vineri, 10 noiembrie 2023

Fotbal liga a 2-a | Ceahlăul SMULGE un EGAL în Crângul Buzăului și lupta pentru un loc în play-off continuă...Banca ne-a scos de data aceasta, Forizs la primul gol stagional. Fără Neicuțescu la jocul CAPITAL cu FC Argeș!

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a ținut-o în șah la Buzău pe Gloria și speră că punctul cucerit în Crâng să conteze la finalul sezonului regular în lupta pentru un loc în play-off. De această remiză se pot bucura contracandidatele celor 2 formații, Unirea Slobozia și CS Mioveni în special, formație cu drept de promovare care au obținut victorii importante în această etapă a 13-a la Campionii FC Argeș și AFC Chindia Târgoviște. 
Revenind la jocul de la Buzău, acesta a avut destule faze interesante, chiar dacă miza jocului a apăsat evoluția ambelor formații. 
Prima repriză a fost mai bogată în  faze de poartă, am consemnat 3 bare (2 pentru Gloria, autori Dumitrache min.3 din lovitură liberă și Wiktorski 45+2 cu capul din 6 metri, respectiv Cortelezzi min.19 pentru nemțeni - șut din marginea careului de 16 metri în stâlpul din stânga lui Greab) dar și un penalty ușor acordat de centralul bucureștean Bogdan Neculcea la un contact minim în suprafața de pedeapsă între Mihaiu și Neicuțescu.
Penalty-ul transformat cu siguranță de croatul Marko Pervan a fost și singurul gol al primei reprize însă era de așteptat ca galben-negri să iasă la joc după pauză pentru că o înfrângere la Buzău, pe terenul unei contracandidate la un loc de play-off, ar fi îngreunat și mai mult misiunea profesorului Cristian Pustai în cele 6 etape rămase de disputat până la finalul sezonului regular.
Neicuțescu a încercat în min.51 o foarfecă spectaculoasă pe spate după ce în prealabil a preluat pe piept o centrare din bandă a lui Llullaku iar de partea cealaltă, 6 minute mai târziu, Șerban a tras din afara careului pe centrul porții, însă Barna atent, a reținut cu siguranță.
În min.65 Ceahlăul efectuează primele 2 schimbări și ambele sunt la mijlocul terenului. Mijlocașii centrali defensivi Wiredu Akwasi care avea un cartonaș galben și Mihael Onișa sunt înlocuiți de Lamine Jaquite și Bogdan Forizs, acesta din urmă  reușind golul egalizator 4 minute mai târziu.
Petro Albino a executat foarte bine o lovitură de colț din partea dreaptă, iar Bogdan Forizs se înalță în 8-9 metri, pune capul și trimite imparabil pentru Greab  aproape de bara  din stânga.
Ceahlăul simte că se poate mai mult decât o remiză și profesorul Pustai face schimbări și pe faza ofensivă. În minutul 73 o dublă schimbare în tabăra Ceahlăului consemnează intrările lui Patrick Petre și Alexandru Anton care îi înlocuiesc pe Azdren Llullaku și Marius Sava.
Cu un sfert de oră înainte de final a mutat și Buzăul: ies Marko PervanViktor Angelov și Matei Tănasă și intră Bogdan BrâncoveanuCristian Dumitru și Adi Chică-Roșă, însă trebuie să spunem că Gloria a fost nevoită să facă primele 2 schimbări încă din prima repriză atunci când Ionuț Șerban ia luat locul căpitanului Dinko Trebotic în min.29 iar Sergiu Pârvulescu ia luat locul lui  Robert Sălceanu în min.42, fază la care, Mihai Neicuțescu a fost avertizat cu cartonașul galben.
În min.81, centralul bucureștean Neculcea îi arată lui Neicuțescu al 2-lea cartonaș galben pentru o intervenție din spate aproape de centru terenului la noul intrat Adi Chică-Roșă iar ultimele 10 minute din timpul regulamentar și cele 4 de prelungire aparțin Gloriei, formație care forțează victoria în minutele de final.
În min.86 Cristian Dumitru ratează cea mai mare ocazie a Buzăului din repriza secundă, după o pătrundere în careu și un șut cu stângul din 7 metri la colțul scurt, însă portarul Barna este atent și respinge în corner. 
În minutul 89 profesorul Pustai aruncă în luptă un alt fundaș central, pe bulgarul Mario Petkov, cel care îi ia locul lui Patrick Petre, jucător de abia introdus în min.73! A fost fără îndoială o decizie tactică, pentru că în ultimele 5 minute de joc, cu un om în minus, pietrenii aveau nevoie de un apărător central în defensivă pentru a respinge mai ușor ultimele asalturi ale buzoienilor.

Cu 22 de puncte, Gloria Buzău este pe locul 5 în Liga 2, putând fi egalată de alte două echipe până la finalul etapei, Concordia și CSC Dumbrăvița. Ceahlăul, cu 19 puncte, este, momentan, pe locul 7, la egalitate cu cele două formații care pot egala Gloria Buzău în cazul în care își vor câștiga meciurile în această rundă.

În etapa următoare, penultima din acest an, programată peste două săptămâni, Gloria Buzău joacă în deplasare la CSC Dumbrăvița, iar Ceahlăul are meci pe teren propriu cu CFC Argeș.

GLORIA BUZĂU – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 1-1



Marko Pervan 44′ – penalty / Bogdan Forizs 69′

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Wiktorski, Dobrosavlevici, Sălceanu (Sg. Pîrvulescu 42′), Trebotic (cpt.)(I. Șerban 29′), V. Angelov (Cr. Dumitru 75′), Pervan (Brîncoveanu 75′), Mat. Tănasă (Chică-Roșă 75′), Mihaiu, Val. Dumitrache
Rezerve neutilizate: Haymamba – Patapis, Golan, Diogo Izata
Antrenor: Andrei Prepeliță

Ceahlăul: Barna – Bacalu, Jalbă, Vișinar (cpt.), Pedro Albino, Akwasi (Joao Jaquite 65′), Onișa (Forizs 65′), Llullaku (P. Petre 73′, Petkov 89′), M. Savu (Al. Anton 73′), Neicuțescu, Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Wynney – Al. Fărăgău, Larrauri, Tud. Oltean
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Mihai Neicuțescu 81′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Arbitri asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Damian Antal (Bacău). Arbitru de rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti). Observator de arbitri: Ionuț Borcan (Ploieşti). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

foto: Gelu Cracana

Un comentariu:

  1. Un egal meritat,a doua repriză a fost dominată clar de Ceahlăul,doar nenea arbitru a vrut alt rezultat pentru buzoieni.Faulturi egale ca intensitate nu au fost acordate pentru Ceahlăul, însă pentru buzoieni orice atingere și adiere era sancționată,Akwasi a primit cartonaș galben pentru că a fost călcat de adversar,din păcate tenta de arbitraj tendențios (șmecheresc)a fost din primele minute, băieții sunt de apreciat că s-au abținut cât au putut să protesteze. Neicutescu practic a fost vânat dacă nu era el ,era Akwasi.De această dată nu am făcut multe greșeli în apărare dar atacul a produs mai puțin decât deobicei.Meciul cu Argesul devine aproape decisiv de câștigat pentru șanse reale de accedere in play off.Acum echipa pare mai sudată și mai ordonata ,așa că victoria sta la îndemână.Hai Ceahlăul!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...