sâmbătă, 27 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul Piatra Neamț încheie seria jocurilor de pregătire cu o victorie clară în fața formației de L3 - ACS Șomuz Fălticeni. Marco Veronese a dat minute de joc tuturor jucătorilor din lot

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat seria jocurilor amicale din presezon în fața formației de L3 - ACS Șomuz Fălticeni, formație pregătită de Daniel Stoica. 
Victoria a fost una așteptată și conformă cu diferența de valoare și de pregătire dintre cele 2 formații, Ceahlăul fiind la 9 zile distanță de debutul în campionatul ligii secunde, la Miercurea Ciuc.
Dacă oaspeții de la Șomuz Fălticeni se aflau la al 2-lea joc din perioada de pregătire după ce s-au reunit de 2 săptămâni, nemțenii veneau după o serie de antrenamente dure, în care, se încearcă încărcarea corespunzătoare a bateriilor înaintea startului de campionat și pe cale de consecință, Marco Veronese a vrut să acorde minute în mod  cât mai egal tuturor componenților din lot, alcătuind 2 echipe echilibrate, în care aproape toți jucătorii disponibili din lot vineri seară să acumuleze în jur de 45 de minute. 
Ceahlăul (prima repriză):
Brănescu - Țuțu, Marie - Sainte, Asibey, Folha - Petre, Gyulai, Copoț-Barb (cpt), Gbizie, Batantu - R.Ciobanu
în repriza secundă au mai intrat. Barna - Curbăt, T.Alistar, R.Răducioiu, F.Trip, R.Lima, R.Neag, G.Crețu, C.Davordizie
Șomuz Fălticeni (R1): 
Tomache - Amihăiesei, Promis, Fl.Plămadă, Lăcustă, Buta (22, Pop), Zaharia, Săhlean, Savin, I.Plămadă
În repriza a 2-a la Șomuz au intrat o serie de jucători, mulți dintre ei underi dar și portarul David Anastase de la nemțeni, Șomuzul deplasând la Piatra Neamț un singur portar din motive obiective.
Golurile nemțenilor au fost reușite de Emmanuel Asibey (45), fundașul central ghanez reluând cu capul aproape de vinclu, o centrare excelentă venită de pe aripa stangă și de vârful ghanez Carl Davordizie (foto 2) - dublă în interval de 6 minute, în minutele 70 și 76.
Pe lângă multitudinea de ocazii, nemțenii pregătiți de Marco Veronese au reluat de 2 ori în repriza secundă în barele porții celor de la Șomuz prin mijlocașul Rodrigo Lima și fundașul central italo-polonez Eugenio Bracelli.
Singurul moment neplăcut care a umbrit prezentarea de gală a nemțenilor și jocul cu caracter amical cu Șomuz Fălticeni, a fost absența de la programul de pregătire a lui Wiredu Akwasi - aflat în tribună (foto 4), jucător aflat sub contract cu Ceahlăul și care riscă o suspendare datorită neparticipării sale la programul echipei. 
SNP este de părere că Akwasi ar trebui să se antreneze indiferent dacă mai rămâne sau nu la Ceahlăul, pentru că și eventual viitoarea sa echipă are nevoie de un jucător pregătit, cu antrenamentele la zi, cu un ritm și tonus de competiție. 

Galerie foto :
































2 comentarii:

  1. Se pare că Wiredu Akwasi, este ori prost sfătuit ori este un caracter problema,se pune într-o lumină proasta,in situația dată nu-l va dori nimeni . Atât timp cât este sub contract riscă suspendarea, ori la douăzeci de ani când ai o perspectivă frumoasă în față și te încăpățânezi... Păcat aici în oraș lumea l-a apreciat și iubit pentru jocul și efortul depus,mai are multe de învățat și arătat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vrea să mai joace la Ceahlăul, cum nu a mai vrut nimeni să prelungească in această vară! Ghinionul lui este că este sub contract, iar nepregătit nu îl va lua nimeni, nici măcar împrumut!

      Ștergere