sâmbătă, 10 august 2024

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul Piatra Neamț rămâne la "COTA ZERO" și după primul joc acasă cu CSM Slatina. Dubla veteranului Cătălin Doman cel mai bun jucător de pe teren și autogolul lui Bracelli sunt atributele victoriei slătinenilor conturată încă din prima repriză!

 

Așa cum era de așteptat CSM Slatina o formație mult mai valoroasă s-a impus cu ușurință la Piatra Neamț în fața noului Ceahlăul propus de investitorul principal Ioan Anton Măzărianu pentru acest sezon.
Cu un antrenor fără experiență în postura de principal și la prima experiență în România, cu 15 jucători noi, toți liberi de contract și mai puțin valoroși ca cei la care s-a renunțat în această vară, ACSM Ceahlăul a pierdut al 2-lea joc consecutiv din campionat, după un scenariu care s-a repetat aproape în oglindă ca jocul din prima etapă de la Miercurea Ciuc. 
Soarta jocului s-a decis în prima repriză, o repriză controlată în marea majoritate de formația oaspete, CSM Slatina profitând la maxim de șubrezimea axului central defensiv Bracelli-Marie Sainte, ambii greșind decisiv la marcarea primelor 2 goluri.

Autogol de cascadorii râsului al lui Bracelli încă din min.8!
Căpitanul Cătălin Doman șutează aiurea de la 20 de metri, șutul se transformă într-o pasă în banda stângă pentru Radu Constantin, acesta centrează în careu, iar Eugenio Bracelli, în încercarea de a respinge, își trimite balonul în propria poartă, surprinzându-l pe Brănescu. Autogol stupid pentru Bracelli, care putea respinge balonul foarte simplu, fiind cu fața la propria poartă, dar l-a ”rașchetat” direct în propria poartă, plonjonul lui Brănescu fiind inutil!
La jumătatea primei reprize perechea lui Bracelli, Marie Sainte îl faultează în suprafața de pedeapsă pe Kayondo, iar Cătălin Doman a transformat fără emoții penalty-ul corect acordat de centralul Robert Avram. 
Soarta jocului s-a decis spre finalul primei reprize în minutul 42, atunci când cel mai bun jucător  de pe teren Cătălin Doman a prins un șut formidabil de la 35 de metri din poziție centrală aproape de vinclu porții din dreapta a porții lui Brănescu. A fost fără discuție o execuție de excepție, însă unde erau mijlocașii centrali cu profil defensivi care au permis experimentatului jucător slătinean  să preia și să șuteze nestingherit? 
Jaquite a plecat, iar Akwasi este pe nicăieri...iar cei transferați pe aceste poziții până acum sunt departe de valoarea celor 2 enumerați mai sus!
Singurul care a mai mișcat în atacul nemțenilor a fost vârful Carl Davordzie cel care a avut 3 oportunități de a marca în minutele 5, 18 și 31 în prima repriză, pentru ca în startul reprizei secunde, în min.51 atacantul ghanez să șuteze de 2 ori în blocaj.

Repriza a 2-a și schimbările efectuate de Veronese nu au produs revirimentul scontat 

Pe același scenariu ca și la Miercurea Ciuc, sub adăpostul scorului de 3-0, CSM Slatina a făcut pasul înapoi, însă cu toate schimbările efectuate de Marco Veronese, nemțenii nu au putut reintra cu adevărat în meci.
Cea mai mare ocazie a avut-o Patrick Petre în min.76, atunci când a pătruns cu mingea la picior în suprafața de pedeapsă însă șutul său l-a luat la țintă pe portarul Paul Toroc, iar de partea cealaltă Golofca (55) și  Kayondo (69) puteau urca scorul la 4-0, prima dată la o pasă din dreapta a lui Doman, Golofca a driblat 2 jucători și a șutat la colțul scurt însă Brănescu a reținut, iar la a 2-a situație Kayondo a pătruns printre apărătorii centrali ai nemțenilor pe partea dreaptă, șutând periculos pe lângă poartă!

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSM SLATINA 0-3 


Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). 

Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Daniel Ștefan Lar (Baia Mare) și Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova). Rezervă: Lucian Diaconu (Iaşi). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Marie-Sainte (P. Petre 46′), Abel Folha, Onișa (cpt.), Gbizie (Rob. Ciobanu 58′), Rodrigo Lima (Asibey 46′), Gyulai (Rz. Neag 58′), Davordzie, G. Crețu
Rezerve neutilizate: Anăstase – Copoț-Barb, F. Trip, Batantu, Ilaș
Antrenor: Marco Veronese

CSM Slatina: P. Toroc – Gherghe, Bărăitaru, C. Toma, Sil. Matei, Trașcu (D. Toma 87′), C-tin. Radu (Năstăsie 72′), Doman (cpt.)(D. Dragu 72′), Golofca (Riza 72′), Kayondo (Țîră 72′), I. Mitran
Rezerve neutilizate: Velcu – Dav. Savu, M. Cristea, Trică
Antrenor: Daniel Oprescu

foto: Gelu Cracana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...