miercuri, 9 iunie 2021

Fotbal juvenil U-19 | Locul 4 pe țară după un sezon ATIPIC disputat CONDENSAT pe parcursul a 2 luni și jumătate pentru ACSM Ceahlăul. Concluziile de final aparțin antrenorului Vali Avădanei

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț rămâne cu realizarea unei performanțe bune la juniori pentru sezonul 2020-2021 și anume accederea în semifinalele Campionatului Național U19. În semifinală, disputată luni, 7 iunie 2021, la Buzău, echipa pietreană a cedat cu scorul de 6-1 (2-1) contra celor de la ACS Campionii FC Argeș Pitești.
Antrenorul principal al formației "galben-negre" în ultimele meciuri ale sezonului, Valentin Avădanei, a făcut o scurtă caracterizare a jocului:
”Cine nu a văzut meciul ar spune că nici nu am fost pe teren. Chiar și la acest scor însă am curajul de a spune că partida în care am jucat a fost de un nivel mult mai bun decât cealaltă semifinală. Scorul din semifinala cu FC Argeș este prea mare pentru realitatea din teren. Am avut ocazii, am făcut și greșeli și până la urmă, în ultimul sfert de oră, echipa a cedat și din punct de vedere psihic. Per total însă rămânem cu prezența la turneul final și această reușită ne dă un imbold pentru a continua munca la nivel de copii și juniori pentru a ne crește jucători în curtea proprie”.
Golul pietrenilor din semifinala cu "vulturașii violeți" a fost înscris de Alexandru Anton (44), cel care marcase și în sferturile de finală ale întrecerii, în meciul cu SCM Gloria Buzău (1-1). De partea cealaltă, FC Argeș a punctat prin George Leață (5), Vlad Tudor (22, 75), Ionuț Oprescu(58, 78) și Mădălin Crivăț (90+2, p).

ACSM Ceahlăul U19 a ajuns în ”Final 4”-ul Campionatului Național după un sezon atipic. Au fost 16 serii regionale, în care s-au jucat numai un tur, iar echipa de sub Pietricica s-a calificat după ultima rundă. Galben-negrii au trecut apoi de ACSM Politehnica Iași (1-0) și de SCM Gloria Buzău (1-1, 10-9 după lovituri departajare).
”Ne-am calificat pe merit la turneul final. Am pornit mai greu în competiție, dar acum vorbim de locul 4 la nivel național în această întrecere. Am avut meciuri tari, meciuri intense și pe muchie de cuțit în optimi de finală și-n sferturi de finală. Echipa a fost una bine organizată, cu un lot cu jucători aflați la final de juniorat, dar și cu unii care ne sunt de viitor. Aș spune că rezultatul este al clubului nu al unuia dintre noi, și mă refer aici la antrenori. Juniorii au fost pregătiți mult timp de Florin (n.n. - Axinia), tot el conducând-o și-n primele meciuri oficiale, după care a fost responsabilitatea mea. Să nu uităm însă că unii dintre jucători au fost în pregătire și au jucat sub comanda lui Gabi (n.n. - Rădulescu) la echipa mare. ”

După participarea la turneul final, pentru juniorii pietreni se trage cortina peste sezonul 2020-2021. Din punct de vedere sportiv, toți intră în vacanță și urmează a relua pregătirile în iulie la Piatra Neamț pentru majoritatea dintre ei sau la noile echipe pentru cei care fiind la final de contract au ales de a 
continua activitatea fotbalistică la alte cluburi din eșaloanele superioare.

Sursa foto: Mihai Moroșanu  și Nicoleta Claudia Ștefănescu - facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu