duminică, 27 octombrie 2024

Fotbal liga a 2-a, etapa a 11-a | Liderul FK Csikszereda este de neoprit! Din primele 6, doar Steaua București nu are drept de promovare...Ceahlăul a pierdut pe final cu FC Voluntari, însă nu este totul pierdut, urmează 2 deplasări în campionat din care elevii lui Veronese trebuie să vină cu punct(e)!

Etapa a 11-a (5 -7 octombrie)

AFK Csikszereda

2-0

FCU Craiova 1948

CSM Slatina

0-0

FC Bihor Oradea

CS Concordia Chiajna

1-0

CSM Focșani 2007

CS Mioveni

0-4

CSA Steaua

CS Corvinul 1921 Huneduara

0-0

CSC Dumbrăvița

Metaloglobus București

1-0

CSM Reșița

AFC Chindia Târgoviște

0-0

AFC Metalul Buzău

CSC 1599 Șelimbăr

0-0

CFC Argeș

CS Unirea Ungheni 2018

2-1

AFC Câmpulung Muscel 2012

CS Afumați

 

Stă

SC FC Voluntari

2-1

ACSM Ceahlăul 


Aceasta este prima etapă după ce Viitorul Pandurii Târgu Jiu, falimentară, a fost exclusă din campionat pentru două neprezentări, fapt care a dus la anularea rezultatelor din primele nouă etape și la modificări importante în clasament.
CSC Şelimbăr și CFC Argeş au remizat, vineri după-amiază, la Cisnădie, scor 0-0, în meciul care a deschis etapa a 11-a a Ligii 2. Același rezultat l-au înregistrat și în meciul lor direct din sezonul trecut, dar atunci s-a jucat la Mioveni.

Cea mai mare ocazie a meciului, avută în cea mai frumoasă fază ofensivă a partidei, a avut-o Rodri Hernando în minutul 60, pentru sibieni, însă execuția sa a fost modestă, direct în portar.

Prima parte a meciului la care au asistat din tribună și Dănuț Coman și Daniel Stanciu, oficiai ai CFC Argeș, a fost destul de echilibrată, cu un mic plus ofensiv pentru oaspeți, care au și reușit să finalizeze prin Gheorghe (23) și Tofan (28), însă nu atât de periculos încât să fie aproape de deschiderea scorului. La primul a fost pe direcție Roman, care a deviată cu călcâiul mult peste poartă, iar al căpitan, execuția sa din lovitură liberă a fost reținută destul de ușor de Măluțan. Garutti (37) a fost și el la capătul unei centrări în careul gazdelor, dar execuția sa cu capul a fost pe lângă țintă, în timp ce, în partea opusă, Olariu a avut singurul șut spre poartă (41), dar mingea l-a lovit în cap pe brazilianul din defensiva Argeșului și s-a dus pe lângă.

Partea secundă a oferit un joc mult mai atractiv vizual din partea Șelimbărului. Prima ocazie a venit încă din minutul 48, însă Rodri Hernando a trimis slab din fața careului mic, în Tudose. Apoi Soare (59) a avut un șut prea modest pentru a-i pune probleme lui Straton. Și tot sibienii au avut încă o ocazie, cea mai mare a jocului, la o pasă peste apărare a lui Soare, Rodri Hernando (59) s-a demarcat excelent în careu, a preluat fabulos, însă execuția sa a fost ratată, direct în portar.

Au urmat schimbările, trei pentru Argeș, două pentru Șelimbăr, în primă fază, și, mai apoi, la prima fază de după ce a intrat pe teren, la prima atingere, la o fază fixă, Buhăcianu (69) a fost servit ideal la 8-9 metri central, însă finalizarea sa a fost modestă, un rateu, iar Măluțan a prins. Finalul a avut-o prezentă în ofensivă tot pe echipa gazdă, însă nu a mai reușit să-și creeze nicio ocazie importantă. Marrone (90+3) a fost ultimul care a avut o încercare, însă din lovitură liberă a trimis dezamăgitor, mult peste.

Trupa lui Ianis Zicu a mai obținut o victorie în campionat, după remiza din runda trecută, 2-2 cu Metalul Buzău. În etapa a 11-a, bucureștenii au trecut la limită de o formație care tinde și ea la calificarea în play-off-ul Ligii 2, ACSM Reșița, scor 1-0, pe terenul propriu, de la Clinceni. Metaloglobus nu a avut mari probleme în duelul cu ACSM Reșița, chiar dacă, după cum a spus Burcă, trupa din Valea Domanului speră cu șanse la rândul ei la accederea în play-off. A beneficiat și de absența anumitor jucători din lotul lui Flavius Stoican echipa din București și, în ciuda diferenței minime de pe tabelă, nu a învins cu emoții.
Singura reușită a întâlnirii a venit în minutul 22, când a marcat Serges Ekollo, dar au fost și alte câteva șanse notabile înainte și după reușită, Metaloglobus având, cu precădere, multe acțiuni periculoase în benzi. S-au aflat la finalizare și experimentații Honciu și Huiban, dar până la urmă întâlnirea s-a terminat 1-0.

CSM Slatina a ajuns la o serie de trei meciuri la rând fără victorie în Liga 2. După ce a avut un parcurs cu trei meciuri la rând fără victorie în toate competițiile, trupa lui Daniel Oprescu ajunsese la trei dueluri în care nu a cedat și strânsese șapte puncte (două victorii și un egal). Apoi, weekendul trecut, a venit eșecul de pe terenul Focșaniului, scor 0-1. De această dată, sâmbătă, 26 octombrie, în partida din etapa a 11-a din Liga 2, CSM Slatina a remizat, pe teren propriu, contra celor de la FC Bihor, scor 0-0. Cu toate acestea, Daniel Oprescu a avut un discurs laudativ la adresa jucătorilor săi, mulțumit fiind de evoluțiile acestora.

Prima repriză a partidei cu FC Bihor Oradea a fost, cu trecerea timpului, la controlul formației lui Oprescu. Fotbaliștii săi au forțat, au fost tot mai periculoși în atac, iar acest aspect a fost remarcat, în special, datorită cornerelor de care a beneficiat, la finalul partidei fiind consemnate, după cum a spus antrenorul oltenilor, de cele 17 lovituri de colț de care a beneficiat!

În partea secundă, CSM Slatina a încercat să preseze și mai mult, a fost echipa care a încercat, dar nu a reușit să marcheze și a remizat în duelul cu trupa lui Gustavo Aragolaza, cu o echipă care își propune salvarea de la retrogradare și menținerea în Liga 2, fiind una dintre nou-promovatele din Liga 3.

Concordia Chiajna s-a impus cu greu pe teren propriu, într-un duel cu o formație care este nou-promovată în Liga 2 și, mai mult, care a evoluat în inferioritate numerică timp de 20 de minute. Ilfovenii au învins cu 1-0 CSM Focșani, în etapa a 11-a a Ligii 2. Golul Concordiei Chiajna a picat înaintea finalului primei reprize, iar rezultatul s-a menținut până la finalul duelului, în ceea ce a consemnat prima victorie cu antrenorul Ion ”Liță” Dumitru la conducerea băncii tehnice a ilfovenilor.

 A mai urcat câteva poziții în ierarhia Ligii 2 Concordia Chiajna, dar oricum e departe de locurile de play-off, la șase lungimi de poziția a 6-a. Partida cu CSM Focșani a fost tranșată de reușita lui Alexandru Boiciuc, autor al unui gol în minutul 42. Din minutul 70, CSM Focșani a evoluat în 10 oameni, în urma eliminării lui Sorin Săpunaru, iar acest aspect a fost evidențiat și de președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, la finalul partidei. El a declarat că singurul detaliu care l-a mulțumit a fost victoria, faptul că au mai fost contabilizate trei puncte în ierarhia Ligii 2.

CSC Dumbrăvița a remizat la scorul de 0-0 în etapa a 11-a din Liga 2, sâmbătă, 26 octombrie 2024, pe terenul Corvinului Hunedoara. A fost un meci antrenant doar în prima sa jumătate și în prelungiri, cu un plus pentru gazde. Însă, timișenii s-au ales cu un punct, iar antrenorul Cosmin Stan a fost mulțumit cu acest rezultat. În primele 30 de minute ale partidei de pe stadionul Corvinul, spectatorii chiar au avut ce vedea, căci au fost numeroase ocazii de ambele părți. Gazdele au avut o primă mare situație de gol în minutul 10, dintr-o centrare foarte bună din corner a lui Velisar, cel mai bun jucător al meciului. Cărăruș a reluat din câțiva metri pe Trifon însă, care a respins.

Pentru oaspeți, Ekmekci a avut reluări slabe spre poartă. Trifon a continuat să fie providențial în poartă, la ocaziile lui Bradu și Lupu, dar și în minutul 28, când a respins o minge trimisă de Câmpan, pe care o deviase puțin și un apărător. Modan nu a mai fost providențial însă pentru dumbrăvițeni și în acest joc, și a avut o singură ocazie, trimisă însă în plasa laterală. Jocul s-a stins mult după prima jumătate de oră și a continuat la fel și la reluare, cu toată că Florin Maxim, nemulțumit de jocul echipei sale, a făcut trei modificări la jumătatea partidei.

Meciul a continuat slab, cu șuturi ”telefonate” ale lui Hergheligiu și Apro peste poartă, până după minutul 81. Grigore a avut o ocazie imensă dintr-o poziție perfectă din careu, după o centrare a aceluiași Velisar. În replică, Paulevici a mai încercat un lob, ca în ediția trecută de campionat, dar a trimis peste. În prelungiri, hunedorenii au avut un adevărat asalt la poarta lui Trifon. Șutul lui Grigore a fost deviat într-un corner, iar după executare o minge șutată de Cărăruș a ajuns în bara transversală. La ultima fază, gazdele au cerut penalty pentru tragere de tricou la Neacșa, dar nu s-a dictat nimic.

Unirea Ungheni a obținut în etapa a 11-a a Ligii 2 al doilea său succes în acest campionat, de la promovarea în premieră reușită în vară. Trupa din județul Mureș a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 de AFC Câmpulung Muscel, o altă nou-promovată pentru prima dată în eșalonul secund al fotbalului românesc.

Victoria echipei antrenate de Eusebiu Tudor nu a venit tocmai ușor, deoarece argeșenii au fost cei care au condus, iar în ultima jumătate de oră de joc Unirea a trebuit să-și apere avantajul minim evoluând în inferioritate numerică. AFC Câmpulung Muscel a deschis scorul la Ungheni prin vedeta Gabriel Torje, în minutul 11, direct din lovitură liberă. Însă avantajul luat de argeșeni nu a ținut mult, deoarece sârbul Milos Zukanovic a reușit să egaleze în minutul 19, cu un șut din afara careului. Ulterior, la scurt timp, Andrei Șerban a punctat și el, în minutul 24, cu o execuție plasată, de la marginea careului. A fost ultimul gol al meciului de la Ungheni, chiar dacă Unirea a jucat în inferioritate numerică din minutul 65, atunci când fundașul Abel Popa a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Muscelul a atacat în acest interval de timp, dar nu a înscris.  

Steaua își continuă parcursul fără eșec în acest sezon de Liga 2, iar în runda a 11-a a reușit cea mai detașată victorie din această ediție de campionat: 4-0 în deplasare la CS Mioveni. Echipa bucureșteană a profitat din plin de situația delicată pe care o traversează trupa argeșeană și s-a impus fără mari eforturi într-un joc în care adversarul nu l-a avut pe banca tehnică nici pe antrenorul principal Alin Chița, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Partida de la Mioveni, desfășurată sâmbătă, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, a început cu o întârziere de 10 minute, după ce jucătorii echipei gazdă au protestat față de neachitarea salariilor lor. Aceștia au și intrat pe gazon cu un banner pe care a stat scris: ”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect. Muncim cu responsabilitate, vrem doar dreptate”.

Steaua a reușit să deschisă scorul relativ repede, după 15 minute de joc, prin Florin Răsdan, care a finalizat de la circa 18 metri, superb, cu stângul, direct în vinclu, o minge pe care i-a trimis-o Chipirliu, care inițial șutase în blocaj. A urmat un nou gol marcat de bucureșteni, prin golgheterul Bogdan Chipirliu (19), care a împins în plasă o minge din 8 metri central, în urma unei centrări din stânga a lui David Matei.

Echipa lui Oprița a cerut penalty la o intervenția a portarului asupra lui Drăghici (27), pentru ca imediat mai apoi să-l piardă pe Adrian Popa (28), accidentat.

Mioveniul a avut primul șut spre poartă, deviat pe lângă, abia în minutul 30, la o execuție frumoasă a lui Coșereanu, dar și Steaua și-a mai trecut o situație bună de gol în prima repriză prin Chipirliu (32). Mingea șutată de acesta, deviată, s-ar fi dus sub transversală dacă Croitoru nu intervenea in extremis și respingea în corner.

Diferența de scor s-a mărit la scurt timp după ieșirea de la vestiare, când David Matei l-a servit de această dată pe Nacho Heras (48) și spaniolul a înscris la colțul scurt, pe lângă portar.

Dani Iglesias (65) și Nacho Heras (80) au avut alte ocazii până când Păcurar să fie faultat în careu, iar Florin Răsdan (82) să reușească dubla din penalty.

În această parte secundă, în care Steaua a jucat destul de mult cartea contraatacului, Mioveniul a ajuns să finalizeze prin Guțea, Vencu, ambii în aceeași fază din minutul 70, și Ionuț Șerban (90), dar Munteanu s-a achitat bine de sarcini.

Metalul Buzău a obținut un punct pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, din disputa cu Chindia, pe care a controlat-o autoritar. 0-0 s-a încheiat jocul desfășurat sâmbătă, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2. Buzoienii au avut cele mai mari ocazii ale partidei, dar Mario Contra a prins o zi bună și a ținut intactă poarta Chindiei.

Impresia generală a fost că Metalul a pierdut două puncte, nu a câștigat unul, în fața unei formații pentru care fiecare meci a ajuns să însemne o prelungire a agoniei. Nou-promovata din Buzău a ajuns la 15 puncte după 11 meciuri, în timp ce Chindia are o medie rotundă, un punct pe meci, 10 după 10 jocuri.


FC Voluntari a obținut o victorie extrem de importantă în economia luptei pentru play-off, 2-1 (1-1) pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, în etapa a 11-a a Ligii 2. Succesul ilfovenilor s-a conturat greu și cu destule emoții, pe final, golul victoriei fiind marcat de veteranul Adam Nemec, în minutul 84. La pauză, scorul a fost egal, după ce Nicolae Carnat a deschis scorul în minutul 2, iar Patrick Petre a restabilit egalitatea zece minute mai târziu.

Meciul de la Voluntari a început abrupt, iar echipa lui Claudiu Niculescu a reușit să deschidă scorul după doar 65 de secunde. Șuteu a centrat perfect de pe partea stângă, iar Nicolae Carnat, nemarcat, a deviat în plasă de pe linia careului mic, din mijlocul unei defensive ce probabil încă era la vestiare. Nemțenii nu au acuzat șocul și au restabilit rapid egalitatea, zece minute mai târziu, prin Patrick Petre. Bine găsit în careu de stoperul Asibey, cu o centrare lungă de peste 50 de metri, decarul nemțenilor l-a culcat din fentă pe portarul Chirilă și a înscris lejer, din cinci metri.

Ceahlăul a avut inițiativa după gol și a ratat două ocazii uriașe până la pauză, nereușind să speculeze nenumăratele greșeli individuale ale fundașilor ilfoveni.
În minutul 15, Carl Davordzie și Patrick Petre, ”gemenii golului” de la Ceahlăul, au combinat la marginea careului, Petre a rămas în poziție ideală, dar șutul său a fost blocat în ultimul moment de Pițian. Petre i-a întors serviciul lui Davordzie în minutul 33, dar golgheterul nemțenilor nu a fost inspirat la finalizare și a trimis în portarul Chirilă, din poziție excelentă. De cealaltă parte, echipa lui Claudiu Niculescu a reacționat prin două șuturi destul de modeste cadrate de Cocian (24) și Merloi (29), portarul Brănescu reținând de fiecare dată fără emoții. Claudiu Niculescu, care a operat prima modificare încă din minutul 19, când l-a scos pe ezitantul Alexe și l-a introdus pe Schieb, a schimbat inspirat la pauză. Fostul golgheter al României l-a trimis pe teren pe Adam Nemec în locul lui Cocian, iar veteranul de 39 de ani al Voluntariului a schimbat jocul echipei sale.Repriza a doua a debutat cu o ocazie mare a lui Merloi (47), blocat în câțiva metri de portarul Brănescu, iar Ceahlăul a reacționat prin Carl Davordzie (54), al cărui șut a fost deviat în corner de Pițian. Voluntariul și-a intensificat treptat dominarea, a venit cu foarte multe centrări pentru Nemec în careu, în special din dreapta, iar fundașii nemțeni au făcut față tot mai greu asaltului ilfovenilor.
Atacantul slovac a ratat incredibil din fața porții în minutele 66 (șut puțin alături, din poziție excelentă) și 67 (Brănescu s-a opus devierii din 2 metri a lui Nemec), iar un minut mai târziu, pe o contră, Geani Crețu a trimis puțin alături.

Presiunea constantă a ilfovenilor avea să dea roade în minutul 84, când același Adam Nemec i-a luat fața lui Asibey și a înscris la colțul scurt, din cinci metri, după o centrare perfectă de pe partea dreaptă a lui Carnat. Inexplicabil, deși echipa sa era clar în dificultate, Marco Veronese a schimbat târziu și nu a mai avut forța de a egala, deși Robert Ciobanu (89, lovitură de cap din careu) și Patrick Petre (90+1, lovitură liberă) au avut două bune oportunități, ratând de puțin ținta. 

Ultimul meci al etapei a 11-a a Ligii 2 a avut loc pe terenul liderului campionatului încă de la finalul rundei a 2-a și a consemnat un nou succes pentru acesta. FK Miercurea Ciuc a câștigat acasă, cu scorul de 2-0, partida cu mult-lăudata, dar dezamăgitoarea FCU Craiova, care de la începutul acestei săptămâni s-a despărțit de Marius Croitoru..

Distanța dintre ciucani și craioveni s-a mărit acum la 14 puncte, aproape de nerecuperat în restul sezonului, iar echipa lui Ilyeș are și un meci în minus, fiindcă i-a fost anulat succesul cu Viitorul Pandurii.

Cu schimbări duble în primul 11 față de precedentul joc, în comparație cu echipa gazdă, FCU Craiova nu a fost deloc convingătoare pe teren în fața liderului, care a și taxat formația condusă de pe bancă de interimarul Valentin David. După ce n-a reușit să înscrie în ocaziile pe care le-a avut în minutele 17 și 27, cele mai importante ale jocului, Benjamin Babati l-a învins pe Codruț Sandu în miutul 29, cu un șut din stânga, din careu, la colțul lung, printre picioarele lui Kvakic, aflat la prima titularizare. Apoi, până la pauză, trupei oltene i s-a lăsat posesia, însă situațiile pe care și le-a creat nu l-au pus în pericol pe Mate Simon. Pop (33) a tras pe lângă din afara careului, iar Babati a respins din careul mic o lovitură liberă dintr-o poziție bună executată spre colțul scurt de către Abbey.

Craiova a schimbat de două ori la pauză, însă nou-intratul Dragu (48) a fost blocat ușor înainte să ajungă să tragă din circa 8 metri. Coechipierul Sandu era să termine meciul încă din minutul 64, dar a avut noroc că Szilagyi e încă crud pentru acest nivel și nu a profitat de gafa sa, tânărul ciucan nereușind să înscrie din fața careului mic.

Cu o Miercurea Ciuc concentrată doar pe apărare, cum a obișnuit în ultima vreme, Craiova a avut situații de egalare, dar Abbey (68) a ajuns la doilea la minge în detrimentul portarului, balonul i-a sărit din cap lui Lumbu (69) ca dintr-un zid, deși avea poziție bună la 8 metri central, ori transversala s-a opus la un șut din întoarcere al lui Bounaas (73) din doar 4 metri. Nici Padula (75) nu a fost mai inspirat, mingea sa șutată din fața careului trecând puțin peste transversală. Ultimele schimbări făcute de cei doi antrenori, în minutele 82, respectiv 86, au arătat și inspirația antrenorilor. Dacă Răduț (90), altădată ”creier” în echipele pentru care juca, s-a remarcat printr-un fault care să oprească un contraatac, în loc să fie cel care să aducă un plus, Attila Csuros (90+1), un mijlocaș defensiv, a arăta o atitudine pe care la FCU nu prea o vezi. Ciucanul, cel mai vechi din lotul echipei sale, a preluat o minge respinsă direct la el, în fața careului, ca un amator, de către Lumbu, i-a ridiculizat pe Dragu, Albu și Camara și l-a executat pe Sandu cu un șut pe jos la colțul lung.

S-a terminat, astfel, 2-0 pentru FK Miercurea Ciuc, care a obținut, astfel, prima victorie în patru întâlniri directe cu FCU Craiova. 

foto:  FK Csikszereda - facebook, CSM Slatina - facebook, Steaua București - facebook, AFC Chindia Târgoviște - facebook, Răzvan Păsărică,  Unirea  Ungheni 2018 - facebook, Metaloglobus București - facebook, Corvinul Hunedoara - facebook și CSC 1599 Șelimbăr - facerbook

Loc

Clasamentul (11)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

FK Csikszereda

10

9

1

0

20-6

28

2

Steaua București

11

6

5

0

13-4

23

3

ACSM Reșița

11

6

2

3

16-14

20

4

Metaloglobus București

10

6

1

3

18-12

19

5

FC Voluntari

11

5

4

2

14-9

19

6

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

11

5

2

4

15-13

17

7

CSM Slatina

10

4

4

2

18-6

16

8

CS Afumați

9

5

1

3

11-8

16

9

Campionii FC Argeș

11

4

4

3

10-8

16

10

CSC Dumbrăvița

11

4

3

4

11-11

15

11

AFC Metalul Buzău

11

4

2

5

15-13

14

12

Corvinul 1921 Hunedoara

9

4

2

3

8-6

14

13

FC U Craiova 1943

11

3

5

3

8-11

14

14

FC Bihor

10

3

2

5

10-10

11

15

CS Concordia Chiajna

10

3

2

5

10-15

11

16

CSC 1599 Șelimbăr

10

2

4

4

11-9

10

17

AFC Chindia Târgoviște

10

3

1

6

11-13

10

18

CS Unirea  Ungheni 2018

10

2

4

4

7-11

10

19

CSM Focșani 2007

10

2

1

8

4-14

7

20

AFC Câmpulung Muscel 2022

11

2

0

9

5-29

6

21

CS Mioveni

10

1

2

7

3-16

5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu