CNOT Iași
HC Dunărea Brăila II
32-36
AHCM Slobozia
CS Știința Bacău
27-35
CSU Neptun Constanța
Sezonul regulat al seriei A din Divizia A feminină s-a încheiat joi, cu rezultate normale, echipele calificate la turneul semifinal fiind HCM Slobozia și CSU Neptun Constanța. Ambele formații au câștigat în deplasare, Slobozia în fața ”satelitului” Dunării Brăila, cu mai multe jucătoare de la prima echipă în teren, iar Constanța la Bacău, în fața unei echipe ce promite să facă o figură mai frumoasă în sezonul viitor. Cu un lot tânăr și redus numeric, HCF Piatra Neamț a terminat pe locul al treilea, luptându-se pentru poziția a doua până în penultima etapă, atunci când a cedat pe litoral în fața lui CSU Neptun - o grupare mult mai potentă financiar și cu un lot mai echilibrat pe posturi.


HCF Piatra Neamț - ACS UAIC CNOT Iași 37-24 (20-10)
HCF Piatra Neamț și-a luat frumos la revedere de publicul prezent la Sala Polivalentă printr-o victorie concludentă în fața fetelor de la ACS UAIC CNOT Iași. Chiar dacă jocul nu a avut o miză aparte, ambele formații și-au păstrat locul ocupat din clasament la finalul jocului, am asistat la un joc spectaculos, cu multe reușite din partea fetelor noastre în special, o partidă cu multe goluri, în care faza de apărare a fost în dese rânduri trecută în plan secund. Pietrencele cu Anca Munteanu - singurul portar rămas din lot, au un start perfect de joc, se distanțează constant pe tabela de joc: 4-0, 8-2, 12-5 având în Oancea, Dorneanu și Roșca principalele "guri de foc". Pe finalul primei reprize, Iașul a avut și dublă superioritate numerică, însă nu a reușit să profite, fetele pregătite de Dan Valentin s-au apărat atent și avansat, iar pe faza de atac pe momentele noastre de inferioritate, căpitanul Roșca Rebeca a fost marcată îndividual de Nica Marina (nr.10) cea mai valoroasă jucătoare a oaspeților, autoarea a numeroase goluri pe contraatac și faza a 2-a în dreptul vizitatoarelor. 
În repriza secundă, s-a marcat în continuare la foc automat, avantajul gazdelor a fost maxim în minutul 56 (36-20), și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor pietrencele  Dâdă Petronela și Creangă Andreea în timp ce din partea Iașului am mai remarcat-o pe numărul 23 Lupu Alexandra o jucătoare cu frumoase calități.
Finalul jocului a mai strâns puțin scorul pe tabela de marcaj, însă diferența de 14 goluri în favoarea HCF-ului este una corectă.
Rămâne regretul că nu s-a reușit calificarea la turneul semifinal, acolo unde vor merge la Făgăraș - AHCM Slobozia și CSU Neptun Constanța, însă formațiile care au reușit calificarea au și meritat-o, beneficiind de loturi mai valoroase și desigur o finanțare superioară formației din Piatra Neamț.
Poate din sezonul viitor, HCF Piatra Neamț și profesorul emerit Dan Valentin vor putea beneficia de un buget care să permită alcătuirea unei formații valoroase cu care să se atace promovarea în Liga Florilor...

Loc
Clasamentul (20)
M
V
E
Î
Gol
Pt
+/-
1
AHCM Slobozia
20
18
0
2
631-454
54
+177
2
CSU Neptun Constanța
20
14
2
4
633-522
44
+111
3
HCF Piatra Neamț
20
12
2
6
567-517
38
+50
4
HC Dunărea Brăila II
20
5
1
14
504-569
16
-65
5
CS Știința Bacău
20
4
1
15
501-603
13
-102
6
ACS UAIC CNOT Iași
20
4
0
16
468-639
12
-171


Dan Valentin – antrenor principal HCF Piatra Neamț: 
Din păcate acesta a fost ultimul joc pentru noi în acest sezon de campionat. Cheltuielile de organizare pentru acest joc cu echipa Iașului au fost suportate de mine, ca de altfel și operația la care a fost supusă în cursul zilei de marți extrema noastră dreaptă – Simona Miron. Anul ăsta atât s-a putut pe linie sportivă ! Dacă prin absurd am fi reușit calificarea la turneul semifinal, la ora asta nu am fi avut bani să facem deplasarea la Făgăraș! Noi știm foarte bine ce avem de făcut! Am tot vorbit cu fetele noastre, cele care sunt originare din Piatra Neamț și activează unele dintre ele în Liga Florilor, altele în Spania...cu ce avem la noi în momentul de față și 4-5 transferuri bine țintite, cu o susținere financiară corespunzătoare (avem ceva promisiuni dar nimic concret până acum) s-ar putea obține promovarea în Liga Națională în sezonul următor. Astăzi după cum vedeți am stat doar într-un singur portar, Anca Munteanu. Iulia Fârțescu am înțeles că a plecat la București...se pregătește pentru facultate. Pe noi a uitat să ne anunțe ! 

Rebeca Cernat – căpitanul echipei și antrenor secund (foto centru alături de Andreea Creangă - stânga și Simona Miron - dreapta):
Mulțumim frumos pentru felicitări. Suntem puțin supărate pe Iulia (nr.Fârțescu)...Pe ea nu a interesat-o echipa și angajamentul pe care și l-a luat. Și-a urmat propriile interese și nu i-a păsat că noi am jucat într-un singur portar...Anca (nr. Munteanu) s-a accidentat la încălzire și a trebuit să joace așa! Da, ar fi trebuit să ne spună...ea nici măcar nu a luat Bacalaureatul și deja se înscrie la Facultate! Da, noi o să avem vacanță, dar cele mai mici vor continua pregătirea. Oricum noi vă urăm în numele echipei Sărbători fericite și vă mulțumim că sunteți alături de noi! ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani U-17 | ACSM Ceahlăul victorioasă la scor cu LPS Iași. LPS Piatra Neamț a cedat acasă cu LPS Suceava. Rezultatele complete ale etapei a 7-a și clasamentul actualizat

Etapa a 7-a (5-6 octombrie) LPS Roman 3-4 ACS Juniorul Suceava ACS Academia Didi Iași 0-6 ...