Prezentarea formațiilor sportive de seniori din județul Neamț angrenate în competiții oficiale și amicale (fotbal, volei, handbal, futsal cu precădere), ocazional rugby, atletism,box, canotaj ș.a
Laurențiu Brănescu unul dintre jucătorii exponențiali din lotul lui Marco Veronese în stagiunea trecută, titular de bază și artizanul unor prestații solide pentru galben-negrii, în urma cărora s-au adus punct(e) prețioase pentru nemțeni în campionat, a plecat astăzi de la ACSM Ceahlăul pentru o nouă promovare în carieră, la un club de tradiție din Malta, Hibernians FC.
Ieri, 30 iunie, Laurențiu și-a rezolvat probleme contractuale la Piatra Neamț, club la care mai avea contract și pentru stagiunea 2025-2026, și va evolua la celebrul club maltez Hibernians FC pentru următorul sezon, inclusiv în cupele europene.
În vârstă de 31 de ani, experimentatul portar originar din Rm.Vâlcea de1,94 m ce a mai trecut în carieră pe la cluburi importante din fotbal precum Juventus Torino, Stabia și Virtus Lanciano (toate înItalia), Szombathelyi Haladás (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo, Politehnica Iași, Farul Constanța și U Cluj în România, HNK Gorica (Croația), Zalgiris Vilnius (Lituania), Kilmarnock FC (Scoția) și Atromitos (Grecia) se va putea întoarce la Piatra Neamț la finalul sezonului următor dacă clubul maltez nu își va activa opțiunea de cumpărare de la clubul ACSM Ceahlăul.
Datele legate de această mutare au apărut deja și pe site-ul transfermarkt.com, acolo unde apare deja Laurențiu Brănescu la Hibernians FC, iar cel mai probabil în cursul zilei de marți 1 iulie, datele oficiale contractuale vor fi oferite de clubul nemțean pe pagina de facebook a clubului.
Proiectul de modificare a Legii Sportului a fost votat luni, 30 iunie,
în Camera Deputaților, inclusiv cu amendamentele care interzic Stelei
promovarea în Superliga. George Simion, președintele AUR, i-a acuzat pe
parlamentari că l-ar fi favorizat pe Gigi Becali, finanțatorul FCSB.
Mai exact, varianta inițială a proiectului prevedea că „două sau mai multe unități admnistrativ-teritoriale și/sau instituții publice au dreptul să se asocieze conform art. 21 alin. (21) formând un club sportiv de drept privat, cu personalitate juridică”. Această prevedere i-ar fi permis CSA Steaua să se asocieze cu o altă instituție publică pentru a promova în Liga I.
Grupul PSD a depus, însă, un amendament prin care a înlocuit sintagma „instituții publice” cu „instituții de învățământ superior”,
amendament care a fost admis în comisia raportoare, cea pentru tineret
și sport. Astfel, nefiind nici unitate administrativ teritorială și nici
instituție de învățământ superior, CSA Steaua nu se poate asocia cu o
altă instituție de acest tip pentru a promova.
Legea merge la promulgare
De asemenea, AUR a depus un amendament prin care cerea ca printre cluburile sportive profesioniste să fie recunoscute și „persoane
juridice de drept public, înființate ca instituții publice
reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au
obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în
conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internaţionale
pe ramura de sport”. Acest amendament a fost, însă, respins în Comisia pentru tineret și sport.
În plen, AUR a reluat amendamentul. Acesta a fost supus la
vot, însă a fost respins din nou. Astfel, singura șansă pentru CSA
Steaua de a promova este cea de schimbare a formei de organizare.
Proiectul a fost adoptat cu 152 de voturi pentru, 65 împotrivă, 35 de
abțineri, iar cinci deputați nu au votat. Camera Deputaților este for
decizional, astfel că legea merge la președintele Nicușor Dan pentru
promulgare.
Președintele Marcel Pușcaș și CSM Ceahlăul, la final de contract
Marcel Pușcaș și-a încheiat mandatul la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, unul început în urmă cu un an. Cele două părți au convenit să nu se mai prelungească înțelegerea, astfel că din 1 iulie 2025, toate prerogativele funcției de președinte vor fi preluate de Angelo Alistar, în prezent team-manager al clubului. Ioan Anton Măzărianu a anunțat că în perioada următoare vor fi prezentate noutăți în ceea ce privește conducerea clubului.
CSM Ceahlăul îi mulțumește lui Marcel Pușcaș pentru implicarea în activitatea clubului și pentru aportul adus în formarea unui lot competitiv în sezonul 2024-2025. A reușit aducerea unor jucători care au pus umărul la îndeplinirea fără probleme a obiectivului și anume rămânerea în eșalonul secund al fotbalului românesc.
SNP și Gelu Crăcană au ținut să fie astăzi prezenți la stadion pentru a-și lua rămas bun de la omul de fotbal și prietenul Marcel Pușcaș.
A fost o onoare și o plăcere să colaborăm în media, il asigurăm pe mai departe de atașamentul și prețuirea noastră, și chiar dacă perspectivele la clubul nemțean nu se anunță a fi dintre cele mai bune, speranța moare ultima!
CSM Roman nu a reușit să producă minunea la Cristești în fața unei formații gazdă copleșită de miza jocului retur și care, a fost în pericol să piardă la masa verde manșa retur a barajului de promovare la L3.
Ce s-a întâmplat... Partida care trebuia să înceapă inițial conform programării la 17:30, a fost întărziată 23 de minute datorită faptului că formația gazdă nu a putut asigura prezența celui de-al doilea medic la teren, însă Moldova Cristești grație efortului depus de primarul Vlad Mihai Pintili, a reușit să se mobilizeze în intervalul prevăzut de regulament și să asigure disputarea manșei secunde spre bucuria publicului numeros care la fel ca în urmă cu o săptămână la Roman, a luat cu asalt micuța arenă din Cristești.
Prima repriză a început sub semnul echilibrului și chiar dacă gazdele de Moldova Cristești au dominat mai mult, meciul a fost în mare parte echilibrat, fără situații cu adevărat periculoase la cele 2 porți. CSM Roman s-a apărat atent, iar pe contraatac a încercat să surprindă în special prin raidurile lui Andrei Curpăn, travaliul lui Ovidiu Toma de la mijlocul terenului sau prin experiența și maturitatea în joc a atacantului Cosmin Țapu, cel care, bine lansat în careu, are timp de preluare, face o pivotare cu apărătorul desemnat la marcaj în spate, îl fixează pe goalkeeperul gazdelor Hărăguță și îl execută pe acesta cu un șut plasat, pe jos, pentru 1-0!
A fost de altfel și scorul pauzei, iar ceea ce avea să urmeze în mitanul secund nu avea să fie de bun augur pentru elevii lui Gabriel Țapu.
Lipsiți de aportul în defensivă a celui mai valoros jucător, Mihalache tocmai a fost numit secundul formației Politehnica Iași și nu a putut să își ajute echipa la meciul retur, dar și fără antrenorul jucător Ciprian Bucovanu - cel care a simțit o contractură musculară prin minutul 30 al primei reprize și nu a mai putut continua din teren, Moldova Cristești a produs reverimentul, și a întors soarta jocului în special prin acțiunile cu care a surprins și la Roman, în benzi, acolo unde Narcis Bădic și mai ales Răzvan Danciu au făcut diferența.
Cele 2 penalty-uri decise de centralul din Fălticeni Silviu Nicolae Iftode, îndelung contestate de oaspeți, au avut darul de a turna plumb în ghetele celor de la CSM Roman, iar la cel de-al 2-lea, a produs urmări nu numai pe tabelă dar și în efectivul vizatorilor, Alexandru Ștefănescu primind 2 cartonase galbene și implicit pe cel roșu.
La scorul de 2-1 pentru Moldova, ambele penalty-uri au fost transformate de Narcis Iulian Bădic, primul cu ceva emoții, goalkeeperul romașcan atingând în prealabil mingea înainte ca aceasta să atingă plasa porții (vezi rezumatul video din articol), și cu un om în minus, CSM Roman a fost numărată în picioare, iar aproape de finalul jocului, campioana județului Iași a mai lovit odată pe contraatac la capătul unei acțiuni frumoase la care s-a dejucat pasul la ofsaid. O pasă aruncată în spatele apărătorilor romașcani, a fost urmărită, interceptată și finalizată în gol de Răzvan Danciu, unul din cei mai buni jucători ai Moldovei Cristești, cel care a deschis și scorul de la Roman din urmă cu o săptămână.
S-a încheiat 3-1, iar cu scorul general de 5-2 rezultat în urma a 2- victorii, Moldova Cristești se califică pentru L3 din punct de vedere sportiv. Rămâne de văzut dacă echipa din județul Iași susținută admirabil de primarul Vlad Mihai Pintili va reuși să găsească și resursele financiare pentru a pune în practică această frumoasă promovare reușită deocamdată în plan sportiv.
În ceea ce o privește pe CSM Roman, rămâne de văzut ce va oferi viitorul pentru această echipă, dacă Primăria Roman va sprijini echipa de fotbal și pentru sezonul viitor. Dacă la Piatra Neamț fotbalul a fost lăsat de izbeliște de Primăria Piatra Neamț, iar investitorul principal și-a anunțat retragerea din fotbal, iată că la Cristești, prima localitate de la granița județului Iași cu Neamț, o comunitate mică de doar 3700 de locuitori, s-a reușit o mare performanță pentru comunitatea de acolo, promovarea la liga a 3-a!