marți, 7 mai 2019

Liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei intermediare, a 27-a. Delegările de arbitri, observatori, pronosticuri. CS Știința Miroslava deschide etapa astăzi la Tg.Secuiesc. Meciuri interesante la Buzău, Făticeni și Dorohoi. CSM Ceahlăul joacă la Focșani în ultima deplasare stagională din retur

Etapa intermediară cu nr.27 are programată pentru ziua de marți 7 mai, de la orele 18:00 o singură partidă, în Covasna la Tg.Secuiesc, acolo unde a făcut deplasarea CS Știința Miroslava o formație fără un obiectiv clar pe acest final de sezon dar care ar putea complica "calculele de salvare" de la retrogradare ale covâsnenilor.
Miercuri, de la orele 16:00, la Focșani, Viorel Paizan și Dan Eșanu vă vor introduce în atmosfera jocului dintre CSM Focșani 2007 și CSM Ceahlăul Piatra Neamț - într-o partidă care va fi putea fi urmărită înregistrat de SDV - TV. Sportul de Vrancea și Sportul nemțean de performanță sunt 2 proiecte frumoase care v-au oferit de-a lungul sezonului o radiografie zicem noi cât mai aproape de ceea ce s-a jucat în acest sezon în L3, Seria I.
Două ore mai târziu, de la orele 18:00 se dispută și celelalte 5 partide din care se detașează prin interes cele care au loc la Buzău, Fălticeni și Dorohoi.

Marți, 7 mai, ora 18:00

1. ACS KSE Târgu Secuiesc - CS Știința Miroslava stadion Doctor Dinkovits - Târgu Secuiesc (Covasna) 
A: Marius Spînu - București, A1: George Louis Oprescu - București, A2: Nicolae Doru Petre - Bucov (Prahova). Obs: Fodor Jozsef Lajoș - Odorheiu Secuiesc (Harghita) și Eugen Cătălin Popescu - Ploiești.
Un joc cu o miză doar pentru gazde, formația din Târgu Secuiesc nu a scăpat încă de grijile retrogradării și toate cele 3 puncte îi sunt necesare ca și aerul în lupta la distanță pentru evitarea locului 12 (posibil retrogradabil!!!) cu CSM Pașcani și ACS Șomuz Fălticeni.
Formația covâsneană a înregistrat în 2019 următorul parcurs în jocurile de pe teren propriu: 0-1 cu SCM Gloria Buzău, 2-3 cu AFC Botoșani II, 1-1 cu CSM Focșani 2007, 3-1 cu CSM Rm.Sărat și 5-2 cu CS Sporting Liești. 
CS Știința Miroslava în jocurile disputate pe terenuri străine în acest retur a înregistrat următoarele scoruri: 3-1 la CSM Rm.Sărat, 0-1 la CSM Pașcani, 1-3 la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, 0-2 la CSM Bucovina Rădăuți, 3-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz și 1-3 la Suceava cu ACS Foresta.

Pronostic: 1,2

Miercuri, 8 mai, ora 16:00

2. CSM Focșani 2007 - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - stadion Milcovul - Focșani (Vrancea).
A: Viorel Mihai Haivas - Botoșani, A1: Andrei Pișta - Fălticeni, A2: Alexandru Blănariu - Fălticeni. Obs: Liviu Ciubotariu - Galați și Ștefan Donciu - Sfântu Gheorghe.
La Focșani se întânesc două formații care practică un fotbal plăcut și eficient, cu jucători tineri și foarte tineri în componență care promit pentru stagiunile următoare să devină cu adevărat fotbaliști în ligiile superioare din România și de ce nu poate și afară. Cu o mai mare stabilitate financiară, gazdele sunt într-o formă de invidiat, fără înfrângere în 2019, în timp ce la Piatra Neamț problemele financiare tind să se acutizeze iar la momentul de față sezonul viitor se anunță unul incert, cu masive schimbări la nivelui lotului de jucători, conducere tehnică, administrativă și poate cu o implicare mai consistentă din partea autorităților locale și factorilor economici din oraș.
În partida tur, CSM Focșani 2007 a fost la câteva secunde de o mare victorie, gol marcat de Ștefan Pădineanu (video), gazdele restabilind egalitatea în minutele de prelungire prin Cristian Copoț-Barb din penalty după o acțiune a lui Ovidiu Toma.
CSM Focșani 2007 în jocurile de pe stadionul Milcovul în 2019 a avut următorul traseu: 2-0 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-0 cu CSM Rm.Sărat, 3-0 cu AFC Metalul Buzău, 2-1 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați și 2-0 cu CSM Pașcani.
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț în jocurile disputate în deplasare a avut următorul parcurs: 1-2 la Buzău cu AFC Metalul, 1-2 la Galați cu ACS Suporter Club, 2-0 la CSM Pașcani, 2-2 la CSM Rm.Sărat, 1-6 la SCM Gloria Buzău și 2-0 la Dorohoi cu FC Botoșani II. 

Pronostic: 1,x

Miercuri, 8 mai, orele 18:00 

3. CS Sporting Liești - CSM Rm.Sărat - stadion Comunal Liești (Galați).
A: Gabriel Silviu Popa - Vaslui, A1: Radu Crețu - Botoșani, A2: Vasile Bogdan Caba - Darabani (Botoșani). Obs: Virgil Stărică - Iași și Elvin Eiub - Măciun (Tulcea).
CSM Rm.Sărat a pierdut bătălia pentru salvarea de la retrogradare și le va însoți cel mai probabil pe ASMS ACS Sănătatea Darabani și AFC Botoșani II spre liga a 4-a.
Cu prestații neconvingătoare în acest retur de campionat, râmnicenii se deplasează pe terenul Sportingului din Liești - o formație în ușoară cădere pe acest segment de campionat. CS Sporting a pierdut destule puncte pe teren propriu dar mâine în fața formației de pe penultimul loc nu credem că va fi cazul...sau cine știe?
CS Sporting Liești în jocurile de acasă în 2019: 1-0 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 0-2 cu SCM Gloria Buzău, 0-2 cu FC Botoșani II, 0-1 cu CSM Focșani 2007 și 1-4 cu AFC Metalul Buzău.
CSM Rm.Sărat în jocurile susținute în deplasare a înregistrat următorul parcurs în acest retur: 0-1 la CSM Focșani 2007, 1-2 la ACS Foresta Suceava, 1-3 la ACS KSE Tg.Secuiesc și 0-1 la AFC Metalul Buzău.

Pronostic: 1

4. AFC Metalul Buzău - ACS Suporter Club Oțelul Galați - stadion Cornel Negoescu - sintetic Buzău.
A: Mihai Safta - Iordăcheanu (Prahova), A1: Bogdan Nicolae Mociorniță - Băicoi (Prahova), A2: Octavian Ciorescu - Ploiești. Obs: Ștefan Poenaru - Botoșani și Nicolae Nuță - Ploiești.
Băieții lui Valentin Stan au un retur excelent până acum iar cu o victorie în fața unei formații demotivate ce a ratat obiectivul promovării în L2, și-ar putea consolida locul 7 în clasament.
Galățenii lui Tudorel Pelin au reușit în runda precedentă să marcheze de 4 ori pe teren propriu în poarta celor de la Tg.Secuiesc și se pare că sunt pe cale să depășească pasa proastă din ultima vreme.
AFC Metalul Buzău în jocurile disputate acasă în acest retur a obținut următoarele rezultate: 2-1 cu ACSM Ceahlăul, 2-1 cu CSM Bucovina Rădăuți, 6-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-1 cu ACS Foresta Suceava, 4-1 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 1-0 cu CSM Rm.Sărat.
ACS Suporter Club Oțelul Galați în partidele disputate în deplasare în 2019 are următorul bilanț: 1-1 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea, 0-5 la Buzău cu SCM Gloria, 3-3 la Dorohoi cu AFC Botoșani II și 1-2 la CSM Focșani 2007.

Pronostic: 1,x

5. CSM Roman - CSM Pașcani - stadion Moldova - Roman, nu se dispută

6. ACS Foresta Suceava - ASMS ACS Sănătatea Darabani - stadion Areni - Suceava
A: Valentin Lungu - Iași, A1: Adrian Condurache - Pașcani, A2: Cosmin Ciuban - Iași. Obs: Nicolae Botezatu - Piatra Neamț și Deszo Hompoth - Odorheiu Secuiesc (Harghita).
Cel mai dezechilibrat joc al etapei cu nr.27 are loc la Suceava, acolo unde băieții lui Florin Cristescu pornesc evident cu prima șansă în fața formației din Darabani, ultima în clasament și se pare împăcată de câteva etape bune cu soarta retrogradării în L4.
ACS Foresta Suceava trebuie să se reabiliteze în fața propriilor suporteri pentru eșecul la scor de la Pașcani (1-4), scor care a susrprins și prin proprorțiile scorului...iar Sănătatea Darabani este cu siguranță "victima perfectă".
ACS Foresta Suceava pe teren propriu în această primăvară are înregistrat următorul parcurs: 4-0 cu AFC Botoșani II, 2-2 cu CSM Focșani 2007, 2-1 cu CSM Rm.Sărat, 1-1 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 3-1 cu CS Sporting Liești și 3-1 cu CS Știința Miroslava.
ASMS ACS Sănătatea Darabani în jocurile susținute în deplasare în acest retur a înregistrat numai înfrângeri: 0-1 la Liești cu CS Sporting, 0-2 la Uricani cu CS Știința Miroslava, 1-4 la CSM Rm.Sărat, 0-3 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina și 2-5 la Fălticeni cu ACS Șomuz.

Pronostic: 1 

7. ACS Șomuz Fălticeni - SCM Gloria Buzău - stadion Tineretului - Fălticeni (Suceava).
A: Ciprian Aelenei -Iași, A1: Andrei Diaconu - Iași, A2: Alexandru Iftime - Iași. Obs: Bogdan Zanfirescu - Botoșani și Daniel Scânteie - Bacău.
ACS Șomuz a fost la 4 minute de o victorie în deplasarea de la Piatra Neamț, însă golul lui Cosmin Țapu din min.86 a făcut ca formația din Fălticeni să se mulțumească foar cu 1 punct.
SCM Gloria Buzău este o grupare ce a obținut promovarea în L2 în urmă cu 2 etape la primul sezon de liga a 3-a, lucru care ar trebui să dea de gândit și altor orașe mari din Moldova care cam "pierd timpul" prin L3 clamând c
Amfitrionii au neapărată nevoie de punct(e) pentru a evita locul 12, însă rămâne de văzut și nivelul de concentrare al buzoienilor care ar putea rula la Fălticeni și o parte din jucătorii care au jucat mai puțin până acum pentru a se edifica de potențialul acestora, dacă aceștia pot face parte din proiectul SCM Gloria din sezonul viitor,
ACS Șomuz Fălticeni în jocurile de pe Tineretului a înregistrat următorul parcurs în acest retur: 1-1 cu ACS Foresta Suceava, 1-0 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 0-5 cu CS Sporting Liești, 0-3 cu CS Știința Miroslava și 5-2 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani.
SCM Gloria Buzău în 2019 are următorul traseul în jocurile din deplasare: 1-0 la ACS KSE Târgu Secuiesc, 2-0 la CS Sporting Liești, 5-1 la Uricani cu CS Știința Miroslava, 6-0 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea, 1-1 la CSM Rm.Sărat și 0-0 la Rădăuți cu CSM Bucovina

Pronostic: X,2

8. AFC Botoșani II - CSM Bucovina Rădăuți - stadion Municipal - Dorohoi (Botoșani).
A: Bogdan Florea - Piatra Neamț, A1: Cosmin Cercel - Piatra Neamț, A2: Alexandra Lungu - Roman. Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Vasile Florentin Moraru - Vaslui.
Satelitul formației de primă ligă AFC Botoșani II a cam bătut pasul pe loc în ultima vreme și este acum la 4 respectiv 5 puncte de Tg.Secuiesc, Pașcani și Fălticeni. Cu o victorie în fața Bucovinei însă la pachet cu jocul rezultatelor de la Fălticeni și Tg.Secuiesc - formația ce își desfășoară jocurile de pe teren propriu la Dorohoi ar putea reaprinde lupta la retrogradare, cel puțin la finalul acestei etape existând posibilitatea ca cele 3 grupări menționate mai sus să se regăsească  în clasament departajate de doar 1 punct!
CSM Bucovina Rădăuți are însă ca și obiectiv de clasament locul 2, așa că misiunea satelitului AFC Botoșani II este una aproape imposibilă!
AFC Botoșani II în partidele disputate la Dorohoi în 2019 are următorul traseu: 1-0 cu AFC Metalul Buzău, 3-3 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați, 0-2 cu CSM Pașcani și 0-2 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. 
CSM Bucovina Rădăuți în meciurile jucate pe terenuri străine în acestă primăvară are înregistrate rezultatele: 1-2 la AFC Metalul Buzău, 0-1 la ACS Suporter Club Galați, 2-2 la CSM Pașcani, 1-0 la Piatra Neamț cu CSM Ceahlăul și 4-0 la CSM Rm.Sărat.

Pronostic: 1,2
Loc
Clasamentul (26)
M
V
E
Î
Gol
Pt
Adv
1
SCM Gloria Buzău
25
21
4
0
73-14
67
+28
2
CSM Bucovina Rădăuți
24
16
3
5
46-16
51
+15
3
ACS Suporter Club Oțelul Galați
24
15
4
5
42-23
49
+13
4
CSM Focșani 2007
24
13
7
4
39-18
46
+10
5
CS Știința Miroslava
24
14
1
9
36-29
43
+7
6
ACS Foresta Suceava
24
11
7
6
40-33
40
+4
7
AFC Metalul Buzău
24
10
5
9
35-32
35
-1
8
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
25
10
4
11
32-29
34
-2
9
CS Sporting Liești
24
9
3
12
31-32
30
-6
10
ACS KSE Târgu Secuiesc
24
7
5
12
36-45
26
-10
11
CSM Pașcani
25
7
4
14
27-38
25
-11
12
ACS Șomuz Fălticeni
24
7
4
13
25-50
25
-11
13
FC Botoșani II
24
6
3
15
27-44
21
-15
14
CSM Rm.Sărat
24
3
6
15
19-43
15
-21
15
ASMS ACS Sănătatea Darabani
25
2
2
21
19-81
8
-31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani - Cupa României - faza I | Victorii în Cupa Național pentru ACSM Ceahlăul

Victorii în Cupa Național Echipele de juniori mari ale ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-au calificat astăzi în turul doi al Cupei Național, atât...