joi, 4 aprilie 2019

Tenis - Cupa Davis | S-a stabilit programul jocurilor România - Zimbabwe din Polivalenta pietreană: Marius Copil deschide ziua de vineri cu Benjamin Lock. VEZI Programul complet

Joi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor întâlnirii dintre România și Zimbabwe, din turul I al Grupei a II-a, zona Europa/Africa a Cupei Davis. Prima confruntare va avea loc vineri, de la ora 15:00, între Marius Copil (80 ATP) și Benjamin Lock (546 ATP).
România vs Zimbabwe se va disputa în perioada 5-6 aprilie 2019, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, suprafața de joc fiind hard.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu (primul din stânga), a convocat pentru întâlnirea cu Zimbabwe pe cei mai valoroși jucători români ai momentului: Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Florin Mergea și Filip Jianu. Alături de ei a fost convocat și Edris Fetisleam, unul dintre tinerii de viitor ai tenisului românesc.
La un an distanţă, tricolorii revin la Piatra Neamţ, înfruntarea din cele două zile (vineri şi sâmbătă) urmând a avea loc la Sala Polivalentă, pe suprafaţă hard, ca şi în meciul din 2018, cu Luxemburg
Joi, la orele 12:30  cele două echipe naţionale de tenis au susţinut conferinţa de presă oficială la Grand Hotel Ceahlăualături de autorităţile locale, de preşedintele Federaţiei Române de Tenis George Cosac şi de arbitrul principal al întîlnirii, britanicul Phil Evans (foto centru).
Meciurile se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi.
Mulţumim Federaţiei Române de Tenis pentru că a ales, pentru al doilea an consecutiv oraşul nostru. Invit pietrenii să susţină echipa României în cele două zile de competiţie la Sala Polivalentă, a declarat primarul Dragoş Chitic, în timp ce şeful CJ Neamţ, Ionel Arsene a menţionat contribuţia instituţiei judeţene la susţinerea evenimentului, tot pentru al doilea an la rând. După ce a transmis salutul şi mulţumirile federaţiei internaţionale de tenis (ITF) pentru organizarea partidei de la Piatra Nemţ, arbitrul englez Phil Evans a precizat că la startul ediţiei 2019 a Cupei Davis s-au aliniat 133 de echipe. De asemenea, a menţionat că va fi ajutat în arbitrarea meciului de doi arbitri din Polonia şi Uzbekistan(foto).
Apoi, s-a stabilit ordinea jocurilor, sorţii hotărînd următorul țintar:

Programul meciurilor:


Vineri, începând cu ora 15.00

Marius Copil (80 ATP) vs Benjamin Lock (546 ATP) - Digi Sport 2
Nu contează că voi intra primul. Suntem pregătiţi şi sperăm să avem 2-0 după prima zi a declarat Marius Copil, în timp ce căpitanul nejucător al echipei africane, Gwinyai Tongoona, s-a arătat mulţumit de această ordine a jocurilor din prima zi.
În ultimele 6 meciuri de Cupa Davis, Benjamin Lock a jucat de fiecare dată primul şi chiar e ok, pentru că aşa le dădea colegilor posibilitatea să se acomodeze cu sala. Aşa a intrat cu Turcia, unde a făcut 1-0 şi apoi Takany a făcut 2-0.
Dragoș Dima (327 ATP) vs Takanyi Garanganga (449 ATP)
La o jumătate de oră după încheierea primului meci al zilei de vineri, vor intra în arenă Dragoş Dima împotriva celui mai bine cotat tenismen al oaspeţilor, Takanyi Garanganga. Eu sunt mulţumit că intru al doilea, după Marius, pentru că o să am timp să mă acomodez cu atmosfera şi cu publicul. Sper să vină cât mai mulţi spectatori să ne încurajeze, a comentat tânărul jucător Dragoş Dima (26 de ani), în timp ce Garanganga s-a declarat oarecum deranjat de ora disputării partidelor.


Sâmbătă, de la ora 12.00

Horia Tecău (33 ATP la dublu)/ Florin Mergea (441 ATP la dublu) vs Benjamin Lock (259 ATP la dublu) / Courtney Lock (680 ATP la dublu) - Digi Sport 2
Sperăm să fie public numeros la Polivalentă pentru că acesta este farmecul Cupei Davis, a declarat Horia Tecău, în timp ce partenerul său, Florin Mergea a precizat faptul că: " Cel mai important este să ne facem noi jocul nostru, să fim concentrați la ceea ce facem noi, să nu subestimăm perechea fraților Lock " .
Marius Copil vs Takanyi Garanganga
Dragoș Dima vs Benjamin Lock. 
În funcţie de evoluţia scorului, căpitanii nejucători vor putea apela și la alţi jucători din lotul deplasat la Piatra Neamţ după jocul de dublu. Astfel, în cazul unui rezultat favorabil după primele trei jocuri, Gabriel Trifu ar putea apela la tânărul de 17 ani Florin Jianu, 
în timp ce oaspeţii îl mai au la dispoziţie pe mezinul de 19 ani Mehluli Don Ayanda Sibanda.
Spectatorii au posibilitatea să-şi procure biletele de intrare de pe site-ul www.bilete.ro sau din reţeaua Bilete.ro, din magazinele Inmedio, Germanos şi Poşta Română, bilete.ro fiind vînzător oficial şi exclusiv a tichetelor. Biletul pentru fiecare din cele două zile costă 35 de lei şi se vor găsi şi la o casă amenajată în zona Sălii Polivalente.
În septembrie 2018, România a fost învinsă de Polonia, scor 3-2, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I. Tot Polonia a fost cea care a trecut de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntării cu România.

România şi Zimbabwe s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în anul 2000, la Harare, "tricolorii" câştigând cu 3-2. Punctele au fost aduse de Andrei Pavel (două) şi de perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Galerie foto: 

















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Antrenorul principal al nemțenilor Marco Veronese și Raman Chibsah au prefațat jocul de astăzi de la Ungheni cu Unirea

În cursul zilei de ieri antrenorul principal al Ceahlăului Marco Veronese și mijlocașul central Raman Chibsah au vorbit despre jocul de astă...