miercuri, 27 martie 2019

Tenis | Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Florin Mergea și Filip Jianu, în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Zimbabwe

Căpitanul nejucător al echipe de Cupa Davis a RomânieiGabriel Trifu, a convocat, oficial, pentru întâlnirea cu Zimbabwe - 5-6 aprilie 2019, Sala Polivalentă din Piatra Neamț - din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, pe cei mai valoroși jucători români ai momentului: Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Florin Mergea și Filip Jianu. Alături de ei a fost convocat și Edris Fetisleam, unul dintre tinerii de viitor ai tenisului românesc.(foto 1).
Întâlnirea cu Zimbabwe se va disputa pe durata a două zile: două meciuri de simplu vineri, 5 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri sâmbătă, 6 aprilie, unul de dublu și două de simplu, după același sistem, cel mai bun din trei seturi.
La acest moment, cei mai bine clasaţi jucători din Zimbabwe sunt Takanyi Garanganga (448 ATP) şi Benjamin Lock (548 ATP), în timp ce România stă mult mai bine: Marius Copil e clasat pe locul 76, iar Dragoş Dima pe 330, iar Horia Tecău e pe 33 în clasamentul de dublu. Din acest an, noua Cupă Davis, organizată sub forma unui turneu final, a adus la startul Grupei Mondiale 24 de formaţii care s-au înfruntat în februarie în jocuri de baraj. Cele 12 învingătoare vor merge la turneul final din noiembrie, de la Madrid, respectiv: Belgia, Germania, Columbia, Serbia, Rusia, Chile, Australia, Kazahstan, Canada, Italia, Olanda şi Japonia. Acestora li se vor alătura 6 echipe deja calificate: Croaţia, în postura de campioană en-titre, Franţa (finalista ultimei ediţii), Spania şi SUA (semifinaliste), plus două wild-carduri pentru Argentina şi Anglia.
De remarcat că trei dintre componenţii echipei naţionale a României, Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău, vor fi la a doua prezenţă la Piatra Neamţ după ce, în februarie 2018 (foto 2) au evoluat şi în jocul cu Luxemburg, în turul I al competiţiei, întîlnire cîştigată de tricolori cu scorul general de 4-1. 
De asemenea, săptămâna viitoare va reveni la Piatra Neamţ în aceeaşi calitate deţinută anul trecut şi căpitanul nejucător Gabriel Trifu (foto 3). Pe lângă revederea cu aceştia, spectatorii care vor asista la partida cu Zimbabwe vor avea ocazia de a-i vedea şi pe tinerii promiţători ai tenisului românesc: Filip Jianu (17 ani), Edris Fetisleam (19 ani) şi Dragoş Dima (26 de ani). Pe Filip, iubitorii tenisului l-au descoperit mai ales după prestaţia de excepţie pe care a avut-o la cel mai recent turneu de Grand Slam. Astfel, Filip a reuşit una dintre cele mai importante performanţe ale tenisului masculin românesc din ultimii ani, prin prezenţa în semifinalele probei de juniori de la Australian Open 2019 atât la simplu, cât şi la dublu. Joi va ajunge la Piatra Neamţ transportul cu suprafaţa de joc ce va fi montată pentru întîlnirea de la Polivalentă. Se va juca tot pe hard, ca şi anul trecut, jucătorii noştri optînd pentru un anumit tip de suprafaţă, a precizat pietreanul Marius Caia, din comitetul de organizare a evenimentului. Spectatorii au posibilitatea să-şi procure biletele de intrare de pe site-ul www.bilete.ro sau din reţeaua Bilete.ro, din magazinele Inmedio, Germanos şi Poşta Română, bilete.ro fiind vînzător oficial şi exclusiv a tichetelor. Biletul pentru fiecare din cele două zile costă 35 de lei. În noul format al Cupei Davis, România va juca un singur meci în 2019, după două sezoane în care a susţinut câte trei meciuri pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Convocare pentru Narcis Ilaș la acțiunea naționalei U-18 a României

Convocare pentru Narcis Ilaș Narcis Ilaș, jucătorul ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, a fost din nou convocat la o acțiune a naționalei U18 a Româ...