joi, 22 august 2019

Liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei inaugurale: delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Primele 3 partide au loc vineri. ACSM Ceahlăul debut în propriul fief în fața Științei Miroslava

Anul acesta, în sezonul competițional 2019-2020, se anunță un campionat disputat în liga a 3-a, Seria I, la ambii poli ai clasamentului.
La promovare, la nivel declarativ și-au anunțat ambițiile o serie de 4 formații: ACS Foresta Suceava, CSM Focșani 2007, CS Aerostar Bacău și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. Alte 2 formații foarte bune ale seriei, pot pune probleme celor patru: CSM Bucovina Rădăuți și SC Oțelul Galați, prima cu un lot eterogen, fără schimbări majore în raport cu sezonul trecut și cu același staff tehnic, a 2-a, formația de la Dunăre, cu un lot în care se pune accent în acest sezon în cea mai mare parte pe tinerii din zona Galațiului și împrejurimi.
Noile promovate vom avea un sezon greu în care, salvarea de la retrogradare pare la prima vedere obiectivul cel mai la îndemână. 
Evoluții imprevizibile se așteaptă ca și în sezonul trecut de la FC Botoșani II (în funcție și de ce jucători vor primi de la primă echipă) sau de la CSM Pașcani - o formație parcă mereu abonată în ultimii ani la locul 13.
Pentru prima etapă, avem programate pentru vineri, un număr de 3 jocuri, partide în care oaspeții de la CS Aerostar, CSM Focșani 2007 și ACS Șomuz Fălticeni pornesc cu prima șansă în disputele de la Dorohoi, Tg.Neamț și Bacău.

vineri, 23 august, orele 18:00

1. AFC Botoșani II - CS Aerostar Bacău - stadion Municipal Dorohoi
Arbitri - A: Gabriel Siviu Popa - Vaslui, A1: Cosmin Vițelaru - Vaslui, A2: Gabriel Samoilă - Plopeni (Vaslui). 
Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Aurel Daicu - Suceava.

Oaspeții, formează la ora actuală cea mai în formă formație din seria I. Aviatorii pregătiți de Daniel Munteanu par să nu fi acuzat șocul retrogradării din L2, au avut o campanie precompetițională cu jocuri multe de verificare în fața unor adversari valoroși, iar bilanțul și exprimarea fotbaliștilor în teren a fost pe măsură.
Transferurile de calitate și bine țintite sunt garanția unui sezon bun de liga a 3-a, obiectivul declarat fiind locurile 1-3.
AFC Botoșani II joacă și în acest sezon meciurile de pe teren propriu la Dorohoi, iar în sezonul trecut au reușit un retur peste așteptări, obținând salvarea de la retrogradare practic în ultima etapă, pe teren propriu.

Pronostic: 2

2. FC Ozana Tg.Neamț - CSM Focșani 2007 - stadion Cetatea (Tg.Neamț - Neamț).
Arbitri - A: Lucian Diaconu - Iași, A1: Ionuț Melinte - Iași, A2: Adrian Condurache - Pașcani (Iași).
Obs : Lajos Jozsef Fodor - Odorheiu Secuiesc (Harghita) și Mihail Lazar _ Covasna (Covasna).

CSM Focșani 2007 sub comanda antrenorilor Marius Bratu și Mircea Lazăr au stabilit ca și obiectiv promovarea în L2, beneficiind în acest sezon de o susținere financiară consistentă din partea Primăriei Focșani și CJ Vrancea. Cu un lot format în mare parte din jucători crescuți în zona Vrancei, formația de la Milcov pare croită pentru a face pace pasul spre eșalonul superior, rămâne de văzut și dacă fotbalistic, vrâncenii vor fi capabili să pună în practică obiectivul fixat de conducere.
FC Ozana Tg.Neamț a acces în eșalonul 3 în urma dublei de baraj (5-3) cu Viitorul CSO Liteni - campioana județului Suceava, a reușit un parteneriat cu Politehnica Iași prin care o serie de tineri jucători ieșeni au fost direcționați sub Cetate, iar sub comanda antrenorilor Daniel Zavate și Florin Dăscălescu, FC Ozana speră să aibă un prim sezon de L3 fructuos, iar prin jocul prestat să atragă lumea la stadion.

Pronostic: x, 2

3. CSM Bacău - ACS Șomuz Fălticeni - stadion Constantin Anghelache - Bacău
Arbitri - A: Bogdan Neculcea - București, A1: Daniel Călin - București, A2: Nicolas Spînu - București.
Obs: Mircea Constantin - Buzău

CSMeii pregătiți de Gheorghe Penoff formează o trupă tânără, nou promovată, în care regăsim în această stagiune și 2 foști jucători ai CSM Ceahlăul din stagiunea trecută: portarul Teo Cîmpianu și fundașul lateral stânga Cezar Strat. Stabili din punct de vedere financiar, CSM Bacău este echipa susținută de Primăria Bacău, poate face un sezon decent la prima apariție la L3, un loc la mijlocul clasamentului fiind și obiectivul formației din orașul lui Bacovia.
ACS Șomuz Fălticeni pregătită de Daniel Stoica și Florin Ailenei este mai puternică în acest sezon, s-a întârit insclusiv cu 5 jucători africani (Camerun) și speră să nu mai aibă emoții cu retrogradarea, așa cum s-a întâmplat la finalul stagiunii trecute, Cu numeroase jocuri de verificare în pregătiri, Șomuz poate emite pretenții pe "Letea" și ar putea profita de tracul tinerilor băcăuani aflați la debutul în liga a 3-a.

Pronostic: X,2

4. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - CS Știința Miroslava - stadion Ceahlăul - Piatra Neamț
Arbitri - A: Octavian Ciucanu - Brașov, A1: Claudiu Șchiopeț - Brașov, A2: Andrei Cojocaru Pavel - Brașov.
Obs: Cristinel Rusu - Focșani și Ervin Foof - Sfântu-Gheorghe (Covasna).

Cel mai ofertant joc al primei etape. ACSM Ceahlăul este o echipă schimbată din temelii în această vară la toate nivelurile: conducere executivă, tehnică, lot de jucători, iat oaspeții de la Miroslava - locul 4 în stagiunea trecută, a schimbat și ea conducerea tehnică și o mare parte din lotul de jucători.
Dacă pentru CSM Ceahlăul - locul 2 nu reprezintă o opțiune pentru acest sezon, la Miroslava nu este precizat (încă!) un obiectiv clar pentru actuala stagiune.
Președintele Mitran și antrenorul principal Ștefan Stoica promit să aducă Piatra Neamțul în L2 încă din acest sezon, însă lupta la vârf va fi aspră și de lungă durată, iar un rol important îl va reprezenta și modul cum vor intra în iarnă principalele contracandidate la promovare.
De partea cealaltă antrenorii Dan Florin Croitoru și Petrică Laurențiu Sinescu vin de la Pașcani, sunt buni cunoscători ai fotbalului din Iași, și speră să construiască o echipă puternică pentru acest sezon la Miroslava.

Pronostic: 1

5. CSM Pașcani - ACS Suporter Club Oțelul Galați - stadion CFR Pașcani - Iași
Arbitri - A: Bogdan Jijiie - Botoșani, A1: Radu Crețu - Botoșani, A2: Vasile Bogdan Caba - Darabani (Botoșani).
Obs: Grigore Suhan - Suceava și Ilie Andrici - Cervicvești (Botoșani).

CSM Pașcani acești "highlinderi" - greu de ucis ai L3, revin și în acest sezon în L3 - Seria I, chiar dacă la finalul sezonului trecut retrogradaseră matematic în L4 Iași. 
ACS Suporter Galați este o formație în reconstrucție, care cel puțin teoretic, nu are declarat ca și obiectiv: promovarea. 
Însă pentru fotbalul din Galați, cu un potențial imens de creștere în viitorii ani, apariția unui sponsor potent (până acum clubul a fost susținut în cea mai mare parte de fani) poate schimba din mers obiectivul chiar și în acest sezon.

Pronostic: 2

6. ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați - ACS KSE Târgu Secuiesc - stadion Portul Roșu (Galați)
Arbitri - Cosmin Apetrei - Roznov (Neamț), A1: Cosmin Cercel - Piatra Neamț, A2: Răzvan Ionuț Andrei - Piatra Neamț
Obs: Petrea Cârlig - Tulcea și Costel Petre - Constanța

ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați reprezintă o nou promovată, o echipă tânără, arțăgoasă, care dacă nu este tratată cu seriozitate poate pune probleme și formațiilor mai puternice din această serie.
CSM Focșani 2007 a câștigat de 2 ori cu 2-1 în Portul Roșu, prima dată în joc amical, a 2-a oară în Cupa României și de fiecare dată a trebuit să se întrebuințeze serios pentru victorie.
ACS KSE Târgu Secuiesc este cu siguranță o formație mai valoroasă, mai rutinată, cu experiență la nivelul eșalonului 3, însă terenul propriu, căldura, elanul pe care îl au nou promovatele la debut sunt ingrediente care pot încurca și o grupare cum este cea din Covasna.

Pronostic: X,2

7. ACS Foresta Suceava - CS Sporting Liești - stadion Areni (Suceava)
Arbitri - A: Dorin Vasile Băltuță - Flămânzi (Botoșani), A1: Valentin Popovici - Botoșani, A2: Nicoleta Grigoriu - Botoșani.
Obs: Vasile Popa - Bistrița (Bistrița - Năsăud) și Gabriel Mihail Tănasă - Botoșani.

Formația din cetatea de scaun a Moldovei a anunțat prin vocea președintelui Andrei Ciutac că anul acesta va fi anul Forestei, obiectivul de promovare în L2 fiind argumentat prin valoarea lotului de jucători, a transferurilor, a pregătirii fără cusur din această vară dar și susținerii financiare care în acest an este la paramentrii înalți, finanțare care permite îndeplinirea obiectivului.
Cu Vespazian Colban în postură de antrenor principal, Foresta are în aparență un meci facil în prima rundă, adversarul CS Sporting Liești era pe punctul de a se retrage din competiție în această vară datorită problemelor financiare.

Pronostic: 1

8. ACS Hușana Huși - CSM Bucovina Rădăuți - stadion Municipal Huși - Vaslui
Arbitri - A: Cosmin Roman - Iași, A1: Andrei Diaconu - Iași, A2: Iulian Contofan - Iași.
Obs: Costică Manasă - Bacău și Flaviu Gabriel Ion Pop - Bacău

Ghinion pe proaspăt promovata din Vaslui. Hușana are parte de un adversar strong pe teren propriu încă din prima etapă.
CSM Bucovina Rădăuți - formația pregătită de Dorin Goian și Daniel Bălan este revelația stagiunii trecute când a încheiat sezonul pe locul 2 - cea mai bună performanță din istoria fotbalului din Rădăuți.
Echipa antrenată de Cătălin Nicolau va trebui să se adapteze din mers rigorilor eșalonului 3, pentru a nu aluneca încă după primele etape în subsolul clasamentului. Euforia promvării în L3 a fost răsplătită la Huși de fani prin achiziționarea unui număr important de abonamente, semn că fotbalul este iubit la Huși, iar orașul merita o echipă la nivelul ligii a 3-a.

Pronostic: 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu