sâmbătă, 24 august 2019

liga a 3-a, Seria I | Ozana de "CRISTAL" - victorie la debutul în L3 în fața unei formații CSM Focșani, cu aspirații la promovare. Andu Moisi a marcat singurul gol al partidei în min.4, Focșaniul a ratat egalarea la ultimă fază a jocului

FC Ozana Tg.Neamț a debutat perfect în campionatul L3, Seria I cu o victorie muncită și absolut meritată în fața unui CSM Focșani venit cu o zi înainte de joc, la Văratec, cu pretenții cel puțin la nivel declarativ pentru promovarea în L2 în acest sezon.
Echipa Ozanei, cu multe modificări în formația de start, față de dubla de baraj cu Viitorul CSO Liteni, sub pregătirea aceluiași antrenor principal Daniel Zavate alcătuiește la ora actuală o formație foarte tânără, media de vârstă fiind undeva în jurul a 22 de ani, cu reale perspective de progres în această stagiune. După o scurtă festivitate de premiere, în care gazdelor le-au fost înmânate trofeele cucerite în stagiunea trecută la nivelul ligii a 4-a, Neamț, partida de sub Cetate a început...Și ce început de partidă am avut prieteni!
Cu Andrei Apostol, exploziv în banda dreaptă așa cum vi-l amintiți din perioada CSM Ceahlăul, Ozana a făcut imediat diferența. 
Cu presiune pe benzi, la unul din primele cornere executate de Andrei de pe partea dreaptă, longilinul Andu Moisi se înalță împerial în mijlocul careului vrâncean și deschide scorul cu o precisă lovitură de cap: min.4, FC Ozana - CSM Focșani 1-0!
Focșaniul încearcă să răspundă imediat, însă gazdele au jocul în control, vrâncenii contează doar la fazele fixe, însă și acolo sunt lipsiți de precizie la finalizare. În min 28, la semnalizarea arbitrului de pe partea tribunei oficiale, portarul Bîlbă primește un cartonaș galben pentru un henț în afara careului mare, însă faza fixă nu a creat emoții majore pentru tg-nemțeni.
În minutul 35 este rândul Ozanei să solicite o lovitură de la 11 metri în urma unui contact între Apostol  și un apărător vrâncean, însă arbitrul Diaconu, aproape de fază lasă jocul să continue!
Trei minute mai târziu, fază cu repetiție în careul vrâncean: același Andu Moisi - excelent în duelurile aeriene, este aproape de a dubla avantajul, însă lovitura sa de cap se duce puțin peste transversală!
Cele 2 minute de prelungire din finalul primei reprize nu au avut darul să aducă nicio modificare pe tabela de scor, așa că la pauză s-a intrat cu avantaj minim de partea Ozanei.
Startul reprizei a 2-a, apartine tot Ozanei, care timp de 15 minute exercită o presiune constantă asupra Focșaniului, Huțanu și Zaharia ratând cele mai clare situații de poartă.
După minutul 70, Ozana se retrage deliberat în propria jumătate lăsând posesia vrâncenilor, însă chiar și așa pe contraatac acțiunile târg-nemțenilor sunt veninoase: în minutul 75 un șut expediat din afara careului mare este reținut de Apenciucesei, tânărul portar focșănean fiind apoi aproape de o eroare capitală în min.79, atunci când a întârziat o degajare simplă, fază la care Andrei Apostol nu a știut să profite.
Așa că în loc de 2 sau 3-0, finalul a fost unul cu emoții pentru gazde, care au rămas și în 10 jucători în min.85, atunci când proaspătul intrat Aristide, a primit 2 cartonașe galbene într-un interval de 8 minute!
Focșaniul a exercitat apoi o presiune constantă asupra careului Ozanei, însă cele 2-3 lovituri libere din preajma careului mare executate de jucători diferiți, nu au avut finalitate.
Practic la ultima fază a jocului, în minutul 90+6, am consemnat cea mai mare ocazie a CSM-ului din Focșani: mingea l-a găsit într-o poziție favorabilă în centrul careului mare pe noul intrat Ștefan Burghiu, însă șutul apărătorului din Republica Moldova a fost salvat de Bîlbă care a deturnat balonul în corner, de sub transversală!
Finalul de joc a adus o bucurie imensă în tabăra gazdelor, care deschid astfel sezonul de L3 cu o victorie absolut meritată pe teren propriu în fața unei formații foarte bune din Seria I.
Formațiile de start:
FC Ozana Tg.Neamț : Sebastian Bîlbă - Bogdan Balint, Andu Moisi, Ionuț Rusu, Ioan Huțanu - Mădălin Popa (cpt) (2), Denis Șerban, Alex.Vavrița (1), Robert Asăvoaie - Andrei Apostol (4), Alex Zaharia.
Rezerve: Alex.Cotună - Aristide (2), Teodor Ignea (4), Ionuț Fortună (1), George Hodorogea (3), Radu Miron, Eusebiu Mercaș
CSM Focșani 2007: Alexandru Apenciucesei - Sorin Săpunaru, Bogdan Panaite (3), Dănuț Munteanu (2), Crinel Stoica, Alin Pencea (4), Răzvan Adăscăliței, Ștefan Lupu (cpt), Ștefan Pădineanu, Ionuț Manu (1), Cătălin Costin.
Rezerve: Robert Dogaru - Ștefan Burghiu (2), Claudiu Mihai (1), Mădălin Predoiu (4), Andrei Paizan (3), Ionuț Salahoru, Gelu Petrescu.

Declarații după joc din parte oficialilor de la Ozana:

„Mă bucur că jucătorii au respectat exact sarcinile trasate, prima sarcină fiind să nu primim gol, iar dacă reușim acest lucru la nivelul acesta ocaziile se ivesc. Sunt de părere ca scorul putea să fie mult mai mare pentru noi, dar astăzi am reușit să marcăm doar un gol. Mă bucur că am reușit să punem în practică ceea ce ne-am propus a declarat Daniel Zavate, antrenorul principal al echipei.
„A fost un meci foarte dificil, mai ales pentru noi în condițiile în care suntem o echipă nou promovată și am întâlnit în chiar prima etapă unul dintre cei mai grei adversari. Băieții au făcut un joc impecabil astăzi, singura ocazie practic a celor de la Focșani venind în minutul 96. Consider că am dominat jocul, am fost mai proaspeți, am fost peste ei și atunci când există dăruire și seriozitate rezultatele vin. Referitor la eliminarea lui Aristide, cred ca a fost foarte ușor acordată, în cinci minute să arăți două galbene pentru atacuri la limită mi se pare prea mult, pe toată durata jocului s-a văzut o oarecare adversitate  din partea arbitrilor” a declarat Andrei Victor Isache, președintele echipei Ozana la finalul partidei.
Următorul meci al echipei FC Ozana va avea loc vineri, 30 august, la Dorohoi, pe stadionul „1 Mai” din localitate, contra celor de la Fotbal Club Botosani 2. 

Video: Est Media Press

Galerie foto: Dan Eșanu



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu