duminică, 17 februarie 2019

EXCLUSIV: Primarul Dragoș Chitic răspunde directorului executiv Constantin Niță explicând motivele care au dus la sistarea finanțării clubului de volei masculin: Primăria Piatra Neamț respectă legea și se arată dispusă să sprijine apariția unei noi echipei de volei băieți!


Blogul Sportul nemțean de performanță răspunde solicitării d-nului primar Dragoș Chitic și acordă dreptul la replică în urma articolului apărut în data de 14 februarie 2019 la secțiunea volei, intitulat: “ Voleiul nemțean a murit ! Scrisoarea deschisă adresată domnului primar Dragoș Chitic de către Constantin Niță – director executiv VCM Piatra Neamț :
“ Întrucât în spațiul public au apărut anumite afirmații cu privire la activitatea clubului de volei masculin, se cuvine, din rațiuni care țin de respect pentru pietreni, iubitori ai sportului, să lămuresc aceste aspecte. 
De neînțeles pentru mine este atitudinea unor oameni venerabili, cu părul alb, cum este domnul Constantin Niță, care după ce clubul de volei condus de domnia sa a fost susținut financiar ani la rând de către municipalitatea pietreană, preferă să arate cu degetul înspre alții, în speranța că va reuși să bage sub preș și să ascundă de ochii pietrenilor deciziile greșite pe care le-a luat, în calitate de conducător al acestui club. 
Domnul Constantin Niță refuză să înțeleagă că în societatea de astăzi sunt reguli și legi care trebuie respectate. Atunci când  clubul domniei sale a primit ultima finanțare de la primăria pietreană a încălcat legea în privința cheltuirii banilor și nu o spun eu ci raportul Curții de Conturi în urma verificărilor. Mai mult decât atât clubul de volei masculin nu mai este susținut nici de principalul finanțator privat deoarece domnul Niță a demonstrat neseriozitate și nu a respectat condițiile convenite. 
Sunt doar două aspecte care vorbesc de la sine despre cine a distrus de fapt, clubul de volei masculin pietrean, însă sunt aspecte extrem de importante, care țin de respectarea legii pe care eu, în calitate de primar, nu sunt dispus să o încalc. 
Sunt un susținător al sportului nemțean, dovadă nu doar  meciurile la care  sunt prezent în tribune și dialogurile permanente cu președințiii de  cluburi, dar și cele peste cinci miliarde de lei vechi pe care Primăria le acordă, anual, activităților sportive. 
Sunt convins că vor apărea curând cluburi de volei care vor fi conduse de oameni pricepuți și serioși, care vor respecta legea, iar cu sprijinul municipalității, al sponsorilor și al pietrenilor vor readuce performanța voleibalistică în orașul nostru. Îmi pare rău domnule Constantin Niță că ați ajuns să scrieți scrisori deschise dar mincinoase deși știți foarte bine că sunt un om al dialogului și manifest deschidere pentru sprijin în orice domeniu. Cu toate acestea, deși nu pot fi de acord cu ceea ce faceți acum, vă respect domnule Niță pentru că sunteți un cetățean al acestui oraș și nutresc convingerea că într-o bună zi propria conștiință vă va spune că ați greșit. Dacă atunci, vă veți cere scuze sau nu, este o chestiune care ține de caracter. Adevărul nu poate fi decât unul singur și iese intotdeauna la iveală. “


Dragoș Chitic – primarul municipiului Piatra Neamț

În speranța că orașul Piatra Neamț va avea în cel mai scurt timp o echipă de volei (cu sau fără d-nul Constantin Niță), Sportul nemțean de performanță vă va ține la curent cu tot ce “mișcă” la nivelul sporturilor de echipă din orașul Piatra Neamț. Dacă la fotbal, handbal feminin și volei feminin sau făcut niște pași timizi în ultimii ani, situația handbalului și a voleiului masculin este departe de tradiția și rezultatele pe care sportivii noștri le-au avut nu cu mulți ani în aceste ramuri sportive. Avem un stadion municipal și o sală polivalentă la standarde internaționale construite cu mari sacrificii în anii trecuți care ar fi păcat să nu fie exploatate la întreaga capacitate de sportivii nemțeni. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 4-a Neamț, Play-out: Etapa a 1-a | Victoria Tarcău a înregistrat scorul rundei, însă cele mai multe goluri s-au marcat la Podoleni. Rezultatele etapei a 1-a și clasamentul actualizat

  Play-out: Etapa a 1-a (4 mai) AS Unirea Trifești 4-0 ASF Girov AS Viitorul Podoleni 5-...