miercuri, 23 octombrie 2024

Fotbal liga a 2-a | Am ajuns la jumătatea sezonului regular. ACSM Ceahlăul este pentru prima dată pe loc de play-off, însă ce este mai greu de acum urmează. Csikszereda merge ceas, CSM Reșița și FC Argeș obțin succese importante, FCU Craiova 48 și FC Voluntari s-au anihilat reciproc

Etapa a 10-a a ligii a 2-a a fost una intensă, favorabilă echipelor de tradiție, care încet încet se apropie de locurile de play-off.
Dacă FC Csikszereda pare să fi scăpat în câștigătoarea sezonului regular, fiind în acest moment liderul merituos cu +12 puncte față de FC Voluntari (prima formație din afara locurilor de play-off), pentru celelalte 5 locuri se ascute lupta, formațiile cu pretenții începând să lege rezultatele și să emită pretenții justificate pentru top 6. 
Fiind și corespondent local pentru Metropola TV, post de televiziune ce pune mare accent pe campionatul ligii secunde am acum acces la o serie de informații din interiorul echipelor și pot face o radiografie cât mai exactă, la etapă, a tot ceea ce mișcă în campionatul ligii secunde.
Etapa a 10-a a sezonului regular 2024-2025 de Liga 2 va rămâne în amintire ca runda în care Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu se prezintă la al doilea meci în acest sezon, contra Unirii Ungheni, după ce runda trecută nu se prezentase în fața CSC Șelimbăr, și, astfel, va fi exclusă din competiție de FRF, rezultatele sale din primele nouă runde urmând a fi anulate, conform regulamentului.
Steaua nu a avut o misiune facilă în fața Concordiei Chiajna, în Ghencea, în meciul care a deschis etapa a 10-a a Ligii 2. Trupa bucureșteană a avut posesia în debutul partidei, a scăzut ritmul cu timpul, a primit gol pe final de primă repriză, însă a reușit egalarea destul de repede, în prelungiri. În partea secundă a trecut rapid în avantaj, iar finalul de meci a găsit-o apărându-se pentru a menține avansul minim de pe tabelă. Cu 2-1 s-a impus formația ”militară” și își continuă seria de invincibilitate: 10 meciuri fără eșec în acest sezon de Liga 2, ba chiar 17, cu partidele din sezonul trecut.
Concordia a fost dominată autoritar în Ghencea în debutul meciului, însă a echilibrat jocul și chiar a marcat pe final de primă repriză, în minutul 39, după o acțiune frumoasă de atac finalizată de Giovani Ghimfuș. La vestiare s-a intrat, însă, cu rezultat de egalitate, după ce Dani Iglesias (45+1) l-a învins cu un șut pe jos, la colțul lung, pe Vâlceanu, după o altă fază cursivă de atac.
Nu la mult timp după debutul părții secunde a marcat din nou Steaua, de această dată prin Bogdan Chipirliu (61), cu o execuție de finețe din careul mic, iar Concordia a presat pe final, în încercarea de a egala. Cea mai mare ocazie a avut-o în chiar ultima fază, dar Rafael Munteanu a reținut lovitura de cap din 6 metri a lui Marc (90+6), astfel că trupa ilfoveană s-a recunoscut învinsă pentru a cincea oară în acest sezon de Liga 2.
La Mioveni, pe stadionul Orășenesc, s-au întâlnit Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, adică formațiile care au picat din prima ligă în vara anului 2023. Câștig de cauză au avut piteștenii, care s-au impus cu scorul de 2-1, fără mari emoții, deși rezultatul este unul strâns.
După un început în atac al Argeșului și cu o Chindia care abia a trecut de jumătatea terenului, prima ocazie a meciului de la Mioveni a venit chiar în contul oaspeților.

La prima fază în care s-a apropiat de poarta Argeșului, Chindia a finalizat prin Danu (8), însă șutul moldoveanului a trecut puțin pe lângă bară.

Replica a venit aproape imediat și s-a soldat cu primul gol al jocului. Vlăduț Morar a finalizat în minutul 10 o fază de contraatac tratată excelent de echipa sa. Rădescu a aruncat mingea în flancul stâng, Roman a centrat în fața porții, iar Morar a spart gheața cu o lovitură de cap simplă din 6 metri central.

Tot Morar putea dubla avantajul în minutul 14, însă s-a făcut de râs cu finalizarea sa din 7 metri, singur cu goalkeeperul, cu un șut aproape paralel cu poarta! Tache (29) i-a dat și el emoții lui Straton cu o minge trimisă la prima bară, iar Roman, în același minut, nu l-a putut învinge pe Contra din postura de unul la unul, portarul parând în 6 metri cu brațul drept.

Argeșul a mai avut o situație bună de gol până în pauză, prin Robert Moldoveanu (33), fostul atacant al Chindiei, însă încercarea acestuia de finalizare de semifoarfecă, din 6 metri, a fost ratată.

Straton a fost pus la treabă în debutul părții secunde, la un șut puternic al lui Florea (52), scos cu greu de sub transversală. Pesic (53) a trimis și el din 4 metri, cu capul, peste poartă, iar la scurt timp Chindia avea să egaleze. Danu a șutat puternic din fața careului, Straton a respins ca un amator, în față, iar Răzvan Tache (55) i-a dat mingea printre picioare.

Au fost cele mai bune momente de joc ale Chindiei în acest meci, dar au fost stinse imediat de reușita lui Mihai Roman. La doua două minute distanță, Rădescu a centrat din stânga, Roman a sărit mai sus decât Leca și a finalizat cu capul din 6 metri.

Moldoveanu (60) a trimis doar pe direcția portarului, cu capul, din 8 metri, într-o nouă încercare de a-i da gol fostei sale echipe, iar de partea cealaltă Florea a avut ultima fază importantă a meciului, în minutul 80, când a trimis pe lângă vinclu o lovitură liberă din fața colțului stâng al careului.

S-a terminat 2-1, iar CFC Argeș bifează al doilea succes consecutiv și al patrulea în acest sezon, în timp ce Chindia pierde după două victorii și înregistrează al șaselea eșec în această ediție a Ligii 2.

Metalul Buzău a bifat primul rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu Metaloglobus, deși a avut avantaj de un gol la pauză. După ce s-au scurs 45 de minute din meci, trupa lui Valentin Stan avea 1-0 în urma reușitei lui Adrian Moldovan, care a finalizat un contraatac în minutul 43.

Era promițător rezultatul pentru echipa gazdă, care la numai șase minute de la reluarea partidei a marcat pentru 2-0, prin Marius Tudorică. Apoi însă, Metaloglobus a forțat și a reușit să egaleze.

A făcut 1-2 Răzvan Milea, în minutul 64, iar scorul final a fost stabilit 11 minute mai târziu, în minutul 75 mai precis, când la finalizare s-a aflat Georgian Honciu.

Ceahlăul confirmă perioada bună pe care o traversează cu un nou succes pe propriul teren, 3-0 (2-0) în fața revelației CS Afumați, în etapa a 10-a a Ligii 2.

Carl Davordzie, cu o dublă, și Patrick Petre au semnat cea mai categorică victorie a nemțenilor în acest sezon în fața unei echipei care nu pierduse până acum în deplasare și în ultima partidă jucată afară umilise FCU Craiova cu 3-0!

Nemțenii s-au temut de acest meci, antrenorul Marco Veronese și președintele Marcel Pușcaș avertizându-și jucătorii că vor avea o misiune dificilă în fața Afumațiului, cea mai bine clasată dintre cele șase nou-promovate în Liga 2 din vară. Pe teren, însă, a fost o singură echipă, Ceahlăul, care cu Carl Davordzie și Patrick Petre într-o bună dispoziție de joc s-a impus de o manieră categorică. Cei doi au creat toate cele trei goluri, dar au fost și la originea altor ocazii și încep să devină un cuplu ofensiv redutabil în Liga 2.

Davordzie (6 goluri) și Petre (4) au marcat 10 din cele 14 goluri ale formației nemțene până acum, în zece etape.

Ceahlăul și-a făcut meciul ușor marcând de două ori în prima jumătate a reprizei și și-a acontat punctele încă din minutul 22, când avea deja 2-0 pe tabelă.

Davordzie a deschis scorul în minutul 15, cu un șut din careu, în vinclu, după o pasă primită de la Patrick Petre, iar șapte minute mai târziu rolurile s-au inversat. Davordzie i-a întors serviciul perfect lui Patrick Petre, decarul nemțenilor l-a driblat pe portarul Chioveanu și a înscris în poarta goală pentru 2-0.

Meciul s-a stins după golul lui Petre și s-a animat din nou spre finalul reprizei, când ambele echipei au trecut pe lângă gol.

Beșleagă (39) și Ciprian Stanciu (44) l-au găsit la post pe Brănescu, cu șuturi de la distanță, iar Carl Davordzie (45+1) a fost aproape de un nou eurogol, dar Chioveanu a scos de la vinclu.

Atacantul Ceahlăului avea să reușească dubla la două minute după pauză, tot după o pasă a lui Patrick Petre. Decarul nemțenilor a primit de la Davordzie, a trecut în viteză pe lângă Nicola pe partea stângă, a săltat elegant balonul peste doi adversari pentru același Davordzie, iar golgheterul moldovenilor l-a învins pe Chioveanu cu un șut la colțul scurt, din 7 metri.

Ilfovenii au avut o bună șansă de a reveni în joc în minutul 50, când Moussinga a trimis din poziție bună, pe lângă poartă, după care nu au mai contat în ofensivă. Ceahlăul nu a mai forțat nici ea, dar chiar și așa scorul putea lua proporții dacă Patrick Petre (60) și Geani Crețu (70) ar fi fructificat ocaziile avute, ambele din pasele lui Davordzie.

Victorie fără dubii a Ceahlăului, care a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon în fața unui adversar care nu pierduse până acum în deplasare, Afumațiul având trei victorii și o remiză în cele patru meciuri de pe teren străin.

CSM Slatina a întrerupt seria de trei meciuri la rând fără eșec în Liga 2. După ce a avut un parcurs cu trei meciuri la rând fără victorie în toate competițiile, trupa lui Daniel Oprescu ajunsese la trei dueluri în care nu a cedat și strânsese șapte puncte (două victorii și un egal).

Însă, sâmbătă, în partida din etapa a 10-a din Liga 2, CSM Slatina a pierdut, pe teren advers, contra celor de la CSM Focșani, scor 0-1. Din acest motiv, Daniel Oprescu nu a avut un discurs de menajare a jucătorilor săi, despre care a spus că au avut execuții penibile.

Prima repriză a partidei de la Focșani a fost decisă în urma unui gol marcat în minutul 42, de la 11 metri. A transformat Robert Enache de la punctul cu var, după o lovitură de pedeapsă care a fost scoasă în urma unui henț comis de Matei.

În partea secundă, CSM Slatina a încercat să preseze, a fost echipa care a încercat, dar nu a reușit să marcheze și a cedat în duelul cu CSM Focșani, cu o echipă care își propune salvarea de la retrogradare și menținerea în Liga 2.

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 2-1, sâmbătă, pe teren propriu, în fața unei tot mai suferinde CS Mioveni, după ce, la pauza jocului din etapa a 10-a a Ligii 2, cele două formații s-au aflat la egalitate.

În urma acestei victorii a fost o adevărată sărbătoare pe gazonul stadionului ”Ștefan Dobay”, căci Cosmin Stan, ajuns la meciul ”jubiliar” pe banca formației pe care o conduce din Liga 3, a fost vizitat în premieră de elevii de la Școala Gimnazială din comuna Gottlob, unde este profesor de sport.

Cu toate că la CS Mioveni sunt probleme mari financiare, formația în culorile galben și verde a reușit să se prezinte decent la meciul de la Dumbrăvița. Prima ocazie le-a aparținut jucătorilor lui Alin Chița, printr-un șut în plasa laterală a lui Coșereanu. După care și gazdele și-a arătat colții, după ce a fost repusă în joc de o pasă greșită a lui Panait. Ekmekci a tras bine din 12 metri, Croitoru a respins excelent, dar mingea a ajuns la Cristian Pădurariu, care nu a iertat.

Portarii s-au remarcat și cu mingi scoase de sub transversală, mai întâi de Trifon, după o fază fixă a lui Coșereanu, iar apoi Croitoru, la un corner foarte bine bătut de Sima. În minutul 38 însă, Martinov l-a lovit pe Alin Șerban peste gleznă, în careu, și de la punctul cu var Coșereanu a egalat, astfel că la pauză s-a intrat cu 1-1 pe tabelă.

În a doua parte a jocului, CSC Dumbrăvița a avut ocaziile principale. Au fost discuții după ce Garutti l-a faultat în minutul 50 pe Martinov din spate, cu deja un cartonaș ”la bord”, și arbitrul Adelin Pavel l-a iertat de avertisment și eliminare, în protestele băncii bănățenilor. Ekmekci a trimis perfect din lovitură liberă, dar și Croitoru a intervenit bine. La fel s-a întâmplat și la altă fază fixă executată de juniorul venit de la Arad.

Salhi a fost și el periculos la o reluare cu capul, iar Ekmekci l-a pus la muncă pe portarul argeșenilor și din acțiune. După un ”gol turcesc”, Nicu Modan a reușit să înscrie în minutul 77, cu capul, după cornerul bătut de Anișorac. Dumbrăvițenii au ținut de scor și au obținut o victorie cu elevii lui Stan în extaz în tribună.

CSC Șelimbăr a mai bifat un succes după ce runda trecută a fost declarată câștigătoare la ”masa verde” cu Viitorul Pandurii. De această dată, sâmbătă, 19 octombrie, formația lui Constantin Schumacher a reușit să treacă la scor de AFC Câmpulung Muscel, pe terenul acesteia, cu 4-0, în cadrul etapei a 10-a.

A fost nevoie de întâlnirea cu ultima clasată din Liga 2 pentru ca Șelimbăr să câștige un meci, pentru că ultima dată învinsese, înaintea succesului la ”masa verde” cu Viitorul Pandurii, în luna august, pe 10, când întâlnea Metaloglobus acasă și de care trecea cu 3-1.

Emoții nu a avut clubul din județul Sibiu, mai ales că a reușit să marcheze de trei ori în prima repriză. A fost deschis scorul de Raul Gherman, în minutul 24, pentru ca peste numai patru minute Matko Babic să puncteze pentru 2-0. S-a făcut 3-0 chiar înainte de pauză, când a marcat din nou Raul Gherman, în minutul 44, iar scorul final a fost stabilit de Rodri Hernando. El și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 87.

Ultimul meci al zilei în Liga 2, antepenultimul al etapei, a avut loc la Reșița, pe stadionul ”Mircea Chivu”, unde ACSM Reșița a reușit să se impună cu scorul de 1-0 în fața Corvinului și să obțină un succes important în lupta pentru accederea în play-off.

Unicul gol al partidei desfășurate în Valea Domanului, într-o atmosferă de amical, după ce galeria Reșiței s-a alăturat și ea protestului ”Liber să fiu ultra!”, a fost reușit înainte de pauză, din lovitură liberă, de Florian Haită, în minutul 41. Corvinul, din nou fără Lefter și Neacșa pe teren, a dat o replică foarte slabă, mai ales în partea secundă, când trebuie să marcheze pentru a obține măcar un punct, astfel că trupa lui Flavius Stoican nu a avut prea mult de tras pentru a-și menține avantajul minim de pe tabelă. Au tras însă mai multe secvențe de film, ca niște buni actori, fiindcă aproape pe toată durata reprizei secunde au simulat accidentări, pentru a trage de timp!

FC Bihor a pierdut jocul cu FK Miercurea Ciuc și continuă să înregistreze rezultate modeste acasă

Nou-intratul Benjamin Babati a decis meciul dintre FC Bihor și FK Miercurea Ciuc. Maghiarul a executat, în minutul 71, o lovitură liberă din marginea dreaptă a careului, la prima bară, surprinzându-l pe portarul Accinelli, care a prins balonul, însă asistentul Alexandru Mihăilă a văzut că mingea a trecut de linia porții cu toată circumferința, astfel că reușita a fost validată.

După o primă repriză modestă, cel puțin ca faze de poartă, cu nicio ocazie, în partea a doua, ritmul a fost ceva mai alert, la un moment dat echipele trecând cu ușurință peste construcție și aruncând mingea în față, în careu, de unde au fost jumătăți de ocazii. Până la gol, Bihorul a avut două faze în care a trimis balonul în careu, dar portarul Simon a fost mai rapid și a prins în fața adversarului. În timp ce, în partea opusă, Palmeș aproape că a șutat în afara stadionului dintr-o poziție nu tocmai rea din careu.

Abia în prelungiri FC Bihor a pus presiune în adevăratul sens al cuvântului, într-o ultimă încercare de a egala, însă Hora nu a găsit drumul spre gol, de fiecare dată din lovituri libere. Pe prima a trimis-o pe lângă poartă (90+3), iar pe a doua a bătut-o pe mijloc și Simon a reținut fără probleme (90+5).

Prima repriză l-a încântat pe Marius Croitoru, care a văzut un joc pe care îl dorește mereu din partea fotbaliștilor săi. A avut ocaziile la care se aștepta, dar FCU Craiova nu a reușit să marcheze. Însă, în partea secundă lucrurile au stat diferit, mai ales pentru că în minutul 65 a fost consemnată o eliminare pentru formația gazdă.

A fost trimis la cabine, pentru al doilea cartonaș galben, Răzvan Bălașa, dar FCU Craiova a făcut un joc defensiv solid și nu a primit gol de la formația lui Claudiu Niculescu. S-a terminat 0-0 întâlnirea de pe ”Ion Oblemenco”.

Remiza de pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 10-a a Ligii 2, a umplut paharul la FCU Craiova. Clubul patronat de Adrian Mititelu a anunțat a doua zi după jocul cu ilfovenii despărțirea de antrenorul Marius Croitoru (44 de ani).

Două jocuri a mai rezistat Croitoru pe banca oltenilor după ce cele două părți luaseră inițial hotărârea să se despartă, dar, în cele din urmă, s-au răzgândit, la acel moment fiind sacrificat preparatorul fizic Vlad Țăran, iar ”principalului” i se oferea tot creditul să își ducă mai departe treaba.

Situată pe locul 12 în Liga 2 după un început dezastruos de campionat, cu doar trei victorii, cinci remize și două eșecuri, cu 14 puncte acumulate în zece etape, sub CSC Dumbrăvița ca golaveraj, timișenii având același număr de puncte, FCU Craiova a decis că nu se mai poate continua cu același antrenor principal.

Astfel, s-a ajuns la despărțirea de Marius Croitoru, cel numit pe bancă în vară, după retrogradarea în Liga 2, și care mai antrenase echipa în perioada iunie-octombrie 2022, în prima ligă, tot fără succes.

Etapa a 10-a (17-21 octombrie)

FC U Craiova 1948

0-0

SC FC Voluntari SA

ACSM Ceahlăul

3-0

CS Afumați

ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu

Ned.

CS Unirea Ungheni 2018

AFC Câmpulung Muscel 2012

0-4

CSC 1599 Șelimbăr

CFC Argeș

2-1

AFC Chindia Târgoviște

AFC Metalul Buzău

2-2

Metaloglobus București

CSM Reșița

1-0

CS Corvinul 1921 Huneduara

CSC Dumbrăvița

2-1

CS Mioveni

CSA Steaua București

2-1

CS Concordia Chiajna

CSM Focșani 2007

1-0

CSM Slatina

FC Bihor Oradea

0-1

AFK Csikszereda


Loc

Clasamentul (10)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

FK Csikszereda

10

9

1

0

22-7

28

2

Steaua București

10

5

5

0

9-4

20

3

CSM Reșița

10

6

2

2

16-13

20

4

Metaloglobus București

10

6

1

3

24-12

19

5

CSM Slatina

10

5

3

2

21-7

18

6

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

10

5

2

3

14-11

17

7

FC Voluntari

10

4

4

2

12-8

16

8

CS Corvinul 1921 Hunedoara

9

5

1

3

11-7

16

9

CS Afumați

9

5

1

3

11-8

16

10

FC Argeș

10

4

3

3

10-8

15

11

CSC Dumbrăvița

10

4

2

4

11-11

14

12

FCU Craiova 1948

10

3

5

2

8-9

14

13

AFC Metalul Buzău

10

4

1

5

15-13

13

14

CSC 1599 Șelimbăr

10

3

3

4

14-9

12

15

AFC Chindia Târgoviște

10

4

0

6

14-13

12

16

FC Bihor Oradea

10

3

2

5

10-10

11

17

CS Concordia Chiajna

10

3

2

5

11-15

11

18

CS Mioveni

10

2

2

6

5-12

8

19

CS Unirea Ungheni 2018

9

1

4

4

5-10

7

20

CSM Focșani 2007

10

2

1

7

4-13

7

21

AFC Muscelul Câmpulung

10

2

0

8

4-27

6

22

ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu

9

0

1

8

3-27

1


Foto: Steaua București - facebook, FC Argeș - facebook, FC Bihor -facebook, AFC Câmpulung Muscel 2022 - facebook, SNP, AFC Metalul Buzău - facebook, CSM Focșani 2007 - facebook, CSC Dumbrăvița- facebook, FCU Craiova 48 - facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu