duminică, 25 august 2019

Liga a 3-a, Seria | | Victorie în prelungiri pentru ACSM Ceahlăul în fața unei Știința Miroslava care și-a depășit limitele! Arsene și Yoann, francezii din atacul pietrenilor decisivi la primul joc împreună!

Ce meci am avut prieteni sâmbătă pe bătrânul Borzoghean...Un meci tensionat, cu faze la ambele porți, cu penalty pentru oaspeți dar și cu două goluri, adevărate bijuterii reușite de francezii din atacul Ceahlăului, pentru prima dată împreună încă din formula de start.
Pe o căldură apăsătoare, care avea să se facă resimțită mai ales în tabăra oaspeților în mitanul secund, atunci când rând pe rând jucătorii Miroslavei cădeau pe teren precum spicele de grâu sub ochii prea îngăduitori ai centralului brașovean Octavian Ciucanu, cel care a prelungit jocul cu doar 6 minute, debutul a fost unul anevoios, să o recunoaștem.
Cu doar 4 jucători în primul "11" din sezonul trecut: portarul Barna și cei 3 juniori Vlăduț Andreș, Ov.Toma și Răzvan Pîntea, pietrenii au nevoie de timp pentru cristalizarea relațiilor de joc, pentru o mai bună circulație, pentru a juca mai repede, așa cum o și cere tehnicianul Ștefan Stoica.
Știința Miroslava rămasă sub impresia amicalului din această vară de la Iugani (0-0), credem noi că și-a supraestimat rezervele de energie fizică, au încercat chiar să de-a lovitura pe final, însă au sfârșit în a fi suprinși pe un contraatac devastator purtat ca la carte de compartimentul ofensiv al Ceahlăului.
Ocazii au fost la ambele porți, în prima repriză mai clare ale oaspeților care în trei rânduri au fost aproape de gol: de 2 ori imprecizia la finalizare a contat, pentru ca pe secvențele de final de prim mitan, Barna să trimită în corner de sub transversală.
Repriza a 2-a a început perfect de pietreni, congolezul cu pașaport francez Arsene Luboya - cel mai bun om de pe teren ieri, a marcat pentru 1-0 în min.53 o bijuterie de gol și a mai creat și alte situații de poartă în careul lui Jan Turiță, ocrotit de șansă și de imprecizia și precipitarea pietrenilor. 
În loc de 2 sau 3-0, că așa este în fotbal a venit minutul 68, atunci când centralul Ciucanu a acordat lovitură de la 11 metri pentru Știința la o fază care nu anunța mare pericol la poarta lui Barna.
Transformă cu multă siguranță, Eduard Sandu și finalul se anunța unul pe muchie de cuțit.
Jocul este dezvoltat pe flancuri, de către pietreni, acolo unde se mizează pe viteza lui Pîntea în stânga și Arsene în dreapta, la mijloc este introdus un jucător proaspăt Raul Iliescu în locul lui Petra - aflat și el pentru prima dată titular în echipa de start, Franck M'Barga mai puțin inspirat ieri, dar același jucător care dă siguranță la mijlocul terenului încearcă să ordoneze cumva asalturile de final ale Ceahlăului.
Pîntea încearcă parcă prea mult să rezolve totul de unul singur, șutează din orice poziție la poartă, uneori și din afara careului mare, altă dată din unghi iar la o minge ideală de gol, ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu, fiind consolat și de portarul Jan Turiță.
Arsene Luboya driblează și el pe toată lumea, e pe punctul să scoată un penalty, dar centralul Ciucanu vede altfel decât în min.68 în careul nemțean.
Și în loc de 1-1, Stiința se aventurează în atac în minutele prelungire cravașați de pe margine de principalul Croitoru, pierde mingea în careul Ceahlăul iar de acolo se produce INEVITABILUL!
Un contraatac fulger în mai puțin de 30 secunde mingea ajunge în plasa nefericitului Jan Turiță purtătorul tricoului cu nr.94. Era minutul 94...
Centralul completează cu greu și parcă cu regret marcatorul golului...francezul Yoann Fellrath pe care cu siguranță îl regretă și acum că nu ia dat al 2-lea cartonaș galben în cele câteva situații în care l-a amenințat pe parcursul reprizei secunde.
Pentru amatorii de statistici iată și formațiile de start:
CSM Ceahlăul: Barna Alex (cpt) - Fomba Bourama, Jalbă Cristian, Vladuț Andreș, Modibo Keita - M'Barga Franck, Luboya Arsene, Toma Ovidiu, Pîntea Răzvan - Fellrath Yoann, Petra Vasile
Rezerve: Chelaru Marius - Matei Marius, Rotaru Cosmin, Șoimu Alexei, Vasile Robert.
CS Știința Miroslava:  Turiță Jan - Martinescu Alex, Agrigoroaiei Alex, Ichim Constantin, Sima Denis, Florean Andrei, Săvoaia Eduard, Unghianu Giani, Asofiei Mihai, Aioanei Claudiu, Sandu Eduard.
Rezerve: Anton Sebi - Șandru Daniel, Bordeianu Gabriel, Harrevelt Randell, Corjan Ștefan, Costin Răzvan, Benchea Alex.

Galerie foto:
























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ANALIZA (3): CSA Steaua București are cel mai tare atac și cel mai bun marcator al sezonului regular. Buzăul, Corvinul și Ceahlăul au trecut și ele borna celor 30 de goluri marcate în sezonul regular

  CSA Steaua București este formația pregătită de tehnicianul Daniel Oprița cu cea mai prolifică linie ofensivă - 37 de goluri în 19 partide...