vineri, 24 mai 2019

Liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei a 30-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. ACS Șomuz Fălticeni, CSM Pașcani și FC Botoșani II LUPTĂ pentru evitarea RETROGRADĂRII. La Rădăuți și Uricani sunt cele mai ATRACTIVE jocuri, ACSM Ceahlăul vrea o victorie de clasament la ultima apartiție pe teren propriu.

Am ajuns și la ultima etapă, cea de-a 30-a din liga a 3-a, Seria I. Dacă la promovare lucrurile au fost rezolvate de ceva vreme, SCM Gloria Buzău fiind pe merit pe locul I încă din tur, din etapa a 11-a, la retrogradare știm doar 2 formații ce vor activa în liga a 4-a din viitoarea stagiune: ASMS ACS Sănătatea Darabani și CSM Rm.Sărat. Pentru evitarea locurilor 12 și 13 se luptă 3 formații despărțite în clasament de doar 1 singur punct. Dacă locul 13 duce cu siguranță în L4, formația de pe locul 12 cu cel mai slab punctaj din toate cele 5 serii (se ia în considerare doar punctele obținute cu formațiile de pe locurile 1-11), va retrograda în campionatul județean. Așadar, ACS Șomuz Fălticeni, CSM Pașcani și FC Botoșani II au pentru ce lupta în această ultimă rundă. Credem totuși că și formația de pe locul 12 are mari șanse de a rămâne în L3, întruncât este greu de crezut că în viitoarea stagiune TOATE cele 80 de formații care au meritul sportiv vor putea să se alinieze la startul noului sezon.
La Rădăuți avem un derby de orgoliu al județului Suceava, între CSM Bucovina și ACS Foresta, probabil 2 din protagonistele viitoarei stagiuni, poate la fel de interesant se anunță și meciul de la Uricani între CS Știința Miroslava și ACS Suporter Club Oțelul Galați - 2 formații grele ale Seriei I, formații ce vor avea multe de spus și în viitoarea stagiune.
AFC Metalul Buzău nu va rata ocazia de a mai obține o nouă victorie în campionat, pe terenul lanternei de data aceasta la Darabani cu Sănătatea în timp ce la Piatra Neamț, Rădulescu & Co sunt hotărâți să încheie primul seozn de liga a 3-a cu o victorie în dauna lui KSE Tg.Secuiesc, covâsnenii fiind în aceste zile mai mult cu gândul la barajul de promovare în liga I la Futsal, acolo unde marea majoritate a componenților din lot activează cu destul de mult succes.
În această etapă a 30-a, a venit rândul liderului SCM Gloria Buzău să aibă etapă liberă datorită abandonului încă din toamnă a formației nemțene - CSM Roman.

1. CSM Rm.Sărat - ACS Șomuz Fălticeni - stadion Municipal Rm.Sărat (Buzău).
A: Laurențiu Mihai Ene - București, A1: George Turcu - București, A2: Alexandru Murariu - București. Obs: Ioan Cristea - București și George Bădescu - București.
Un meci cu miză doar pentru oaspeți, însă este de văzut și dacă CSM Rm.Sărat - o formație deja retrogradată va avea vreo motivație suplimentară sau doar pur și simplu va dori să plece cu fruntea sus din seria I a ligii a 3-a.
CSM Rm.Sărat în jocurile disputate pe teren propriu în 2019 are următorul parcurs: 1-3 cu CS Știința Miroslava, 0-3 cu CSM Pașcani, 4-1 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 2-2 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 1-1 cu SCM Gloria Buzău, 0-4 cu CSM Bucovina Rădăuți și 1-0 cu FC Botoșani II.
ACS Șomuz Fălticeni în partidele disputate pe terenuri străine în acest retur a înregistrat următoarele scoruri: 0-2 la CSM Focșani 2007, 2-6 la AFC Metalul Buzău, 1-0 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul, 2-2 la CSM Pașcani, 1-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-1 la Rădăuți cu CSM Bucovina.

Pronostic: 1,2

2. AFC Botoșani II - CSM Focșani 2007 - stadion Municipal Dorohoi (Botoșani).
A: Cosmin Apetrei - Roznov (Neamț), A1: Alexandru Crăciun - Onești (Bacău), A2: Claudiu Lucaci - Bacău. Obs: Constantin Gheorghe - Suceava și Deszo Hompoth - Odorheiu-Secuiesc (Harghita).
CSM Focșani 2007 a plecat de astăzi la Botoșani unde se va caza peste noapte urmând a se deplasa la Dorohoi, mâine în ziua jocului. Focșănenii și-au îndeplinit obiectivul pentru acest sezon, locurile 1-6, însă chiar și așa prin vocea principalului Vasilică Burgă declară că fac deplasarea la Dorohoi cu dorința de a câștiga toate punctele puse în joc și de a se pregăti încă de pe acum pentru viitorul sezon de liga a 3-a, un sezon care se dorește a fi cel al promovării în L2 pentru CSM Focșani 2007.
Gazdele au doar varianta victoriei pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare, va conta și dacă va beneficia de ceva sprijin de la prima echipă, însă chiar și așa au nevoie de o prestație la superlativ pentru a câștiga cu focșănenii.
AFC Botoșani II în jocurile disputate la Dorohoi în 2019: 1-0 cu AFC Metalul Buzău, 3-3 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați, 0-2 cu CSM Pașcani, 0-2 cu ACSM Ceahlăul și 1-0 cu CSM Bucovina Rădăuți.
CSM Focșani 2007 pe terenuri străine în acest retur are următorul bilanț: 2-2 la Suceava cu ACS Foresta, 0-3* la Târgu Secuiesc cu ACS KSE (meci decis la masa verde), 1-0 la Liești cu ACS Sporting, 1-0 la Uricani cu CS Știința Miroslava, 5-0 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea și 1-2 la Buzău cu SCM Gloria.

Pronostic: 1,2

3. CSM Bucovina Rădăuți - ACS Foresta Suceava - stadion Municpal Rădăuți (Suceava).
A: Gabriel Mihuleac - Iași, A1: Alexandru Iftime - Iași și A2: Iulian Contofan - Iași. Obs: Emil Voicu - Bacău și Ciprian Anton - Suceava.
CSM Bucovina Rădăuți s-a impus în acest sezon de 2 ori în fața Forestei, atât în Cupa României dar și în campionat pe Areni, cu 4-2, așa că pe principiul italian non c’e due senza tre”, elevii pregătiți de Dorin Goian și Daniel Bălan doresc să se impună în fața Forestei într-un joc al orgoliilor și să termine sezonul pe un onorific loc 2. Foresta, mult schimbată în bine după investirea lui Florin Cristescu la carma echipei, speră să facă un meci bun și să își ia revanșa pentru înfrângerea din tur de la Suceava cu 4-2!
CSM Bucovina Rădăuți în partidele susținute pe teren propriu în acest sezon de primăvară are următoarele rezultate: 6-0 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 2-1 cu CS Sporting Liești, 2-0 cu CS Știința Miroslava, 2-0 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 0-0 cu SCM Gloria Buzău și 1-0 cu ACS Șomuz Fălticeni.
ACS Foresta în deplasări, în acest retur are următorul bilanț: 1-1 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-1 la Buzău cu AFC Metalul, 3-1 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul, 1-4 la CSM Pașcani și 2-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul.

Pronostic: 1,x,2

4. SCM Gloria Buzău - CSM Roman - stadion Gloria (Buzău). Nu se dispută

5. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - ACS KSE Târgu Secuiesc - stadion Ceahlăul - Piatra Neamț.
A: Valentin Lungu - Iași, A1: Adrian Condurache - Pașcani, A2: Andrei Diaconu - Iași. Obs: Valentin Luca - Botoșani și Ilie Andrici - Cervicești (Botoșani).
Pietrenii dispută ultimul joc de pe teren propriu în fața covâsnenilor de al ACS KSE Târgu Secuiesc, formație ce nu mai are pe acest sector de campionat niciun obiectiv concret, mai mult oaspeții au o serie de jucători angrenați și în barajul de promovare la Futsal pentru liga I (au câștigat categoric prima manșă: 11-1 cu CFF Clujana Cluj). 
CSM Ceahlăul a pierdut 6 jocuri pe teren propriu în acest sezon, a mai remizat de 2 ori, deci în total elevii lui Gabi Rădulescu au cedat 20 de puncte !!! acasă...așa că este de așteptat ca la ultimul joc de pe teren propriu din acest sezon, gazdele să forțeze obținerea celor 3 puncte pentru a mai spera în realizarea obiectivului, locul 8. Dacă covâsnenii vor câștiga la Piatra Neamț, îi vor depăși pe aceștia în clasament, așa că da, jocul are o miză, locul 9. În tur, la Tg.Secuiesc, formația din județul Covasna s-a impus la limită, cu 1-0, gol reușit de Robert Kurtuly în min.50.
ACSM Ceahlăul pe teren propriu în 2019 a obținut următoarele rezultate: 1-2 cu CS Sporting Liești, 3-1 cu CS Știința Miroslava, 3-0 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 0-1 cu CSM Bucovina Rădăuți, 1-1 cu ACS Șomuz Fălticeni și 1-2 cu ACS Foresta Suceava.
ACS KSE Târgu Secuiesc în meciurile disputate în deplasare în acest retur a înregistrat rezultatele: 0-6 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 0-1 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-1 la Suceava cu ACS Foresta, 1-4 la Buzău cu AFC Metalul, 2-4 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul și 3-2 la CSM Pașcani.

Pronostic:1

6. ASMS ACS Sănătatea Darabani - AFC Metalul Buzău - stadion Orășănesc Darabani (Botoșani).
A: Gabriel Silviu Popa - Vaslui, A1: Vlad Țăranu - Piatra Neamț, A2: Alexandra Lungu - Roman. Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Daniel Scânteie - Bacău.
Se anunță un joc cu o mare favorită: AFC Metalul Buzău. Elevii lui Valentin Stan vor încheia sezonul pe locul 7, un loc absolut meritat, datorită parcursului foarte solid din retur.
Gazdele de la Sănătatea, cu mulți tineri în lot sunt retrogradați de la jumătatea returului, rămâne de văzut ce se mai poate face la Darabani în următorul sezon, la liga a 4-a.
ASMS ACS Sănătatea Darabani are următorul parcurs în jocurile disputate pe teren propriu în 2019: 1-1 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați, 1-4 cu CSM Pașcani, 0-6 cu SCM Gloria Buzău, 0-3* cu AFC Botoșani II (meci decis la masa verde) și 0-5 cu CSM Focșani 2007.
AFC Metalul Buzău în deplasări are următoarele rezultate în acest retur: 0-2 la Buzău cu SCM Gloria, 0-1 la Dorohoi cu AFC Botoșani II, 0-3 la CSM Focșani 2007, 4-1 la Liești cu CS Sporting și 0-0 la Uricani cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: 2

7. CSM Pașcani -CS Sporting Liești - stadion CFR Pașcani (Iași).
A: Andrei Denis Crețu - Botoșani, A1: Ionuț Turcanu - Coțușca (Botoșani), A2: Andrei Pișta - Fălticeni (Suceava). Obs: Cristian Sava - Bacău și Flaviu Gabriel Ion Pop - Bacău.
Un meci de totul sau nimic pentru gazde. Chiar dacă câștigă pe teren propriu - CSM Pașcani trebuie să își pună speranțele în CSM Rm.Sărat, formație deja retrogradată, care joacă acasă cu principala contracandidată la salvarea de la retrogradare: ACS Șomuz Fălticeni.
CS Sporting Liești cu o victorie sau chiar și cu o remiză, în funcție și de rezultatul de la Piatra Neamț, poate încheia sezonul pe locul 8. Să vedem dacă acest loc la mijlocul clasamentului este un obiectiv de luat în seamă pentru CS Sporting Liești...
CSM Pașcani în jocurile disputate pe stadionul CFR în această primăvară a înregistrat următorul bilanț: 1-0 cu CS Știința Miroslava, 0-2 cu ACSM Ceahlăul, 2-2 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 4-1 cu ACS Foresta Suceava și 2-3 cu ACS KSE Târgu Secuiesc.
CS Sporting Liești în jocurile din deplasare în acest retur a avut următorul parcurs: 2-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 1-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 5-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-3 la Suceava cu ACS Foresta, 2-5 la Tg.Secuiesc cu ACS KSE și 1-1 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul.

Pronostic: 1,2

8. CS Știința Miroslava - ACS Suporter Club Oțelul Galați - stadion Uricani - Miroslava (Iași).
A: Adrian Frățilă - Vadu Pașii (Buzău), A1: Silviu Andreiu - Rm.Sărat, A2: Alexandru Vasile - Buzău. Obs: Bogdan Zamfirescu - Botoșani și Vasile Vamanu - Piatra Neamț.
Un meci al orgoliilor între 2 formații care sperau la mai mult la startul campionatului. ACS Suporter Club Oțelul Galați a declarat răspicat că își dorește promovarea în timp ce cei de la Miroslava nu ar fi spus nu dacă s-ar fi ivit un culoar favorabil. 
Știința dorește să câștige jocul cu Oțelul, însă la ora actuală nu este prea clar care sunt perpectivele pentru cele două grupări pentru sezonul următor. La Galați este deja al 2-lea sezon în care s-a ratat promovarea, iar Miroslava va începe al 2-lea sezon de liga a 3-a după retrogradarea din liga a 2-a.
CS Știința Miroslava în jocurile disputate la Uricani în acest retur a înregistrat următorul parcurs: 2-0 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 1-5 cu SCM Gloria Buzău, 2-0 cu AFC Botoșani II, 0-1 cu CSM Focșani 2007 și 0-0 cu AFC Metalul Buzău.
ACS Suporter Club Oțelul Galați are următorul bilanț în meciurile jucate în deplasare în 2019: 1-1 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea, 0-5 la Buzău cu SCM Gloria, 3-3 la Dorohoi cu AFC Botoșani II, 1-2 la CSM Focșani 2007 și 0-1 la Buzău cu AFC Metalul.

Pronostic: 1

Loc
Clasamentul (29)
M
V
E
Î
Gol
Pt
Adv
1
SCM Gloria Buzău
28
23
4
1
77-17
73
+31
2
CSM Bucovina Rădăuți
27
13
3
7
47-18
54
+15
3
ACS Suporter Club Oțelul Galați
27
16
5
6
45-26
53
+11
4
CSM Focșani 2007
27
14
7
6
41-23
49
+7
5
ACS Foresta Suceava
27
14
7
6
49-35
49
+7
6
CS Știința Miroslava
27
15
2
10
38-31
47
+8
7
AFC Metalul Buzău
27
12
6
9
43-34
42
0
8
CS Sporting Liești
27
11
4
12
38-34
37
-5
9
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
27
10
5
12
34-32
35
-4
10
ACS KSE Tg.Secuiesc
27
10
4
13
44-50
34
-8
11
ACS Șomuz Fălticeni
27
7
5
15
26-54
26
-16
12
CSM Pașcani
27
7
4
16
31-48
25
-14
13
FC Botoșani II
27
7
4
16
28-45
25
-14
14
CSM Rm.Sărat
27
4
6
17
22-49
18
-21
15
ASMS ACS Sănătatea Darabani
27
2
2
23
21-88
8
-31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani - Cupa României - faza I | Victorii în Cupa Național pentru ACSM Ceahlăul

Victorii în Cupa Național Echipele de juniori mari ale ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-au calificat astăzi în turul doi al Cupei Național, atât...