luni, 7 iunie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Ciprian Anton - președintele AJF Suceava: Suceava în liga a II-a, cu un antrenor local

Foresta a ratat accederea în Liga a II-a la fotbal, iar președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton - (cel cu ochelari din dreapta), crede că pentru a ca o echipă a municipiului Suceava sau a județului să promoveze este nevoie de construcție și, implicit, de răbdare. El a declarat, la Radio Top: „Trebuie să ne reorganizăm, să pornim de jos, să facem un club în care să fie echipe de copii, juniori și seniori, pentru continuitate. Trebuie de construit, însă nu ceva de la an la an. E nevoie de un proiect pe 2-3 ani. Nu că vrem ca anul ăsta să le dăm tuturor speranță. Nu că anul ăsta îl aducem pe Mourinho, după cinci etape îl aducem pe Stoichiță și după șapte etape pe Hagi. Nu, luăm un antrenor, de preferință de-al locului, iar nucleul să fie format din jucători de-ai noștri. Dacă nu există presiune și îl lăsăm pe antrenor doi ani, în al treilea ar putea veni promovarea într-un eșalon superior. Concluzia este că trebuie o construcție pe termen lung”. 

 Ciprian Anton a adăugat: „Orice s-ar întîmpla mai sus de Liga a II-a la Suceava nu putem și trebuie să recunoaștem asta. Liga a II-a e maxim fiindcă pentru a aspira la mai mult ai nevoie și de condiții. Putem spera la mai mult cînd avem sală polivalentă și o nouă arenă”.

Startul noului sezon al ligii a 3-a este preconizat pentru sfârșitul lunii august, iar sistemul de desfășurare al competiției celui de-al 3-lea eșalon fotbalistic din România va fi anunțat de forul de specialitate odată cu componența seriilor.

Pe surse, cel mai probabil va fi același format din sezonul precedent, 10 serii cu 10 formații, numai că numărul jocurilor ar putea crește prin formarea turneelor play-off și play-out pe modelul ligilor I și a II-a, cu mențiunea că se vor păstra numărul de puncte câștigate de echipe în sezonul regular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu