vineri, 7 mai 2021

Fotbal liga a 3-a seria I | Retrospectiva sezonului 2020-2021 : Returul. ACSM Ceahlăul și CS Dante Botoșani au fost REVELAȚIILE, însă CSM Bucovina Rădăuți a CULES ROADELE datorită unui parcurs similar celui din tur

 

Mini-returul de 8 etape început pe 13 martie ne-a dovedit încă odată că socotelile de acasă, adică mai pe românește, cele de la finalul turului prelungit (9 etape + prima din retur) nu se potrivesc cu cele de la final, de pe 30 aprilie, data de disputare a etapei a 18-a.
Ce s-a putut schimba în decursul a doar 2 luni de competiție?
Mulți dintre voi veți spune că FINANȚAREA, alții că pregătirea de iarnă...iar cei mai echilibrați dintre voi veți spune că amândouă însumate la care se poate adăuga PREGĂTIREA și CREȘTEREA ÎN VALOARE a unor tineri jucători ce au adunat deja câteva luni împreună.
Parcursul de excepție a unui club mic precum CSM Bucovina Rădăuți a fost umbrit pe final de un scandal ce a apărut în urma jocului CSM Bucovina Rădăuți - ACS Foresta Suceava, la care FRF a dat SOLUȚIA cu o zi înainte de disputarea ultimei etape, însă per ansamblul CSM Bucovina Rădăuți antrenată de Iulian Ionesi a fost cea mai CONSTANTĂ dintre formații, cu un parcurs ca și număr de puncte echilibrat între tur și retur.
Meciul de cumpănă al acestei formații a fost cel mai probabil jocul din cadrul etapei a 14-a, de la Rădăuți în compania formației ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, meci în care, prin victoria repurtată cu scorul de 1-0, Ionesi & Co au scos din lupta pentru primele locuri pe cea mai în formă formație din retur, pietrenii lui Gabriel Rădulescu.
Dacă ascensiunea pietrenilor în retur era oarecum anunțată de sosirea noului INVESTITOR, cei de la ACSM Ceahlăul fiind în sfârșit pentru prima dată în ultimii 4 ani cu salariile și primele la zi, a surprins în mod plăcut CS Dante Botoșani - noua promovată cu câteva achiziții interesate la nivelul lotului, obținând un punctaj mult superior turului de campionat, iar în jocurile cu granzii seriei producând câteva rezultate surprinzătoare care aveau să înfluențeze lupta pentru accederea la locurile de baraj.
Dezamăgirea și deziluzia primăverii o reprezintă CS Șiința Miroslava, o formație de nerecunoscut în retur, cu doar 10 puncte acumulate și care, avea să claseze la final în clasamentul general doar pe locul 4, după ce, la finalului turului era lider solitar cu 3 puncte avans!
ACS Foresta Suceava cu excepția startului de sezon (înfrângere internă cu 0-1 în fața ACSM Ceahlăul) și finalului de sezon (0-2 cu CS Dante Botoșani la Dorohoi), joc în care și-a menajat mai mulți titulari pentru prima serie de baraje cu SC Oțelul Galați, a avut un parcurs echilibrat, corobarat și cu pașii geșiți ai contracandidatelor, pentru că așa a și fost, rând pe rând, etapă de etapă a fost un carusel al surprizelor, a acces de pe poziția secundă a clasamentului la baraje.
Noile promovate  CS Sporting Juniorul Vaslui și ACS Bradu Borca au fost modeste și în retur, o explicație o reprezintă prestația nemțenilor care din cauza problemelor financiare, au pierdut cei mai valoroși jucători pe parcursul returului, în timp ce Vasluiul, este gruparea cu cea mai mică medie de vârstă din serie, un lucru admirabil, dar care, îndeamnă la muncă și răbdare, rezultatele superioare urmând să apară în anii următori.
Parcursul Hușanei și Șomuzului din retur a fost unul contradictoriu cu rezultate care au arătat mai degrabă inconstanța și hazardul din jocul celor 2 formații.
Două formații cu loturi valoroase pentru acest eșalon dar care au înregistrat rezultate contradictorii.
Spre exemplu Hușana, obține victorii cu CS Știința Miroslava (în deplasare) și cu ACSM Ceahlăul (acasă), remiză cu Foresta (acasă), însă pierde (1-2) la Pașcani și (0-1) acasă cu CS Sporting Juniorul, în timp ce Șomuzul obține doar o victorie în fața granzilor din această serie (3-0) cu CS Știința Miroslava, în rest înfrângeri (0-3) la Piatra Neamț, (0-1) la Suceava, (0-1) cu Dante și (1-2) cu CSM Bucovina Rădăuți ambele pe teren propriu.
ACS Bradu Borca și CSM Pașcani sunt ultimele formații și în clasamentul returului, ambele formații acumulând același număr de puncte 4, ca urmare a unei victorii și a unei remize. Bradu Borca a învins cu 2-1 la Tg.Neamț chiar pe CSM Pașcani prin dubla veteranului Marius Onofraș și a remizat 1-1 la Vaslui în compania formației CS Sporting Juniorul Vaslui, în timp ce cele 4 puncte ale lanternei s-au obținut doar pe teren propriu, la Pașcani, în fața unor formații cu pretenții: 2-1 cu ACS Hușana Huși și 1-1 cu CS Știința Miroslava.

foto: Codrin Anton, Robin Vasilius, Cristian Plosceac, CS Știința Miroslava - facebook, Fotbal vasluian

Loc

Clasamentul (9) retur

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

CSM Ceahlăul Piatra Neamț

9

7

0

2

20-8

21

2

CSM Bucovina Rădăuți

9

6

2

1

16-5

20

3

CS Dante Botoșani

9

5

2

2

16-9

17

4

ACS Foresta Suceava

9

5

2

2

10-4

17

5

ACS Hușana Husi

9

4

2

3

11-8

14

6

ACS Șomuz Fălticeni

9

3

2

4

10-10

11

7

CS Știința Miroslava

9

3

1

5

15-14

10

8

CS Sporting Juniorul Vaslui

9

3

2

4

9-13

8

9

ACS Bradu Borca

9

1

1

7

5-20

4

10

CSM Pașcani

9

1

1

7

5-27

4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu