Sâmbătă, 7 septembrie de la ora 11:30, în Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați, în cadrul etapei inaugurale din noul sezon 2019-2020, divizionara secundă feminină de handbal HCF Piatra Neamț va da replica formației CSM Galați, formație ce tocmai a retrogradat în această vară din Liga Florilor, și principala favorită la promovare din această serie.
În ciuda numelui și valorii adversarului, profesorul Dan Valentin declara că formația sa va merge să joace cu mult curaj la Galați.
" Avem mult tineret în echipă, jucătoare care pot crește frumos în performanță. Eu îmi doresc să pot forma o nouă echipă de perspectivă, care, sprijinită financiar de autorități și de câțiva sponsori, se poate lupta pentru promovare în câțiva ani. În noul sezon de campionat, obiectivul nostru este de a ne clasa pe unul din primele trei locuri".
Față de lotul cu care s-a abordat ediția trecută de campionat, HCF Piatra Neamț a pierdut trei jucătoare, însă în locul acestora antrenorul emerit Dan Valentin a completat echipa " cu alte cinci fete, jucătoare care vor să facă handbal de performanță " .
Pentru postul de portar, HCF Piatra Neamț are acum încă 2 opțiuni. Este vorba de Raluca Maria Lujerdeanu (ultima dată la Grup Școlar Petrol Moreni) și Maria Bejenaru (LPS Vaslui).
Referitor la jucătoare de câmp, ultimele noutăți din tabăra pietreană sunt Marina Nica (extremă, CNOT Iași), Antonia Mazilu (CS Buhuși) și Monica Isoc (CS Știința Bacău).
De asemenea colaborarea între formația feminină de handbal HCF Piatra Neamț și Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț va continua. De la gruparea junioarelor I, formație pregătită de profesoara Andreea Savin, antrenorul Dan Valentin le are în lot pe Petronela Dâdă și Luiza Petrariu. Alte două junioare II au ajuns în această vară la HCF Piatra Neamț. Este vorba de Alexandra Bordea și Cătălina Stan, eleve formate la grupa profesorului Ionuț Ciocoiu.
Din nucleul de bază, din fetele ce au dus greul în sezoanele trecute, au rămas Rebeca Cernat (căpitanul echipei), Andreea Creangă, Flavia Dorneanu și Simona Miron, cu mențiunea faptului că Simona se află la finalul perioadei de recuperare medicală după intervenția chirurgicală suferită în această primvară.
În ce priveşte echipa din Roman, schimbările faţă de sezonul precedent, cînd gruparea evolua pe prima scenă a handbalului românesc, sunt şi mai mari. Pentru eşalonul secund, gruparea de pe malul Moldovei propune o formaţie foarte tânără şi neexperimentată alcătuită din eleve ale Liceului cu Program Sportiv din municipiu, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. De la început trebuie precizat că CSM Roman nu va avea dreptul de a promova la finalul sezonului, la fel ca alte două echipe din Seria A (Naţional Braşov şi HC Dunărea Brăila). „Reamintim faptul că în 30 octombrie 2018 Consiliul de Administraţie al CSM a decis retragerea din campionatul Diviziei A a echipelor de forbal şi handbal, decizie aprobată ulterior şi de către cei 21 de consilieri locali, decizie justificată ulterior de conducerea Primăriei ca fiind rezultatul prestaţiei slabe a echipei romaşcane în ultimul sezon handbalistic şi fotbalistic. Iată că la aproape un an de la acea decizie contestată, conducerea Primăriei vine cu o nouă echipă, în majoritate covîrşitoare construită cu jucătoare formate la LPS Roman şi antrenate tot de cadre didactice din această unitate şcolară“, se arată într-un comunicat de presă al CSM Roman. Banca tehnică a CSM Roman va fi condusă de profesorii Viorel Lazăr (antrenor principal) şi Vasilica-Maria Lazăr (secund), tehnicieni cu multă experienţă în handbal: Viorel Lazăr a fost antrenor secund al HCM Roman, respectiv CSM Roman în ediţiile 2012 – 2016, 2016 şi 2018, iar profesoara Vasilica-Maria Lazăr este titulară la LPS Roman, catedra de handbal fete. Lotul echipei are în componenţă 14 jucătoare, 12 dintre ele provenind de la LPS Roman: Anghel Andreea Camelia (portar, 16 ani), Apopuţoaie Mădălina Ioana (extremă dreapta, 17 ani), Creţulescu Elena Mălina (pivot, 19 ani), Crîşnuţă Delia Nicoleta (extremă stânga, 16 ani), Motriuc Florentina Iustina (inter dreapta, 16 ani), Neamţu Ioana Gabriela (centru, inter, extremă, 19 ani), Roşu Cristina Elena (centru, extremă stânga, 18 ani), Văduva Elena Alina (pivot, inter, 19 ani), Ungureanu Mălina Denisa (inter, 15 ani), Nastasă Bianca- Maria (pivot, 15 ani), Vartolomei Sabina Ioana (centru, inter, 15 ani) şi Popescu Maria-Alexandra (inter, pivot, 15 ani). Celelalte două jucătoare din lot privind de la LPS Iaşi (Popa Iustina – portar, 19 ani) şi „Gloria 2018“ Bistriţa (Adin Ghiulgian Emilia, centru, extremă, 20 ani). Cele patru jucătoare cu vîrsta de 15 ani, născute în 2004, nu vor putea juca în meciurile oficiale, dar pot participa la antrenamentele şi pregătirea lotului, conform Regulamentul Diviziei A – handbal feminin al ediţiei de campionat 2019-2020. „Anunţăm faptul că în această ediţie de campionat accesul publicului va fi gratuit la meciurile pe teren propriu“, a precizat directorul CSM Roman, Constantin Costea Cudalb.
Etapa a 1-a
(7 septembrie)
CS
Știința Bacău
|
Național
Brașov
|
|
CSM
Galați
|
HCF
Piatra Neamț
|
|
HC
Dunărea Brăila II
|
CSM
Roman
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu