joi, 27 mai 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a intrat în vacanță. Renirea este planificată pentru 5 sau 12 iulie, vezi cine ar putea fi noul antrenor principal și care obiectivul fixat pe președintele Roca pentru sezonul următor


Joi, 27 mai 2021, echipa de seniori a CSM Ceahlăul Piatra Neamț a efectuat ultimul antrenament al sezonului competițional 2020-2021. Conducerea tehnică a decis ca jucătorii să intre astfel în vacanță la finalul unui campionat ATIPIC, cu multe situații deloc dorite, cu rezultate și evoluții apreciate și apreciabile, mai cu seamă în retur. Sezonul a început cu mulți jucători tineri, cu alții repatriați de la formații la care nu prea jucaseră ca titulari, cu un obiectiv "de a face o figură frumoasă" sub comanda profesorului Gabriel Rădulescu, dar pe parcurs, după alăturarea la PROIECTUL FOTBALISTIC a sponsorului Comes S.A, lucrurile s-au schimbat și echipa a jucat un fotbal care a dat speranțe suflării fotbalistice din Neamț că obiectivul fixat din mers în iarnă, calificarea la barajul de promovare în Liga 2,  ar fi la îndemâna tinerilor fotbaliști de la ACSM Ceahlăul. 


Rămâne parcursul de excepție din Cupa României, acolo unde, ACSM Ceahlăul a fost aproape de o calificare în faza optimilor de finală a Cupei României.


Vreau să transmit pe această cale felicitări tuturor celor care au pus umărul la realizările din sezonul 2020-2021. Felicitări conducerii tehnice, felicitări echipei medicale, felicitări jucătorilor și mulțumiri firmei Comes SA și Consiliului Județean Neamț pentru sprijinul financiar acordat în acest an peste care tocmai s-a tras cortina. Să nu uităm că am fost la o repriză distanță de calificarea în optimile de finală ale Cupei României, după ce am dominat o echipă precum Petrolul Ploiești timp de 45 de minute. De asemenea, să nu uităm că, în campionat, am avut în 2021 un parcurs bun spre foarte bun și nu a lipsit mult să încheiem campionatul pe unul din primele două locuri ale clasamentului și să ne calificăm la baraj. Am vrut să promovăm încă din 2021. Nu s-a putut. Obiectivul nostru pentru sezonul 2021-2022 este însă promovarea”, a declarat Cătălin Roca, președintele clubului CSM Ceahlăul.
Reunirea echipei de seniori este anunțată în prima jumătate a lunii iulie, pe 5 sau pe 12, urmând a se face la Piatra Neamț reacomodarea la efort, după care este posibil un cantonament în altă localitate. 
Actualului antrenor principal, profesorului Gabriel Rădulescu, contractul cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț îi devine scadent la 30 iunie a.c. iar posibilitățile ca acesta să continue la cârma "galben-negrilor" și pentru următorul sezon sunt reduse în aceste momente. 
Din surse apropiate clubului, noul tehnician principal va fi Costel Ilie, fost jucător al generației de aur al vechiului FC Ceahlăul și cu o experiență bogată în antrenorat chiar și la nivelul primelor 2 ligi din România. Costel Ilie a pregătit-o ca principal pe FC Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid CFR Suceava și Atletico Vaslui, iar ca secund a colaborat cu Dan Alexa la Tg.Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra Giurgiu și Rapid București.
Campionatul va începe pe 28 august 2021. O lună mai devreme va începe și noul sezon al Cupei României. Meciurile din turul I vor fi pe 28 iulie, cele din turul II sunt programate pe 11 august, iar pe 25 august vor fi partidele din turul III.
Cât despre noul sistem competițional în Liga 3, se vorbește despre un campionat cu 10 serii a câte 10 echipei fiecare, dar cu un număr mai mare de jocuri desfășurate față de cele care au avut loc în sezonul 2020-2021, varianta cu play-off între primele 4 clasate  fiind cea mai vehiculată în momentul de față.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu