joi, 15 august 2019

Cupa României - turul II | Calificare obținută la loteria penalty-urilor de CSM Ceahlăul la Liteni. Fomba, Keita, Franck M'Barga și portarul Barna la penalty-uri, decisivi pentru pietreni

Meciurile de Cupa României au ÎNTODEAUNA farmecul lor...Ele declanșează energii nebănuite și o mobilizare exemplară în tabăra unor formații cotate cu șansa a 2-a la startul partidei.
Așa a fost și ieri la Liteni, acolo unde ACSM Ceahlăul Piatra Neamț cu o formulă experimentală a avut nevoie de 120 de minute și de executarea loviturilor de departajare de a trece de ambițioasa campioană a județului Suceava, mai vechea noastră cunoștință de la meciurile de baraj din iunie cu FC Ozana Târgu Neamț. Cu Cristi Naciu pe bancă și Ștefan Ștoica în tribună alături de președintele executiv Marin Mitran și preparatorul fizic Daniele Nervi, pietrenii au început mai bine jocul, au înscris repede de 2 ori prin Fomba Bourama (8), Franck M'Barga (29), primul cu o excelentă lovitură de cap în urma unui corner de pe partea dreaptă în direcția de atac a CSM-ului, iar al doilea prin specialitatea casei: lovitură liberă din afara careului mare, ușor lateral stânga.
Neavând ce pierde, Liteniul lui Demis Maranda a urcat liniile și a profitat imediat de naivitățile din apărarea nemțenilor acolo unde Moroșanu și în special V.Andreș par la ora actuală verigile slabe din apărare. Moroșanu nu a reușit să degajeze o minge simplă în afara terenului de joc, gazdele au profitat imediat, au centrat în suprafața de pedeapsă de unde Mihai Guriță - veteranul de 46 de ani din atacul Liteniului a plasat o inteligentă lovitură de cap pentru 1-2 de lângă longilinul apărător al Ceahlăului rămas fără reacție. Cristi Naciu a simțit imediat pericolul, l-a înlocuit pe Moroșanu cu Cosmin Rotaru, însă la doar 7 minute Guriță își folosește din plin experiența superioară și valoarea și aduce o nesperată egalare, scor 2-2, înregistrat de altfel la finalul primei reprize.
În tribună am remarcat prezența lui Ciprian Anton - președinte AJF Suceava dar și a președintelui Andrei Ciutac - ACS Foresta Suceava, formație calificată fără joc în turul III al Cupei României, deoarece gazdele de la Sănătatea Darabani nu au putut organiza jocul.
Repriza a 2-a a fost încrâncenată s-a jucat la limita regulamentului, ambiția gazdelor fiind la cote maxime, cravașate de pe margine și de primarul urbei din Liteni, un personaj care trăiește fotbalul la cote maxime.
Pietrenii deși au avut mai mult mingea, nu au putut desface apărarea grupată a gazdelor, care au mai sperat doar la firave contraatacuri cu Mihai Guriță - vârf de lance, blocat exemplar de Barna în situație 1 la 1 în cea mai bună fază a gazdelor pe fază ofensivă.
A urmat accidentarea nefericită a lui Cosmin Rotaru, consecință a ardorii cu care s-a jucat, la finalul jocului am observat la vestiare și un jucător al gazdelor cu ochiul tumefiat, semn că la Liteni am asistat la un meci ADEVĂRAT, mediocru ca și calitate dar cu siguranță cu mare angajament fizic.
Mai proaspeți în prelungiri, pietrenii au avut 2 oportunități de a evita loteria penalty-urilor dar Alex Șoimu în prima repriză a tras razant cu transversala ușor din unghi din interiorul careului mare, iar în a 2-a repriză Franck M'Barga a trimis de la circa 25 metri din lovitură liberă direct în bara transversală!
Au urmat apoi loviturile de la 11 m în care pietrenii mai preciși, a ratat doar Ovidiu Toma - șut peste transversală, profitând și de experiența superioară a lui Barna care a parat o lovitură de la 11 metri, au obținut o calificare muncită și meritată în turul III al Cupei României, acolo unde ar putea juca tot în deplasare, la Uricani, pe terenul revelației Unirea Mircești, formație ce a eliminat în mod surprinzător pe Știința Miroslava.
Cheia meciului dintre CSO Viitorul Liteni și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț am considerat că a reprezentat-o duelul dintre Vlăduț Andreș și Mihai Guriță, câștigat net de experimentatul fotbalist de 46 de ani al Liteniului. Vlăduț a revenit în formula de bază după o lungă perioadă în care a acuzat probleme musculare, același lucru îl putem spune și despre Răzvan Pântea - ambii cu prestații sub media echipei. La fel și Ovidiu Toma, deși generos în efort, sărac în realizări, mereu nervos, a primit și cartonaș galben și a ratat chiar și de la punctul cu var. În ușoară creștere Marius Matei, care la 17 ani a jucat 120 de minute, a transformat cu siguranță primul la loteria penalty-urilor.
La loviturile de departajare:
2-2 ratare Corban - CSO Viitorul Liteni, șut peste transversală!
3-2 Marius Matei
3-3 gol Bicleanu CSO Viitorul Liteni
3-3 Ovidiu Toma - șut peste poartă!
4-3 gol Gliga - CSO Viitorul Liteni
4-4 Modibo Keita
4-4 ratare Solcan - CSO Viitorul Liteni: apără Barna!
5-4 Vlăduț Andreș
5-5 gol Tomescu - CSO Viitorul Liteni
6-5 Franck M'Barga transformă penalty-ul decisiv și aduce calificarea pentru ACSM Ceahlăul în turul III al Cupei României.

Pentru amatorii de statistici iată formațiile de start:
CSO Viitorul Liteni: Ionuț Bicleanu - Vladimir Răzlog, Petru Răzlog, Ionuț Duțică, Cătălin Solcan, Radu Tomescu, Claudiu Velescu, Sergiu Corban (cpt), Alexandru Dragomir, Mihai Guriță, Andrei Bijec.
Rezerve: Andrei Lucaciu - Daniel Cristescu, Andrei Duman, Nicolae Gliga, Mihăiță Gheorghiță, Ovidiu Vornicu, Costel Vicu
Antrenor: Demis Maranda și Cătălin Holică
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț: Alexandru Barna (cpt) - Daniel Moroșanu, Vlăduț Andreș, Fomba Bourama, Modibo Keita, Ovidiu Toma, Franck M'Barga, Marius Matei, Răzvan Pîntea, Robert Vasile, Alexei Șoimu.
Rezerve: Marius Chelaru - Cosmin Rotaru, Andrei Curpăn, Anthony Gabor.

Galerie Foto:









































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu