joi, 8 aprilie 2021

Hipism | Se mai redeschide sezonul competițional în Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu” din Piatra Neamț? Terenul de la baza hipică ar putea fi scos la vânzare!

Se redeschide sezonul competițional în Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu” din Piatra Neamț. Chiar dacă pandemia a limitat accesul publicului la competițiile ecvestre, din 17 aprilie se reia activitatea competițională. Administratorul bazei hipice și organizatorul activităților competiționale, Costache Lupu susține că și în acest an vor avea loc întrecerile hipice naționale, dar și alte competiții cu impact local. Acesta a adus în prim plan și problema terenurilor, care au fost ținta unor acțiuni de înstrăinare, până acum stopate de instanțele de judecată.
Situația juridică a bazei hipice, subiect care de altfel a fost discutat și cunoscut, încă din anul 2001 a fost explicată în materialul video de mai jos de d-nul Costache Lupu.

" Prima încercare de a se pune mâna pe terenul bazei hipice, a fost în 2001. Au urmat procese nesfârșite, în cele din urmă s-a reușit ca instanța să dea dreptate bazei hipice, iar mai departe să-și poată desfășura activitatea în continuare. Terenul era în domeniul public, între timp (2008), a urmat a doua tentativă de a fi luat terenul de sub baza hipică, a fost trecut în domeniul privat al municipiului, după aceea a fost încredințat societății URBAN, sub forma măririi capitalului social, iar ceva mai târziu la încredințat societății PERLA INVEST, tot pentru mărirea capitalului social.
Transferul terenului de sub baza hipică a fost făcută cu bătaie lungă, societatea PERLA INVEST nu va putea să supravețuiască, intenția a fost ca cineva să și-l însușească.
A urmat anul 2014, când terenul a fost scos la licitație de ANAF. A fost cumpărat de cine a trebuit, iar noi am acționat în instanță, ne-am judecat din 2014-2016 – instanța ne-a dat dreptate, în sensul că a hotărât anularea vânzări-cumpărări terenului, rămânând în continuare și după anul 2016, să ne desfășurăm activitatea în baza hipică.
Perla Invest este într-o situație precară din punct de vedere financiar și lichidatorul care urmează să recupereze sumele de bani, s-au gândit să scoată din nou terenul Bazei Hipice la licitație publică.
Pentru eventuali amatori – în anul 2014, când ANAF a scos terenul la licitație, nu s-a spus nici o vorbă despre adevărata situație a terenului, nici despre obiectivul sportiv, care este cunoscut în toată lumea, pentru că în baza hipică s-a desfășurat etape de cupă mondială. Cumpărătorii trebuie să înțeleagă că nu este un teren viran, terenul este plin de sarcini, nu poate să desființeze – demoleze tot ce este construit, infrastructura, pentru a construi blocuri, vile, etc.
Din păcate PERLA INVEST este proprietarul terenului. De precizat pentru oricine se gândește că ar putea deveni proprietarul terenului, trebuie să știe, că acesta nu poate fi folosit decât – gestionată existentă în prezent și în trecut. Reevaluarea terenului este de 850.000 euro. Considerăm ca achiziționarea terenului trebuie făcută de consiliul local, sau de consiliul județean, pentru că aici să poată continua activitatea ecvestră, acest obiectiv mare a fost realizat în acest scop " .

foto: Diana Georgiana Aprofirei și Gelu Crăcană

Sursa video : Exploziv TV https://fb.watch/4KIQJpNQyQ/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...