marți, 2 aprilie 2019

Tenis : Foto + Video | Se anunță un Weekend cu tenis de calitate în Polivalenta pietreană : România - Zimbabwe - Conferința de presă

La orele prânzului, componenții echipelor de tenis ale României și Zimbabwe au răspuns întrebărilor ziariștilor într-o conferință de presă organizată la Sala Polivalentă din Calea Romanului.
Mai întâi, au fost invitați oaspeții din Zimbabwe, care nu s-au ferit să recunoască că ar fi preferat zgura ca și suprafață de joc, dar sunt familiarizați și cu tipul de hard montat pe parchetul din Polivalenta pietreană (pe o suprafață asemănătoare au evoluat în cursul anului trecut tot în Cupa Davis), meci pierdut cu scorul de 1-4 în Polonia.
Despre echipa națională a statului Zimbabwe:

Cel mai reprezentativ jucător este dreptaciul de 28 de ani născut la Harare cu domiciliul în Atlanta (Georgia-USA) - Takanyi Garanganga, jucător de 1,85 m ce a trecut la profesioniști în 2009, actualmente pe locul 449  ATP.
Takanyi Garanganga are ca suprafață preferată hardul, a mai jucat anul trecut în Polonia, pe o suprafață asemănătoare, așa că pentru el nu reprezintă o noutate jocurile în sală, pe hard.
Frații Benjamin Lock (26 ani, 2,1 m) și Courtney John Lock (22 ani, 1,93 m) vor forma cel mai probabil vor forma cuplul de dublu, ambii sunt născuți la Harare, cu mențiunea faptului că Benjamin este mai cunoscut și reprezintă Universitatea de Stat din Florida.
Sibanda Mehluli Don Ayanda este mezinul echipei, este tot dreptaci, are 19 ani și cel mai bun loc ocupat este 915 în clasamentul ATP.
Pe lângă valoarea superioară a școlii de tenis din România, lucru recunoscut cu fair-play și de adversarii noștri, valoare dovedită și prin clasările net superioare din clasamentul ATP, oaspeții din emisfera sudică au avut de parcurs și un drum istovitor cu avionul, de peste 7000 de km, o parte din delegație a ajuns încă de sămbâtă, restul, o zi mai târziu. 
Gwinyai Tongoona este căpitanul nejucător al statului Zimbabwe, a fost impresionat de România, de Piatra Neamț, chiar dacă drumul a fost unul lung și istovitor de circa 3 zile. Acesta a promis 2 zile de tenis de calitate la Piatra Neamț, a vorbit despre suprafața preferată – zgura, însă a dat asigurări că elevii săi se vor adapta și la hardul din Polivelenta pietreană, o suprafață asemănătoare cu cea din Polonia, unde reprezentativa statului Zimbabwe a jucat anul trecut în Cupa Davis, meci pierdut cu scorul de 1-4.
Puțin după ora 12:00, a fost rândul reprezentativei României să se prezinte în fața mass-mediei și să răspundă întrebărilor referitoare la meciul cu Zimbabwe. 
"Este a doua oară când suntem la Piatra-Neamţ, a fost minunat aici, avem toate condiţiile pentru a avea o partidă bună. Tratăm cu seriozitate, chiar dacă adversarii nu au clasamente impresionante. Este şansa noastră de a accede în Grupa I mondială. Toţi jucătorii prezenţi vor da tot ce pot pe teren pentru a câştiga", a declarat Gabriel Trifu (foto dreapta).
Tenismanul Marius Copil, prima rachetă a echipei României, a spus că meciurile nu vor fi uşoare dar naţionala pleacă favorită în această confruntare. 
"Facem tot posibil să câştigăm, dăm tot ce avem mai bun. Meciurile nu vor fi aşa uşoare. Ei sunt la nivel de challanger. Îl ştiu pe Takanyi Garanganga (450 mondial - n.r.) de mult timp, l-am văzut şi la Rotterdam. Nu va fi un meci aşa de uşor. Plecăm clar ca favoriţi, cu prima şansa, dar trebuie să fim foarte atenţi pentru că clasamentul trişează puţin, poate unii suntem apropiaţi de valoare", a declarat Marius Copil (80 ATP). 
Horia Tecău (33 ATP la dublu) a precizat că nu cunoaşte niciun component al naţionalei Zimbabwe şi că va încerca să afle informaţii de la prietenii săi din Polonia. 
"Nu îi cunosc, cu atât mai mult trebuie tratat serios acest meci. Nu trebuie să avem vreo surpriză şi ne vom adapta în timpul meciurilor. Au pierdut anul trecut cu Polonia şi voi vorbi cu prietenii mei jucători din Polonia pentru a primi informaţii", a declarat Horia Tecău. 
La rândul său, Florin Mergea a spus că va solicita informaţii despre componenţii naţionalei africane de la prieteni tenismeni din alte ţări. 
"Mă bucur să fiu din nou în echipă şi să revenim la Piatra-Neamţ. Suntem încă în prima parte a săptămânii, ne acomodăm cu condiţiile şi în următoarele zile ne vom stabili tactica. Şi eu am mai întrebat în stânga şi în dreapta despre cei din Zimbabwe. Vom vorbi după încheierea partidei dacă a fost un meci uşor sau greu", a declarat Florin Mergea.
Joi, 4 aprilie, de la orele 12:30, la Grand Hotel Ceahlău  va avea loc tragerea la sorţi, întâlnirea cu Zimbabwe se va disputa pe durata a două zile: două meciuri de simplu vineri, 5 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi de la orele 15:00, respectiv trei meciuri sâmbătă, 6 aprilie de la orele 12:00, unul de dublu și două de simplu, după același sistem, cel mai bun din trei seturi. 
Confruntarea România – Zimbabwe face parte din cadrul turului întâi a grupei a doua a zonei Europa-Africa a Cupei Davis. 
De remarcat că trei dintre componenţii echipei naţionale a României, Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău, vor fi la a doua prezenţă la Piatra Neamţ după ce, în februarie 2018 au evoluat şi în jocul cu Luxemburg, în turul I al competiţiei, întîlnire cîştigată de tricolori cu scorul general de 4-1.  Pe lângă revederea cu aceştia, spectatorii care vor asista la partida cu Zimbabwe vor avea ocazia de a-i vedea şi pe tinerii promiţători ai tenisului românesc: Filip Jianu (17 ani),
Edris Fetisleam (19 ani) şi Dragoş Dima (26 de ani - ultima foto). Pe Filip, iubitorii tenisului l-au descoperit mai ales după prestaţia de excepţie pe care a avut-o la cel mai recent turneu de Grand Slam. Astfel, Filip a reuşit una dintre cele mai importante performanţe ale tenisului masculin românesc din ultimii ani, prin prezenţa în semifinalele probei de juniori de la Australian Open 2019 atât la simplu, cât şi la dublu. 
Spectatorii au posibilitatea să-şi procure biletele de intrare de pe site-ul www.bilete.ro sau din reţeaua Bilete.ro, din magazinele Inmedio, Germanos şi Poşta Română, bilete.ro fiind vînzător oficial şi exclusiv a tichetelor. Biletul pentru fiecare din cele două zile costă 35 de lei. În noul format al Cupei Davis, România va juca un singur meci în 2019, după două sezoane în care a susţinut câte trei meciuri pe an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Antrenorul principal al nemțenilor Marco Veronese și Raman Chibsah au prefațat jocul de astăzi de la Ungheni cu Unirea

În cursul zilei de ieri antrenorul principal al Ceahlăului Marco Veronese și mijlocașul central Raman Chibsah au vorbit despre jocul de astă...