vineri, 23 aprilie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei a 17-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Bucovina Rădăuți - Hușana Huși - capul de afiș al rundei. CSM Ceahlăul joacă ultimul joc pe teren propriu cu un adversar cu care a avut "probleme" și în tur, dar și la L4

Penultima etapă a sezonului regular propune mai puține meciuri atractive, se detașează de departe partida CSM Bucovina Rădăuți- ACS Hușana Huși, singura confruntare în care, ambele formații au șanse mai mari sau mai mici să își îndeplinească obiectivul.
Dacă pentru Bucovina este suficient și o remiză în plan sportiv, Hușana are doar varianta victoriei la îndemână și o decizie favorabilă luni, la sediul FRF, atunci când se așteaptă o decizie în cazul Rădăuți-Suceava din partea Comisiei de Disciplină și Etică în cel mai mare caz de CORUPȚIE din ultimii ani din ligile inferioare, cu deja 5 termene amânate, caz ce a atras reacții și în presa sportivă centrală.
CS Știința3.  Miroslava și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, alte 2 formații interesate în acest final de sezon de decizia pe care o va lua sau nu Comisia mai sus amintită a FRF, susțin jocuri pe teren propriu în fața unor adversari mai modești, dar asta nu înseamnă că meciurile sunt dinainte câștigate.
CS Sporting Juniorul Vaslui încă mai luptă pentru locul 7 din clasament, iar confruntăriler cu  CS Bradu Borca au însemnat meciuri disputate și echilibrate pentru elevii profesorului Rădulescu atât în tur, la Tg.Neamț (1-1), cât și la nivelul ligii a 4-a Neamț, acolo unde promovarea nemțenilor, mai precis câștigarea titlului de campioană a județului Neamț, a fost îndelung contestată de formația de pe Valea Muntelui la vremea respectivă.
La Fălticeni, ACS Șomuz are un joc relativ greu cu CS Dante Botoșani, o formație revitalizată în retur, cu o serie de rezultate pozitive ce au propulsat-o în clasament pe locul 7, iar pe Areni, Foresta are un joc facil cu CSM Pașcani, în urma unei victorii tot mai probabile ce se prefigurează, Suceava poate pune încă de sâmbătă seara șampania la rece, aigurându-și unul din cele 2 locuri ce permit accesul la baraje, în funcție și de jocul celorlalte rezultate (Rădăuți și Miroslava).

1. ACS Șomuz Fălticeni - CS Dante Botoșani - stadion " Constantin Jamaischi " - (Fălticeni - Suceava)
Arbitri: A: Laurențiu Mihai Ene - București, A1: Alexandru Murariu - București, A2: Viorel Vasilică Dobre - București. Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Istvan Somolyak - (Odorheiu Secuiesc - Harghita)

Șomuzul este la ultima reprezentație pe teren propriu din acest sezon, sezon în care și-a propus accederea la baraje, însă va trebui să se mulțumească cu locurile 5-6. Adversarul CS Dante Botoșani are un sezon de primăvară peste așteptări, cu rezultate neașteptat de bune și în deplasări, așa că nu va fi de loc un joc facil pentru elevii lui Dorel Stoica.
Rezultatele înregistrate pe teren propriu de Șomuz Fălticeni: 1-0 cu CS Sporting Vaslui, 3-2 cu ACS Foresta Suceava, 0-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 1-2 cu ACS Hușana Huși, 3-1 cu ACS Bradu Borca, 2-1 cu CSM Pașcani, 3-0 cu CS Știința Miroslava și 1-2 cu CSM Bucovina Rădăuți.
CS Dante Botoșani în partidele susținute departe de casă, a obținut următoarele rezultate: 0-1 la Huși cu ACS Hușana, 1-3 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca, 2-1 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul, 3-0 la CSM Pașcani, 0-4 pe Areni cu ACS Foresta Suceava, 3-3 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 1-2 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul și 1-1 la Rădăuți cu CSM Bucovina.

Pronostic: X

2. CSM Bucovina Rădăuți - ACS Hușana Huși - stadion Municipal (Rădăuți - Suceava)
Arbitri: A: Valentin Porumbel (Oltenița - Călărași, A1: Alexandru Florian Vișan -Galați, A2: Daniel Vlase - Galați. Obs: Radu Crețu - Botoșani și Vasile Vamanu - Bacău.

Ultima reprezentație de pe teren propriu și pentru revelația CSM Bucovina, formație care, în eventualitatea unei victorii, își asigură din punct de vedere sportiv, calificarea la baraje. Parcursul de excepție al elevilor pregătiți de pricipalul Ionesi este umbrit de scandalul dezvăluit zilele trecute de principalul cotidian de sport din România, cum că la meciul Rădăuți-Foresta, caz aflat în lucru la Comisiile federale, oficiali de-ai gazdelor ar fi încercat mituirea centralului clujean Vadana cu 6000 de roni. Se așteaptă luni, o decizie finală sau nu în cazul mai sus amintit, cert este că din punct de vedere sportiv, Bucovina merită să fie la baraje, însă regulamentele dacă au fost încălcate, cei vinovați trebuie să plătească, conform reglementărilor în vigoare. 
Altfel, Hușana, cu un parcurs excelent în ultimele runde, regretă și acum pașii falși făcuți la Pașcani și acasă cu CS Sporting Juniorul...cu cele 6 puncte, Hușiul ar fi putut fi acum la baraje, dar cel mai probabil, orașul nu poate în acest sezon să strângă un buget necesar pentru atacarea promovării, așa că...rămâne pe sezoanele viitoare, când cel mai probabil această echipă frumoasă va dispune și de o finanțare pe măsură precum Suceava, Piatra Neamț sau Miroslava.
CSM Bucovina Rădăuți în partidele de acasă are următorul bilanț: 6-0 cu CSM Pașcani, 2-0 cu CS Știința Miroslava, 2-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 2-0 cu ACS Bradu Borca, 2-0 cu CS Sporting Juniorul Vaslui, 1-1 cu ACS Foresta Suceava, 1-0 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și 1-1 cu Dante Botoșani.
ACS Hușana pe terenuri străine are următorul parcurs: 1-0 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul, 0-3 la Suceava cu ACS Foresta, 0-3 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 2-1 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 2-0 la Dorohoi cu CS Dante Botoșani, 1-0 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca, 1-2 la CSM Pașcani și 3-2 pe Uricani cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: 1

3. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - ACS Bradu Borca - stadion Municipal (Piatra Neamț - Neamț)
Arbitri: A: Ciprian Iurgen Lică - Constanța, A1: Cristian Tănase - Constanța, A2: Ana Pușcașu - Iași. Obs: Grigore Suhan - Suceava și Ervin Foof (Sfântu Gheorghe - Covasna). 

Un duel nemțean al orgoliilor, între 2 formații ce se cunosc foarte bine încă din liga a 4-a, sezon în care s-au luptat pentru promovare. Elevii lui Gabi Rădulescu au ceva absențe în lot după înfrângerea de la Huși: suspendații Andrei Mateiciuc și Cristian Copoț-Barb, la care se alătură și o serie de jucători accidentați, numele cele mai sonore fiind Mihalache și Robert Vasile.
În tur, la Tg.Neamț, pietrenii nu au reușit decât o remiză conturată pe final prin reușita lui Răzvan Pîntea, după ce Borca deschisese scorul în startul reprizei a 2-a prin veteranul Onofraș.
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț pe teren propriu are următorul palmares: 0-1 cu ACS Foresta Suceava, 1-2 cu CSM Bucovina Rădăuți, 3-0 cu ACS Hușana Huși, 0-3 cu CS Juniorul Vaslui 8 (meci decis la masa verde), 5-0 cu CSM Pașcani, 1-0 cu CS Știința Miroslava, 2-1 cu CS Dante Botoșani și 3-0 cu ACS Șomuz Fălticeni.
ACS Bradu Borca departe de casă are următorul parcurs: 0-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 3-1 cu CS Dante Botoșani, 0-2 cu CS Sporrting Juniorul Vaslui, 1-3 cu ACS Foresta Suceava, 1-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 0-1 cu ACS Hușana Huși, 2-1 cu CSM Pașcani și 0-3 cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: 1

4. CS Știința Miroslava - CS Sporting Juniorul Vaslui - stadion Uricani (Miroslava - Iași)
Arbitri: A: Dorel Vasile Carp - (Negrilești - Galați), A1: Robert Mocanu - Brăila, A2: Marius Daniel Gîță - Galați. Obs: Valentin Luca - Botoșani și Gheorghe Laiu - Buzău.

Miroslava are neapărată nevoie de victorie pentru a-și securiza locul 3 din clasament. Ieșenii nu au renunțat la prezența la baraje și speră pe lângă victoria cu Vasluiul și într-o decizie favorabilă în cazul de mită, luni, la Comisiile Federale în cazul Rădăuți- Suceava. CS Sporting Juniorul Vaslui a scăpat de emoțiile participării la un baraj de menținere/promovare la L3, așa că va juca pe Uricani, fără o miză deosebită, tinerii elevi ai lui Cracea putând să se exprime la adevărata lor valoare, fără o presiune suplimentară dată de miza celor 3 puncte, mult mai importante pentru Știința.
CS Știința Miroslava în partidele disputate pe Uricani are următoarea linie de clasament: 4-0 cu ACSM Ceahlăul, 2-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 3-0 cu ACS Bradu Borca, 4-0 cu CSM Pașcani, 3-3 cu CS Dante Botoșani, 2-1 cu CSM Bucovina Rădăuți și 2-3 cu ACS Hușana Huși.
CS Sporting Juniorul Vaslui în meciurile jucate în deplasare are următorul bilanț: 0-1 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 2-0 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca, 0-4 la Suceava cu ACS Foresta, 3-0 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul * (meci decis la masa verde), 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 1-0 la Huși cu ACS Hușana 1-2 la Dorohoi cu CS Dante Botoșani și 4-0 la CSM Pașcani.

Pronostic: 1

5. ACS Foresta Suceava - CSM Pașcani - stadion Areni (Suceava - Suceava)
Arbitri: A: Adrian Florin Sava - (Vânători - Galați), A1: Andrei Toma - Galați, A2: Daniel Cristi Ichim - Brăila. Obs: Nicolae Botezatu - Piatra Neamț și Daniel Scânteie - Bacău.

Ultimul joc al Forestei pe Areni înainte de baraje este în fața lanternei roșii a seriei, CSM Pașcani. Cerlincă & Co au de luat o revanșă  în urma jocului din tur de la Pașcani încheiat nedecis 0-0. Anticipăm un scor fluviu de partea Forestei, care, să pecetluiască calificarea la baraje de pe prima poziție în această serie I. 
De partea cealaltă, CSM Pașcani se pregătește mai degrabă pentru barajele de menținere /promovare la L3, ultima poziție din clasament nemaiputând fi evitată în ultimele 2 etape.
ACS Foresta Suceava în jocurile de pe Areni are următorul parcurs: 1-2 cu CS Știința Miroslava, 3-0 cu CSM Bucovina Rădăuți * (meci decis la masa verde), 3-0 cu ACS Hușana Huși, 4-0 cu CS Sporting Juniorul Vaslui, 4-0 cu CS Dante Botoșani, 0-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-0 cu ACS Șomuz Fălticeni și 2-0 cu ACS Bradu Borca.
CSM Pașcani în partidele susținute pe terenuri străine are următoarea linie de clasament: 0-6 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 0-3 la Huși cu ACS Hușana, 0-3 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul, 0-4 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 0-5 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 1-2 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-2 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca și 0-4 la Dorohoi cu CS Dante Botoșani.

Pronostic: 1

Loc

Clasamentul (16)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACS Foresta Suceava

16

10

3

3

27-8

33

2

CSM Bucovina Rădăuți

16

10

3

3

32-15

33

3

CS Știința Miroslava

16

9

2

5

36-18

29

4

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

16

9

1

6

23-16

28

5

ACS Hușana Huși

16

9

1

6

23-17

28

6

ACS Șomuz Fălticeni

16

7

3

6

22-19

24

7

CS Sporting Juniorul Vaslui

16

6

2

8

18-21

20

8

CS Dante Botoșani

16

6

2

8

23-27

20

9

ACS Bradu Borca

16

2

3

11

11-34

9

10

CSM Pașcani

16

1

2

13

6-46

5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu