sâmbătă, 10 august 2019

Fotbal liga a 3-a, AMICAL | AFC Odorheiu Secuiesc - ACSM Ceahlăul 2-0 (0-0). Pietrenii au evitat un eșec mai sever datorită portarului Marius Chelaru care a parat și un penalty (VIDEO)

Sâmbătă, 10 august, de la orele 12:00 în micuțul dar cochetul oraș harghitean Odorheiu Secuiesc, pe o bază sportivă ce dispune de o suprafață de joc de invidiat (masă de biliard), ACSM Ceahlăul a susținut cel de-al 4-lea joc de verificare din perioada de pregătire în fața unei formații ce a făcut parte în sezonul trecut din liga a 3-a, seria a V-a, serie în care a terminat pe poziția a 10-a din 16 formații cu o zestre de 38 de puncte.
Pietrenii pregătiți de Gabriel Rădulescu au început în formula : Chelaru  - Moroșanu, Fomba, Jalbă, Keita - A.Luboya, Ov.Toma, Marius Matei, Franck M'Barga, Brice Groupy, A.Șoimu. (foto 2).
Au mai intrat pe parcurs: Florea, Cosmin Rotaru și Curpăn în vreme ce jucătorii cu probleme medicale au avut un program special. (foto 3)
Prima jumătate de oră a fost mai echilibrată, după care, ușor, ușor, gazdele cu un prim 11 mai omogen și mai valoros au pus stăpânire pe joc și au controlat în cea mai mare parte partida, creându-și fazele cele mai periculoase de poartă pe finalul primei reprize și după minutul 60  al jocului, când pe fondul căderii fizice în tabăra oaspeților au și reușit marcarea celor 2 goluri.
Cu câte o singură fază periculoasă pe repriză, Ov. Toma și respectiv Șoimu în repriza a 2-a, pietrenii au suferit în special în benzi, acolo unde Moroșanu și Keita au avut mult de lucru, iar tranziția pe fază defensivă în special în repriza a 2-a s-a făcut greoi, harghitenii exploatând de minune spațiile libere și naivitățile pietrenilor în organizarea jocului.
Cu un Marius Chelaru în mare formă, Marius a parat și un penalty în min.34, ACSM Ceahlăul a întrat la pauză cu un nesperat 0-0, însă repriza a 2-a avea să aducă și golurile de partea harghitenilor, ambele venind în urma unor acțiuni desfășurate pe partea juniorului nostru Moroșanu, care nici nu a fost dublat de multe ori la timp de coechipieri.
Dacă Fomba și Luboya au mai arătat câte ceva în prima repriză, primul a respins majoritatea centrărilor, iar al 2-lea ne-a arătat că poate fi o soluție pentru postul de mijlocaș dreapta, ceilalți jucători străini nu au impresionat. Șoimu nu a fost în apele sale, nu a intrat nici la combinații, iar viteză pentru a susține eventualele contraatacuri e clar că nu are. Jalbă a comis destule faulturi în repriza a 2-a (foto 6), in timp ce Brice, extrem de nervos s-a contrat mai mereu verbal cu jucătorii gazdelor, nemulțumit de faptul că marcajul extrem de agresiv a făcut ca jocul lui să sufere la creație.
Marius Matei și Ovidiu Toma nu ne-au surprins cu nimic, însă ei sunt jucători tineri, 2002 și 2000, sunt localnici și mai devreme sau mai târziu odată cu acumularea experienței de joc vor juca mai bine, mult mai bine.
Singura fază litigioasă a partidei de la Odorheiu Secuiesc s-a produs în min.50, atunci când pietrenii au reușit să introducă până la urmă mingea în plasă din a 2-a încercare, însă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, din poziția în care ne situam în tribună, dăm credit arbitrilor care în afară de această fază litigioasă au condus ireproșabil.
Antrenorul Gabriel Rădulescu are acum de pregătit jocul de miercuri de la Liteni din turul II al Cupei României, joc în care ar putea reintra și Robert Vasile, jucător ce de luni va intra în program normal de pregătire, însă va conta și câți jucători din cei aflați în probe vor fi cu acte în regulă în tabăra "galben-negrilor" la ora jocului.

În altă ordine de idei, clubul de sub Pietricica a mai împrumutat 2 tineri jucători în această săptămână la formații colege de serie. Hodorogea a ajuns la FC Ozana Tg.Neamț în timp ce Iorga s-a alăturat lui Moroianu și Mateiciuc la Șomuz Fălticeni.

Galerie foto: Dan Eșanu & Gelu Crăcană







 








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu