duminică, 11 noiembrie 2018

Liga a 3-a, Seria I | CSM Ceahlăul Piatra Neamț - CSM Focșani 2007 1-1 (0-1) | Un meci cu de toate sub Pietricica: supergolul lui Pădineanu, eliminarea lui Marius Rusu, golul anulat lui Robert Vasile și penalty-ul scos de Ovidiu Toma la ultima fază!

La ultimul joc pe teren propriu din 2018, la Piatra Neamț doar 300 de spectatori, aici includem și o micuță galerie venită de la Focșani
pe o vreme frumoasă de început de noiembrie s-au încumetat să ia drumul Borzogheanului pentru a urmări o partidă ce avea să se dovedească ca și în avancronica partidei, una deschisă oricărui rezultat.
CSM Focșani, o formație poate la fel de tânără ca și CSM Ceahlăul, dar cu 2-3 jucători de valoare superioară în compartimentul median și ofensiv (Lupu, Pădineanu, Pasăre) a fost la doar câteva secunde de a pleca cu toate punctele de la Piatra Neamț
Pietrenii cu mari probleme în exprimare în jocurile de pe teren propriu (au pierdut 11 puncte în jocurile de acasă în acest tur de campionat - 3 înfrângeri și o remiză !!!) au meritul de a nu fi cedat niciun moment și mai cu seamă după ce au rămas în 10 oameni după eliminarea corectă a lui Marius Rusu (min.52) au avut puterea să împingă jocul spre careul oaspeților și să salveze un punct din acest joc la ultima fază a jocului.
Cele două formații au început după o întârziere de circa 5 minute față de ora oficială 14:00, în următoarea componență:
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț: Al.Barna - Fl.Dumbrăvean, M.Rusu, V.Andreș, C.Strat - V.Robert, C.Rotaru (cpt), Copoț-Barb, Ov.Toma - R.Pântea - C.Țapu.
CSM Focșani 2007: R.Dogaru - S.Săpunaru, I.Parlac, Ov.Beșa, Cl.Mihai, Șt.Lupu (cpt), I.Manu, Iul.Negoiescu, Șt.Pădineanu, Cosmin Pasăre, Al.Lăudatu.
Au mai intrat pe parcurs: Bogdan Oteliță, Bogdan Cuibari și Constantin Antim la CSM Ceahlăul în locurile lui Fl.Dumbrăvean (accidentat la inghinali), C.Țapu și R.Vasile (accidentat), respectiv Duca în locul lui Lăudatu, Popa în locul lui Pădineanu și A.Paizan în locul lui Manu.
Jocul a început într-o notă de de echilibru, cu o ușoară presiune din partea pietrenilor, fără ocazii clare la poarta lui Dogaru. După circa un sfert de oră, focșănenii ies mai curajos la joc și au o mare ocazie de gol prin Cosmin Pasăre în minutul 16 atunci când șutul său lovește stâlpul din stânga porții lui Alex Barna ușor surprins de desfășurarea fazei.
Când toată lumea se pregătea să intre la cabine, Ștefan Pădineanu prinde un trasor perfect de la circa 25 de metri, mingea se duce cuminte aproape de vinclu și din min.45+1 focșănenii încep să spere că pot obține mai mult de la această deplasare la Piatra Neamț. 
Repriza a 2-a avea să înceapă prost pentru CSM Ceahlăul: Marius Rusu primește direct cartonașul roșu în min.52 pentru un fault în poziție de ultim apărător, apărarea este reconfigurată într-o componență aproape inedită: Cosmin Rotaru este retras pe linia de fund, acolo unde tânărul Oteliță fusese aruncat de antrenorul Rădulescu încă din min.22 în locul lui Flavius Dumbrăvean înlocuit în urma unei dureri pe care a resimțit-o la inghinali.
ACSM Ceahlăul deși în 10 forțează, urcă liniile, C.Țapu în două rânduri dar și Copoț-Barb îl "iartă" pe portarul Dogaru în situații favorabile, este aruncat în luptă și Cuibari în atac, însă cel mai periculos jucător al gazdelor avea să fie mijlocașul lateral Robert Vasile. 
La o primă fază reia cu capul imprecis o minge șutată în forță din lateral stânga prin fața porții focșănenilor, pentru ca mai apoi să fie protagonistul celei mai controversate faze din joc. În urma unei acțiuni prelungite de atac a Ceahlăului, mingea este centrată pe sus la limita careului de 6 metri, portarul Dogaru și Robert Vasile ajung în aer la minge în același timp: portarul atinge mingea cu brațul drept, Robert cu fruntea, cei doi cad la pământ iar balonul se scurge agonizant în poartă! GOOOL?!?
Nu și după părerea centralului Nicolae Breoi (Foto - aici la fel de permisiv, a permis tragerile de timp ale oaspeților) care după ce validase inițial golul, revine asupra deciziei impresionat de zvârcolirea portarului Dogaru. Cel care avea să părăsească terenul accidentat avea să fie însă Robert Vasile...Intrarea lui Antim a fost decizia logică a băncii tehnice însă cum în viață există KARMA sau Legea compensației, minutele de prelungire aveau să stabilească soarta jocului. 
Focșănenii nu au mai amenințat poarta gazdelor decât dintr-o lovitură liberă din afara careului, mingea  s-a dus de puțin alături de buturile lui Barna, pietrenii s-au aruncat în atac și au fost răsplătiți pentru insistența lor la ultima fază a jocului.
Portarul Dogaru se vrea mai tehnic decât fundașii săi, se aventurează cu mingea la picior în afara careului mare, este contrat de un jucător pietrean după ce reușise o degajare pe centru neinspirată, gazdele recuperează cu ușurință balonul, goalkepeerul focșănean nici nu rămâne la sol pentru a cere clemența centralului Breoi care a permis în dese rânduri fragmentarea jocului de către oaspeți, balonul ajunge în flancul stâng al atacului pietrean la Ov.Toma care pătrunde vilejios cu mingea la picior în suprafața de pedeapsă. Mijlocașul pietrenilor simte o mână pe umăr, la viteza sa nu se mai poate opri, este dezechilibrat și cade în careu! Este minutul 90+3, centralul Breoi este foarte bine plasat și arată punctul fatidic de la 11 metri spre disperarea oaspeților. Execută cu sânge rece Cristian Copoț-Barb (video pe canalul de youtube - https://youtu.be/B8UyOOEGDNc ) și jocul se încheie la egalitate 1-1!


Galerie foto:




































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 4-a, seria VEST | Final de sezon regular: ACSM Ceahlăul II, CS Speranța Răucești și FC Pietricica Site Bau s-au calificat în play-off. Rezultatele ultimei etape și clasamentul sezonului regular

Etapa a 22-a (28 aprilie) CS Speranța Răucești 3-2 AS Viitorul Podoleni FC Pietricica Site Bau ...