Nimic nu este JUCAT după prima manșă a barajului de promovare la L2 dintre ACS Foresta Suceava și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. Acest 0-0 de pe Areni este un rezultat care menține suspansul pentru returul de miercuri, 7 iunie, orele 17:30, de la Piatra Neamț, acolo unde varianta egalului nu mai este de luat în considerare de niciuna dintre combatante.
Datorită echilibrului evident dintre cele 2 formații care se cunosc foarte bine, ca drept dovadă că ultimele 4 jocuri din care 3 la Suceava s-au încheiat la egalitate, nu trebuie exclusă din calcul nici varianta unei remize la finalul timpului regulamentar ce poate duce meciul de la Piatra Neamț în prelungiri și cine știe nou promovata în L2 se poate decide la loviturile de departajare.
" În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare. "
Jocul de la Suceava a produs în primul rând o emulație deosebită pe Areni, stadionul fiind aproape plin, cele 2 echipe fiind susținute și de 2 galerii numeroase care și-au susținut favoriții pe durata întregului joc, iar la Ceahlăul, suporterii s-au întreținut minute bune cu echipa la finalul jocului.
Nici decidenții politici nu au absentat de pe Areni, cei 2 primari ai municipiilor reședință de județ Suceava și Piatra Neamț au luat loc alături în tribunele bătrânului Areni, în timp ce investitorul principal al nemțenilor d-nul Ioan Anton Măzărianu a fost susținut la joc de familie și o serie de apropiați.
Cei 2 antrenori principali au plecat de la premiza să nu primească gol și ca atare am asistat la un joc echilibrat mai cu seamă în prima repriză cu puține faze de poartă.
Dacă nemțenii au fost mai periculoși în startul jocului, Foresta a avut o mare ocazie pe finalul primei reprize prin Robert Martin care a nimerit stâlpul porții din dreapta lui Krell cu un șut cu piciorul drept din 16 metri!
Dar să le luăm pe rând: o lovitură liberă executată scurt de Patrick Petre pentru Mihai Neicuțescu, urmează o centrare în cros în careu, un apărător sucevean respinge cu capul pe spate, iar Bogdan Forizs încearcă un voleu respins în corner din marginea careului de 6 m, pentru ca imediat la lovitura de colt de pe partea stângă a atacului nemțean, același Bogdan Forizs să reia cu capul de puțin alături.
Apoi la o repunere lungă a lui Krell, în urma unor devieri cu capul a lui Neicuțescu și mai apoi a lui Robert Ciobanu, mingea ajunge la Patrick Petre care încearcă o execuție în forță, pretențioasă din voleu, însă mingea zboară mult peste poarta lui Niga.
Prima semiocazie a Forestei vine din centrarea lui Căinari, la care Robert Martin reia cei drept dintr-un unghi închis cu capul mult peste transversală. Câteva minute mai târziu Robert Ciobanu este deposedat în ultimul moment de Cimbru, iar la cornerul executat excelent de Patrick Petre din dreapta, căpitanul Stejărel Vișinar urcat foarte bine în careu reia imprecis cu capul, peste trasnversala lui Niga.
Prima semiocazie a Forestei vine din centrarea lui Căinari, la care Robert Martin reia cei drept dintr-un unghi închis cu capul mult peste transversală. Câteva minute mai târziu Robert Ciobanu este deposedat în ultimul moment de Cimbru, iar la cornerul executat excelent de Patrick Petre din dreapta, căpitanul Stejărel Vișinar urcat foarte bine în careu reia imprecis cu capul, peste trasnversala lui Niga.
A doua șansă a Forestei vine ca urmare a unei inexactități a apărării Ceahlăului: respingerea lui Lăcustă este prea scurtă, pe centru, însă cei de la Foresta se precipită și șutează nepregătiți, alături de stâlpul din dreapta lui Krell.
În min.34 Foresta centrează prin Căinari dintr-un corner de pe partea dreaptă, balonul îl lovește în umăr pe Cană, aflat pe linia de 6 metri, central, și se scurge puțin pe lângă bara din stânga goalkeeperului austriac de la Ceahlăul.
Lateralul Moroșanu urcă în atac, iar după o serie de driblinguri centrează destul de bine în careu, Alex Anton simte culoarul, se demarcă bine și lovește mingea cu capul de puțin peste poarta lui Niga.
Neicuțescu incearcă ca la Buzău șutul de la circa 25 de metri, însă acum nu este așa de puternic și precis, iar Niga reține sigur la 2-3 metri de linia porții, iar la o incursiune a lui Alex Anton care transmite o pasă pe culoar lui Patrick Petre, acesta este busculat din spate în careu, însă centralul Nagy lasă jocul să continue!
Finalul primei reprize mai produce câte o mare ocazie de gol pentru fiecare echipă: dacă despre ocazia lui Marius Filip am vorbit, cea a Ceahlăului a fost la fel de mare: Moroșanu foarte activ ieri, îl întoarce pe toate fețele pe adversarul direct, trimite o pasă filtrantă pentru Patrick Petre care cu mingea la picior înșiră pe drum 2-3 adversari șutează în ultimul moment înainte de a fi deposedat însă Niga are o intervenție de zile mari și cele 2 echipe intră la cabine cu scorul de 0-0!
Repriza a 2-a se dispută cam după același scenariu și vom avea 2 evenimente îndelung contestate de suporterii celor 2 formații. Alex Anton pătrunde cu mingea la picior în careu, iese portarul Niga care reține mingea fiind faultat de underul Ceahlăului, centralul Nagy dictează fault, însă portarul sucevenilor îl lovește fără minge pe Anton în suprafața de pedeapsă riscând foarte mult cartonașul roșu: pentru a nu inflama și mai mult spiritele centralul din Alba ia o decizie la alibi, acordând doar cartonașul galben portarului celor de la Foresta.
Noul intrat Copoț-Barb are un șut puternic din afara careului mare, de pe la 20 de metri, din lateral stânga, însă Niga este atent și respinge în lateral, pentru ca mai apoi să vină o fază extrem de curioasă ce a inflamat tribunele populate cu suporterii Forestei.
O contră puternică exercitată de Cimbru la minge asupra lui Neicuțescu de la peste 60 de metri să îndrepte balonul cu boltă spre poarta lui Krell, acesta are timp să ajungă în poartă și reține în 2 timpi mingea în apropierea liniei porții. Publicul a cerut gol, dar asistentul și centralul au lăsat jocul să continue, mingea cu siguranță nu a depășit linia porții.
Accidentarea lui Akvasi a produs ceva derută în apărarea nemțenilor, iar Foresta a avut finalul de joc, ultimele 15 minute, asta și pe fondul retragerii comandate din tabăra Ceahlăului care s-a rezumat să joace doar pe cartea contraatacului.
Cu o dezvoltare rapidă pe flancul stâng, Moroșanu este surprins unu la unu, are inteligența de a nu ataca decisiv iar omul din atacul Forestei încearcă un șut plasat la colțul lung de la marginea careului mare, însă mingea trece mult alături!
Cea mai mare ocazie de gol a Forestei este lucrată de jucătorii de rezervă introduși în repriza a 2-a: Netbai accelerează în flancul drept, trimite o centrare excelentă la marginea careului de 6 m pentru underul Muntean care cu capul nu găsește cadrul porții dintr-o poziție ideală de gol!
Același Netbai îl incearcă pe Krell cu un șut puternic pe centru porții de la circa 14 metri însă portarul Ceahlăului este atent și reține cu siguranță pentru ca jocul să se încheie cu o lovitură liberă din lateral stânga bătută în forță de Căinari pe colțul lung însă mingea a trecut pe lângă poarta Ceahlăului!
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț:
S.Krell - D.Lăcustă, B.Forizs, S.Vișinar (cpt), D.Moroșanu - M.Petra, W.Akwasi - Al.Anton, M.Neicuțescu, P.Petre - R.Ciobanu
Rezerve: Al.Barna - L.Acasandrei, C.Nemțanu, Cristian Copoț-Barb, R.Pîntea, C.Ștefănescu, D.Apetrei, A.Mubarak, Al.Catău
ACS Foresta Suceava:
T.Niga (cpt) - Grosu, Cimbru, Cană, Nițu - Codău, Ilie, Samson, Căinari - Filip, Martin
Rezerve: Cuciureanu - Botezatu, Mihalciuc, Netbai, Nechita, Muntean, Hagiu, Ionescu, David
Galerie foto: SNP & Cristian Ploșceac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu