sâmbătă, 16 februarie 2019

Fotbal amical | CSM Ceahlăul - CSM Bucovina Rădăuți 0-2 (0-0). Pietrenii au rezistat 75 de minute în fața unui adversar mai experimentat și mai valoros. Stoian (76) și Buziuc (89) au adus victoria pentru Bucovina în singurul joc din pregătiri în care pietrenii nu au marcat

Partida amicală cu CSM Bucuovina Rădăuți a fost ultima de verificare pentru băieții lui Gabriel Rădulescu și Florin Anton disputată la Piatra Neamț înainte de startul returului ligii a 3-a, Seria I. 
Având în față o formație articulată, cu jucători valoroși și gabarit pe măsură, pietrenii au trebuit să se recunoască până la urmă învinși de un adversar cravașat în permanență de Dorin Goian din tribună și de Daniel Bălan de pe banca tehnică. 
Golurile oaspeților au purtat semnăturile lui Stoian (76) și Buziuc (89) și au venit în poarta lui Barna ca o consecință firească a faptului că pietrenii nu prea au avut soluții de această dată pe bancă, poate și din cauza faptului că tinerii de la U-19 și U-17 aveau și ei  jocuri de verificare cu CS Aerostar Bacău pe SINTETIC de la orele 14:00, respectiv. 16:00.
Deși CSM Bucovina Rădăuți a început mai tâziu pregătirea de iarnă decât oponenții săi, asta și datorită faptului că Rădăuțiul are etapă liberă în prima etapă din retur, acest lucru nu a fost atât de evident și pe teren.
Pietrenii au început cu o inovație în primul "11" : tânărul Oteliță a fost pentru prima dată titular pe pozția de fundaș lateral, staff-ul tehnic preferându-l în formula de start în locul experimentatului Fl.Dumbrăvean, pentru ca în startul reprizei a 2-a, acesta să fie avansat pe postul de mijlocaș lateral, în timp ce Dumbrăvean și Cezar Strat (revenit în echipă după o răceală) au preluat rolul fundașilor laterali. Linia de miloc a fost și de această dată văduvită de absența tânărului Ov.Toma, lucru ce se pare a necesitat niște ajustări în sarcinele de joc pentru Cosmin Rotaru și Vali Rotaru - acesta din urmă interpretând rolul de mijlocaș defensiv. Problemele cele mai mari sunt evident în atac, acolo unde pietrenii au suferit cel mai mult. Se pare că nici  Robert Vasile și nici Cosmin Țapu nu sunt acel nr.9 de care are nevoie echipa în momentul de față: Agache și Cuibari nu mai fac parte din lot, așa că în ofensivă, în lipsa unor transferuri de calitate, staff-ul tehnic nu are prea multe soluții.
În fața unui adversar de calitate, toate aceste improvizații la care este nevoie să apeleze staff-ul tehnic se plătesc din păcate pe tabela de marcaj.
Când echipa nu a mai putut susține un pressing avansat, lucru vizibil în a 2-a jumătate a reprizei a 2-a, au apărut erorile în defensivă, faptul că nu am mai putut ține de minge, faptul că nu am mai pus probleme în ofensivă iar prospețimea fizică s-a rispit sau mai bine zis s-a disipat pe parcurs ce ne apropiam de finalul jocului a făcut ca oaspeții să poată lovi decisiv, am zice noi meritat după aspectul general al jocului.
Cu siguranță în campionat lucrurile vor sta altfel. Faptul că nu s-au făcut transferuri poate fi privit și ca un lucru bun.  Echipa suferă evident în compartimentul ofensiv, dar omogenizarea lotului și în special a primului "11" care a avut o perioadă suficientă la dispoziție de pregătire și de cristalizare a relațiilor de joc, numărul suficient de partide de verificare disputate în fața unor adversari valoroși le putem trece la capitolul plusuri. Dacă mai ținem cont și de faptul că Andrei Vîlea s-a întors pentru moment la echipă, întrucât transferul lui la Academia Hagi - a intrat în impas, toate acestea pot fi trecute la capitolul plusuri.
Urmează vineri revanșa cu ACS Foresta Suceava pe Areni. Este un joc foarte bine ales de conducere mai cu seamă că începe campionatul și CSM Ceahlăul va debuta pe teren străin la Buzău pe sintetic în confruntarea cu AFC Metalul Buzău.
CSM Ceahlăul: Cîmpianu -Oteliță, M.Rusu, V.Andreș, Moroșanu - V.Rotaru - C.Rotaru, Copoț-Barb, R.Pîntea, Antim - R.Vasile.
Au mai intrat : Barna, Dumbrăvean, C.Strat, C.Țapu.
CSM Bucovina Rădăuți a început în formula: Zvoronciuc – Alecsandu, Vițu, Antonesei, Coajă – Buziuc, Dănilă, Ungurianu – Coroamă, Ionesi, Cerlincă. Au mai intrat: Puianu – Stoian, Bosânceanu, Chirilescu, Buziuc, Paiuș și Ciobanu.
În următorul meci de pregătire, elevii pregătiți de Dorin Goian și Daniel Bălan vor întâlni miercuri după-amiază, pe terenul din Bădeuți, colega de serie Șomuz Fălticeni.

Galerie foto:






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 4-a, seria VEST | Final de sezon regular: ACSM Ceahlăul II, CS Speranța Răucești și FC Pietricica Site Bau s-au calificat în play-off. Rezultatele ultimei etape și clasamentul sezonului regular

Etapa a 22-a (28 aprilie) CS Speranța Răucești 3-2 AS Viitorul Podoleni FC Pietricica Site Bau ...