joi, 1 iulie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Foresta Suceava și-a AMÂNAT REUNIREA cu o săptămână! Fără antrenor în funcție și fără 8 jucători de bază din sezonul trecut, "galben-verzii" ANUNȚĂ reluarea pregătirilor pe Areni, pe 12 iulie

 

ACS Foresta Suceava a RATAT finalul sezonului trecut, fiind eliminată încă din primul tur al barajului de calificare pentru liga a 2-a de ACS SC Oțelul Galați cu scorul general de 0-3, sucevenii nereușind nici măcar la retur să marcheze pe "bătrânul" Areni.
Cu un joc insipid, lipsit de spectaculozitate, cu Dorin Goian & Daniel Bălan pe bancă la start, înlocuiți pe parcurs de sârbul Ivan Gvozdenović, pădurarii nu au convins niciun moment că pot obține promovarea, asta deși au activat într-o serie în care s-au succedat la conducere prin alternanță cu CS Știința Miroslava și apoi cu CSM Bucovina Rădăuți.
ACS Foresta Suceava a terminat sezonul regular pe poziția a 2-a, cu 36 de puncte, la 3 lungimi de campioana seriei I CSM Bucovina Rădăuți, însă cel mai supărător a fost faptul că jocul prestat de elevii președintelui Andrei Ciutac nu a impresionat nici măcar pe suporterii Forestei, aceștia cerând la finalul dublei cu Oțelul, demisia întregii conduceri pentru ratarea obiectivului de promovare în al 3-lea sezon consecutiv!

În pauza competițională din această vară, ACS Foresta Suceava s-a despărțit de 8 jucători, majoritatea dintre ei titulari de bază în sezonul trecut.

Este vorba de stranierii Yanis Zouaoui, Darko Terzic și David Knezevic, de fundașul Cristi Novacek, de juniorii Rareș Gal (foto 2) și Vlad Fărcășan, reveniți după împrumut la CFR Cluj de mijlocașul Marius Filip, plecat în cantonament cu FC Botoșani și de căpitanul “galben-verzilor” din sezonul trecut, Dudu Drugă, ultimul semnând cu colega de serie Dante Botoșani.

“Galben-verzii” și-au amânat reunirea lotului cu o săptâmână, pentru data de 12 iulie. Până atunci, conducerea clubului va anunța și numele noului antrenor, după ce Florin Cristescu, cel care urma să preia banca tehnică de pe Areni a plecat la Bucovina Rădăuți.

Viitorul sezon al Ligii a III-a va debuta pe 28 august, într-un sistem de zece serii a câte zece echipe, în care noutatea o reprezintă sistemul play-off și play-out importat de FRF de la nivelul primelor 2 ligi, însă cu o notă de originalitate după cum urmează:

- la finalul sezonului regular (după disputarea celor 18 etape), primele 4 clasate vor participa la un play-off în formatul tur+retur+tur (deci 9 jocuri), pe baza tabelei Berger de 4, în timp ce ultimele 6 formații vor evolua într-un play-out (tur+retur, deci 10 jocuri) pe baza schemei Berger de 6, la finalul căruia, ultimele 2 clasate vor retrograda direct, fără baraj ca în sezonul trecut. De asemenea, cel mai slab loc 4 din play-out pe baza punctajului înregistrat în toate seriile va retrograda în campionatul județean, ridicând numărul formațiilor ce vor lua drumul ligii a 4-a, la 21. 

- la finalul play-off-ului primele 2 clasate din seria I vor disputa barajele de promomovare la L2, încrucișat, pe modelul din sezonul trecut cu primele 2 clasate din seria a II-a după cum urmează: locul 1 din seria I cu locul 2 din seria II-a și respectiv locul 2 din seria I cu locul 1 din seria a II-a, urmând ca învingătoarele din acest prim baraj să joace în dublă manșă cu promovarea pe masă. 

- din cele 100 de formații care vor lua startul ligii a 3-a, doar 5 dintre ele se vor bucura la final de promovarea la L2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Ceahlăul, la 2 săptămâni distanță de reluarea campionatului. Analiza principalului Marco Veronese, precizări privind situația contractuală a jucătorilor cu semne de întrebare din lot

ACSM Ceahlăul mai are două săptămâni și va juca primul meci oficial al anului 2025. Pe 22 februarie, echipa noastră va înfrunta CSC Dumbrăv...