vineri, 26 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a | Conferința de presă organizată de ACSM Ceahlăul Piatra Neamț: Prezentarea conducerii tehnice și administrative, obiective și strategii de dezvoltare pe baze solide a clubului pe termen mediu

Astăzi, 26 iulie, în Sala de socializare "Constantin Grigoriu" a clubului de fotbal ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, investitorul principal Ioan Anton Măzărianu încadrat de noul președinte executiv al clubului d-nul Marcel Pușcaș și de nou team manager Angelo Alistar dar și de antrenorii principali ai echipei de L2 - Marco Veronese, respectiv a satelitului de L3 - Gabriel Rădulescu au prezentat presei ceea ce se dorește pe termen mediu la Piatra Neamț, la clubul ACSM Ceahlăul.
Dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori, anul acesta vor activa 9 echipe de băieți începând de la U-13, plus 2 de fete (U-13 și U-15), este văzută ca o prioritate ZERO, clădirea pe baze solide a unui club care într-un viitor cât mai apropiat să se poată întreține singur și prin creșterea și vânzarea de jucători, ceea ce în ultimii ani a cam fost neglijat la Piatra Neamț.
Echipa mare ce activează în L2 și este condusă în acest sezon de antrenorul italian Marco Veronese, este una nouă în proporție de 80%, care se dorește a se consolida și crește în mod natural în următoarele 2 sezoane, obiectivul promovării la Superligă nefiind de  actualitate în primii 2 ani și din motive financiare. 
Formația de L3 - pregătită de antrenorul principal Gabriel Rădulescu am fost anunțați că va disputa meciurile de pe teren propriu vinerea, pe terenul 2 de iarbă sau pe terenul 3 Sintetic, ambele fiind omologate pentru această fază a competiției. 
La satelit, obiectivul este unul extrem de clar. Creșterea tinerilor jucători la nivelul unei competiții dure, pe puncte, într-o serie grea a ligii a 3-a, iar dacă 3-4 jucători vor reuși să facă pasul la prima echipă este un target pe care și-l propune profesorul Gabriel Rădulescu, cel care ne-a anunțat că sunt discuții avansate pentru încheierea  unui protocol de colaborare cu LPS Piatra Neamț.
Lipsa infrastructurii adecvate pentru implementarea acestei noi filozofii ce se dorește la Piatra Neamț a fost subliniată de președintele Marcel Pușcaș, grupele de copii și juniori au nevoie de terenuri de iarbă suplimentare pentru desfășurarea în bune condiții a antrenamentelor și a procesului de instruire și dezvoltare a copiilor și juniorilor din viitoarea Academie.
Este pasul corect, ceea ce se dorește acum la ACSM Ceahlăul, iar SNP l-a felicitat personal pe investitorul prtincipal pentru faptul că după mulți ani, se încearcă la modul cel mai serios și dezvoltarea la bază, a Centrului de Copii și Juniori, în crearea unei Academii performante care să producă jucători buni și foarte buni la Piatra Neamț.
Cu atât mai important devine acum relația cu autoritățile locale, pentru că așa cum a subliniat președintele Pușcaș, fără terenuri, fără un sprijin consistent financiar din partea comunității locale, d-nul Măzărarianu și ceilalți inimoși sponsori locali ce s-au alăturat echipei în această vară, le va fi greu să readucă într-un timp rezonabil clubul de sub Pietricica în Superligă, acolo unde ne dforim cu toții.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu