miercuri, 21 aprilie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | A FOST SAU N-A FOST? Club de liga a 3-a, restant la plata salariilor angajaților cu 5 luni, acuzat de mituirea arbitrului. Comisiile FRF amână luarea unei decizii

 

Bucovina Rădăuți e acuzată de „centralul” Sorin Vădana că i-ar fi oferit bani în vestiar pentru a o ajuta. „Centralul” a fotografiat bancnotele și a raportat către CCA. Cazul a ajuns acum la comisiile FRF, care îl tot amână.

Pe 20 martie a avut loc meciul Bucovina Rădăuți - Foresta Suceava. Rezultatul a fost 1-1 și a păstrat strânsă concurența pentru promovarea în liga a doua. Înainte de meci însă, gazdele au încercat să rezolve victoria cu niște bani.

Arbitrul Sorin Vădana s-a trezit în vestiar cu 6.000 de lei. Suma era plata pentru ca Bucovina să câștige meciul. „Centralul" a fotografiat banii și a înștiințat imediat după joc Comisia Centrală a Arbitrilor. 

Culmea, e că, la meciul respectiv, Vădana era supervizat de un observator de top, Constantin Gheorghe din Suceava.

Acesta din urmă, fost arbitru important, fusese trimis la meci ca să vadă dacă Vădana e un arbitru îndeajuns de bun ca să fie promovat în prima ligă.

Comisiile FRF tot amână cazul


CCA a raportat la rândul său totul către FRF, inclusiv suma pe care o primise arbitrul ca să participe la trucarea meciului și faptul că el fotografiase bancnotele. De atunci, comisiile tot amână cazul, deși a trecut o lună de la petrecerea faptelor. Un termen a existat și marți, când Federația a hotărât să amâne iar procesul pentru 26 aprilie. 

Regulamentul prevede excluderea din competiție a clubului care încearcă să aranjeze un meci. Bucovina Rădăuți ar fi în culpă, așadar, numai că FRF tot mută cazul, în condițiile în care urmează ultimele două etape din liga a treia, în care Bucovina, Foresta Suceava și Știința Miroslava luptă pentru două locuri de play-off.

Loc

Clasamentul (16)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACS Foresta Suceava

16

10

3

3

27-8

33

2

CSM Bucovina Rădăuți

16

10

3

3

32-15

33

3

CS Știința Miroslava

16

9

2

5

36-18

29

4

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

16

9

1

6

23-16

28

5

ACS Hușana Huși

16

9

1

6

23-17

28

Primele două merg la baraj


Decizia Federației va conta, din moment ce numai primele două clasate vor participa la barajul pentru promovarea în liga a doua. Foresta și Bucovina se află acum pe primele poziții. Trupa din Rădăuți a apelat la arbitrul Vădana pentru aranjamentul cu liderul, deci ea riscă să fie scoasă din campionat. FRF ar trebui să ia o decizie lunea viitoare. A treia în clasament e Știința Miroslava, care ar profita de excluderea Bucovinei se arată într-un material apărut astăzi pe gsp.ro sub semnătura jurnaliștilo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu