marți, 4 mai 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Retrospectiva sezonului 2020-2021. Turul campionatului dominat de trioul Miroslava, Foresta și Rădăuți. CSM Ceahlăul, cu 4 înfrângeri și golaveraj negativ a ratat sezonul de toamnă

Ediția de campionat 2020-2021 a ligii a 3-a a fost una atipică...Pandemia a limitat serios posibilitățile financiare ale cluburilor iar FRF a trebuit să pregătească în consecință un sezon cu jocuri puține și distanțe scurte, care să se încadreze cu bugetele de avarie a majorității componentelor ligii a 3-a. 
100 de formații împărțite în 10 serii de 10 formații, din care primele 2 vor participa la un prim baraj de promovare cu formații din seriile alăturate a avut scopul de a salva un sezon ce s-a disputat sub semnul austerității.
Seria I avea în componență 3 formații din județul Suceava, 2 din Vaslui, Neamț, Iași și una din Botoșani așa că la prima vedere părea foarte simplu pentru niște formații cu bugete asigurate de Primării precum Miroslava sau Suceava în special, să poate duce la bun sfârșit un sezon de sacrificiu la nivelul ligii a 3-a.
Interesant era de urmărit parcursul unor formații ce trecuseră prin mari transformări în vară: CSM Bucovina Rădăuți și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, grupări ce au schimbat conducerea băncilor tehnice dar și o mulțime de jucători, ambele, dar în special formația din Piatra Neamț pierzănd în intersezon majoritatea titularilor din stagiunea trecută.
Era de așteptat ascensiunea unor grupări stabile financiar, cu un lot decent la nivelul ligii a 3-a, precum ACS Hușana Huși sau ACS Șomuz Fălticeni, dar și modul cum se vor adapta cerințelor eșalonului 3, noile promovate: ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani sau CS Sporting Juniorul Vaslui.
Trebuie menținat de la început că ritmicitatea sezonului de toamnă a avut de suferit datorită amânărilor unor partide, și nu au fost puține, datorită evoluției pandemiei, CSM Bucovina Rădăuți și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț fiind echipele cele mai dezavantajate datorită regulamentului impus de FRF în ceea ce privește (re)disputarea jocurilor amânate din cauza infectărilor cu COVID, ambele formații pierzând un joc la masa verde în detrimentul grupărilor Foresta Suceava și CS Sporting Juniorul Vaslui.

Loc

Clasamentul (9)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

CS Știința Miroslava

9

7

1

1

26-6

22

2

ACS Foresta Suceava

9

6

1

2

21-6

19

3

CSM Bucovina Rădăuți

9

6

1

2

20-10

19

4

ACS Hușana Huși

9

5

0

4

13-11

15

5

ACS Șomuz Fălticeni

9

4

2

3

13-11

14

6

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

9

4

1

4

10-11

13

7

CS Sporting Juniorul Vaslui

9

4

0

5

12-15

12

8

CS Dante Botoșani

9

3

0

6

10-18

9

9

ACS Bradu Borca

9

1

2

6

7-21

5

10

CSM Pașcani

9

0

2

7

2-24

2

La finalul turului, calculele hârtiei erau respectate, sau cum se spune, formațiie cotate cu șanse mari la primele 2 locuri înaintea debutului de sezon, se aflau în poll-positon, dacă ar fi să importăm un termen din automobilism.
CSM Bucovina Rădăuți cu un tehnician venit din iarbă, în persoana lui Iulian Ionesi, amenința supremația favoritelor de pe primele 2 locuri, în vreme ce Șomuz Fălticeni și ACS Hușana Huși după un start de sezon foarte bun, coborâseră treptat spre zona de mijloc a clasamentului.
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț una din candidatele la promovare în stagiunea precedentă a fost fără doar și poate dezamăgirea stagiunii de toamnă.
Cu un buget limitat, a fost readus profesorul Rădulescu, cel care a trebuit să se descurce cu un lot lipsit de experiență, cu doar 2-3 transferuri din care repatrierile unor jucători cu care se reușise promovarea cu 2 sezoane în urmă la nivelul eșalonului 3
nu au fost din cele mai inspirate. Echipa nu a jucat rău, însă greșelile personale și lipsa de experiență a făcut ca nemțenii să piardă câteva meciuri cheie (în special cu Foresta si Rădăuți - acasă), care, coroborate cu cazurile de COVID de pe final, să ducă la o remiză neplanificată la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca și cu pierderea jocului la masa verde, la reprogramare cu CS Sporting Juniorul Vaslui.
Nici noile promovate nu au rupt gura târgului în turul campionatului. CS Sporting Juniorul Vaslui, CS Dante Botoșani și ACS Bradu Borca erau în zona inferioară a clasamentului, semn că diferența dintre campionatul județean și cel al ligii a 3-a este una încă greu de surmontat.
CSM Pașcani nu a mai reprezentat nicio surpriză, formația din Iași făcând sezoane modeste la liga a 3-a în ultimele stagiuni, însă invariabil se menține la nivelul ligii a 3-a, deși din punct de vedere sportiv ar fi retrogradat cu brio de fiecare dată...
Retrospectiv vorbind, acum analizând la rece clasamentul turului, primele 3 din față erau cotate cu cele mai mari șanse să se implice și în retur în lupta pentru primele locuri, însă desfășurarea ulterioară a returului ce va fi prezentată în ediția noastră de mâine, va aduce și un  element de surpriză: ascensiunea nemțenilor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, o formație revitalizată în iarnă cu o puternică injecție de capital a noului investitor COMES, cu o creștere calitativă a jocului (aici un mare merit îl are și staff-ul tehnic) ...însă așa cum avea să anticipeze Sportul nemțean de perfomanță la reunirea lotului din 11 ianuarie, numărul puțin de etape rămas de disputat în primăvară (8 etape!) ar fi însemnat un parcurs fără greșeală, presărat numai de victorii, ceea ce din păcate pentru ei, elevii lui Gabi Rădulescu nu aveau să reușească în primăvară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu