miercuri, 26 mai 2021

Fotbal liga a 2-a | Ex-pietreanul Marian Drăghiceanu nu va continua cu Rapid în prima ligă! Desele probleme legate de accidentări au dus la despărțirea de Rapid a mijlocașului de 21 de ani originar din Săvinești

  

Giuleștenii au anunțat astăzi, 26 mai 2021, primul jucător pe care nu se vor mai baza în noul sezon, în Liga 1. Este vorba despre mijlocașul Marian Drăghiceanu (21 de ani).

”Marian Drăghiceanu nu va mai continua cu Rapid, contractul său urmând a expira la finalul lunii viitoare.
Mulțumim pentru tot, Marian, și mult succes în continuare!”
, a transmis Rapid pe pagina sa de Facebook.

Drăghiceanu este primul jucător care părăsește oficial Rapidul după promovarea în Liga 1, exceptându-l pe Ionuț Voicu, care s-a retras la finalul sezonului.

În sezonul recent încheiat, Marian Drăghiceanu a adunat 20 de meciuri, în care a înscris 3 goluri și a oferit 4 pase decisive. Marian a jucat fie ca mijlocaș ofensiv, fie în banda dreaptă a atacului.

Cotat la 175.000 euro de transfermarkt.com, Drăghiceanu are 4 selecții la „naționala” U17 a României și mai are două echipe în CV: Ceahlăul și Dunărea Călărași, de la care a sosit la Rapid în 2019.

Drăghiceanu a ajuns la Rapid în ianuarie 2019, când echipa evolua în Liga 3, la finalul acelui sezon având să promoveze în Liga 2. Semna un contract pe doi ani și jumătate și era al șaptelea transfer din acea iarnă, după Cătălin Oanea, Robert Băjan, Cătălin Hlistei, David Onyeanula, Alin Turbatu și Fabio Trip. Doar el și Hlistei se mai aflau acum în lot.

Atunci semna cu Rapid după ce se despărțea de Dunărea Călărași, cu care promova în Liga 1 și în acest eșalon apuca să joace doar două meciuri.

În ediția trecută a Ligii 2, Drăghiceanu a evoluat în 18 meciuri (777 minute) pentru Rapid și înscria 5 goluri. În sezonul recent încheiat de ligă secundă, mijlocașul originar din Săvinești (Neamț) a prins 20 de meciuri (970 minute), doar în zece a fost titular și a fost schimbat de opt ori și a înscris 3 goluri.

Drăghiceanu a avut în multe rânduri probleme cu accidentările la Rapid.

Marian Drăghiceanu a debutat în liga 1 la Galați, cu FC Ceahlăul în 2015, în înfrângerea 1-4, apoi a activat pentru nemțeni în liga a 2-a,  în 22 de partide adunând 1277 de minute, fiind la acea vreme unul din tinerii promitători lansați spre marea performanță de la Piatra Neamț, un tânăr jucător descoperit și șlefuit de fosta glorie a nemțenilor, atacantul Florin Axinia, actualul patron al clubului de fotbal FC Pietricica Piatra Neamț.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu