miercuri, 30 ianuarie 2019

Volei masculin div.A1: VIDEO NECENZURAT - președintele executiv al VCM LPS Piatra Neamț, Constantin Niță "EXPLICĂ" cum s-a ajuns la dispariția voleiului masculin de performanță din oraș

Faptul că orașul Piatra Neamț era nu cu mulți ani în urmă capitala sportului de mare performanță la nivelul echipelor sportive de prim eșalon din țară tinde să devină pe zi ce trece din păcate o AMINTIRE.
Cu amărăciune în glas, ultimul mohican - cel de care se leagă 45 de ani din istoria de 50 de ani a voleiul masculin pietrean, președintele executiv Constantin Niță a trebuit să înștiințeze Federația Română de Volei zilele trecute asupra faptului că gruparea din Piatra Neamț se RETRAGE din competiție datorită problemelor financiare.

Dezinteresul autorităților locale și a mediului de afaceri - principala cauză a FALIMENTULUI voleiului pietrean
" Rețineți vă rog ceea ce vă spun ! Eu am făcut personal demersuri la toate întreprinderile din oraș...am trimis e-mailuri de 2 ori. Am solicitat un sprijin în susținerea voleiului masculin. Niciuna, rețineți nicio întreprindere nu a susținut echipa de volei băieți a orașului. Singurii oameni care au mai mișcat au fost: Biroul notarial Bălan, Mihai Târăță - TCE 3 Brazi, farmacia Ardealul și Consiliul Județean Neamț - 300 000 de lei. Le mulțumesc pe această cale celor care ne-au ajutat."
Declinul formației de volei băieți a început potrivit directorului executiv Constantin Niță în urmă cu 3 ani, în toamna lui 2016, iar principalul răspunzător este nimeni altul decât primarul Dragoș Chitic - cel care a refuzat punerea în aplicare a unei hotărâri luate de Consiliul Local Piatra Neamț. Acei bani, circa 160 000 de roni, fie și printr-o compesare ar fi salvat situația și mai mult ca sigur nu s-ar fi ajuns la acest deznodământ nefericit.
" Nu vrea să îmi dea cei 160 000 de lei pentru care am depus deconturi în decembrie 2016. Stau și mă întreb...au fost făcute niște compensări, dar dintr-o dată pentru cei 160 000 de lei nu s-a mai făcut nicio compensare. Stau și mă întreb dacă nu trebuie să mă adresez celor de la DNA Piatra Neamț. Este o SFIDARE, ESTE O HOTÂRĂRE A CONSILIULUI LOCAL, de aprobare a sumei, primarul Dragoș Chitic este cel care trebuia să pună în aplicare această hotărâre NU A FĂCUT-O! Pentru Gala de Local Kombat din toamnă (Moroșanu - "Moartea din Carpați " pentru o singură noapte, cum s-au găsit bani? " se întreabă plin de năduf președintele Niță.
Nici demersurile întreprinse de președintele clubului de volei prin Asociația județeană de Volei, asociație care NU ARE NICIO DATORIEnu s-au bucurat de mai multă ATENȚIE din partea autorităților din Piatra Neamț.
" De șapte ori, am făcut apel la Primărie...Pentru mine, pentru DISTRUGEREA ECHIPEI DE VOLEI este RESPONSABIL primarul Dragoș Chitic. " 

Care sunt CONSECINȚELE retragerii în plin campionat a formației de volei băieți
" 2 ani de zile nu ai voie să mai înscrii sub titulatura sub care ai activat o formație în campionatul organizat de Federația Română de Volei, iar amenda dictată de Federația Română de Volei este de 5000 de euro. " spune președintele Niță.  Pentru că nu erau plătiţi de trei luni, unii jucători au cerut dezlegare de la club şi au obţinut-o, cu condiţia de a renunţa la salariile restante. Retragerea echipei Municipal, înseamnă că nimeni nu va retrograda în liga secundă, aşa cum se întîmplă deja de anul trecut în Divizia A1 la fete. De asemenea, e de aşteptat ca play-out- ul să nu se mai dispute, adică formaţiile clasate pe locurile 8, 9 şi 10 vor încheia campionatul după ultima etapă a returului. 

Nu ştiu dacă se bucură celelalte competitoare că ne-am retras noi şi că nimeni nu va mai retrograda, dar ştiu sigur că regretă mulţi că ne-am retras acum, a mai concluzionat Constantin Niţă.
Îşi reproşează că anul trecut, pentru a marca un moment festiv, aniversarea celor 50 de ani de la înființarea clubului masculin de volei, a făcut un gest nesăbuit: În speranţa că echipa asta care a împlinit 50 de ani îşi va reveni, am făcut o boacănă, cea mai grea pentru familia mea: am împrumutat 90.000 de lei de la CAR Piatra Neamţ şi CAR Roznov, sumă pe care trebuie să o returnez eşalonat, în rate, în termen de trei ani. Zilele trecute m-am trezit acasă cu o hârtie prin care mi se cere executarea pentru întîrzierea plăţilor, a mărturisit directorul Niţă.

Un mare regret, pentru profesorul Dan Gavril
Am un regret extraordinar pentru domnul profesor Dan Gavril, pentru că a muncit foarte mult la această echipă. A făcut efectiv muncă patriotică. Atunci când l-am readus alături de mine ne- am propus să relansăm voleiul la Piatra Neamţ şi el şi-a făcut din plin datoriaa vorbit cu nostalgie președintele Contantin Niță. 

Un viitor proiect volebalistic la Piatra Neamț? Speranța moare ultima!
La un pahar de apă plată în incinta Central Plaza Hotel, președintele Niță ne-a răspuns la întrebarea firească despre ce va urma pentru voleiul masculin pietrean în Piatra Neamț. Este posibilă formarea unei noi echipe de la zero? Cu cine și în ce condiții? În ce eșsalon și cu ce susținere? Mai poate Constanțin Niță să pornească un proiect de la Zero?
Dacă găsesc pe cineva, aş demara un nou proiect. Pentru divizia a doua ar trebui cam 700.000 de lei, iar pentru Divizia Naţională cam 1,5 milioane. Şi nu îmi trebuie echipa pentru mine; aş porni-o, aş aşeza-o, iar mai departe aş da-o cuiva, poate autorităţilor dacă vor dori, pentru a avea sport în oraş. În acest fel şi Sala Polivalentă ar fi, cum e şi normal, un loc pentru sport, şi nu pentru concerte sau alte activităţi care nu au legătură cu sportul ", a încheiat directorul executiv Niţă. 
Ultimul an a fost un an NEGRU pentru sportul de performanță din județul Neamț. După dispariția ultimelor 2 formații de mare performanță (CSM Roman - handbal fete și VCM LPS Piatra Neamț - volei băieți), județul Neamț a ajuns din punct de vedere SPORTIV pe ULTIMUL LOC DIN MOLDOVA!
Fără nicio formație care să mai activeze în primul eșalon, autoritățile locale și județene vor trebui să dea "socoteală" cel mai probabil la ALEGERI în fața electoratului despre CUM au DISPĂRUT în ultimii 4 ani fotbalul (SC FC Ceahlăul SA), handbalul masculin, CV Volei Unic Piatra Neamț și acum VCM LPS Piatra Neamț, Cu trei formații ce activează la nivel de AMATORI în al doilea eșalon (volei fete, handbal fete și futsal băieți) și o formație de fotbal înființată în 2016 și care activează acum în al 3-lea eșalon, perspectivele pentru REVITALIZAREA sportului de mare performanță trebuie să recunoaștem că LIPSESC CU DESĂVÂRȘIRE în momentul de față!
Fără implicarea autorităților și a mediului de afaceri dispariția sportului de mare performanță în județul Neamț a devenit ACUM o CERTITUDINE iar PERSPECTIVELE...VAI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu