duminică, 30 iulie 2023

Fotbal L2 - Meciul de prezentare | ACSM Ceahlăul și-a prezentat lotul în nocturnă la amicalul cu CSM Bacău. Leon Ivanov a dat lovitura de începere, iar Mihai Neicuțescu a marcat un eurogol. Duminică 6 august, de la orele 12:00 debutăm la Huneduara cu Corvinul!

 

Vineri seara de la orele 20:00, în nocturnă, galben-negrii într-un echipament nou pe care am regăsit și numele noului sponsor, Decor Lux - prezentat de investitorul principal în conferința de presă cu o zi înainte, au susținut ultimul joc de verificare înainte de debutul oficial în campionatul ligii a 2-a în compania formației de L3 - CSM Bacău, grupare pregătită de cunoscutul antrenor băcăuan Cristi Popovici.
După alocuțiunea rostită de președintele clubului, d-nul Cătălin Anton, a urmat apoi prezentarea lotului de jucători în uralele celor prezenți la eveniment.
Lovitura de începere a jocului de prezentare a fost dat de fosta glorie a Ceahlăului, fundașul de fier și căpitan al echipei din anul primei promovări la div.A, Leon Ivanov. Acesta a adresat un mesaj emoționant actualilor fotbaliști ai Ceahlăului și a felicitat echipa și conducerea administrativă pentru promovarea din această vară la L2. 
”Alo! Băi, ați încurcat-o! Ați vrut promovare! De-acum vă așteaptă munca! Jucătorilor de azi le spun: ”trebuie să munciți de două ori mai mult!” Aveți avantajul că se vrea și promovarea în Liga 1. Ăsta este un mare atu, că nu avem conducători la club care să se mulțumească cu promovarea și să vrea să se mențină aici. Aveți noroc de domnul Măzărianu, că s-a ocupat să aibă un colectiv tehnic bun, cu oameni valoroși, și a făcut eforturi financiare mari ca să ajungă în Liga 2, de acum este rândul vostru al jucătorilor să arătați că puteți."

Legat de jocul de prezentare, ultimul dinaintea debutului la L2 de duminica viitoare de la Huneduara cu Corvinul Huneduara nu aș dori să vorbesc prea multe.
Colectivul tehnic a trimis pe teren o formulă de joc aproape de cea standard, dar și așa cu siguranță că nu a fost totul devoalat, iar cunoscătorii au reperat deja ceea ce trebuia văzut și analizat.
Stefan Krell - Pedro Albino, Cristin Jalbă, Stejărel Vișinar, Bogdan Bacalu - Wiredu Akwasi, Joao Lamine Jaquite - Alexandru Anton, Mihai Neicuțescu, Azdren Llullaku - Josemar Balanga.
Pe parcursul jocului au intrat și ceilalți componenți ai lotului prezenți la teren cu excepția lui Lorenzo Suares Fonseca, cel care urmează un program separat de pregătire, acesta revenind după o accidentare și a goalkeeperului Alex Barna, jucător valoros al cărui potențial îl cunoaștem de mulți ani.
Wynney Boison - Mihai Moroșanu, Bogdan Forizs, Mario Petkov, Alexandru Fărăgău, Marius Savu, Michael Onișa, Vasile Petra, Cristian Copoț-Barb, Patrick Petre, Cătălin Ștefănescu, Robert Ciobanu, Santiago Selmani și Matei Moraru au intrat și ei pe durata reprizei a 2-a, staff-ul tehnic acordând minute tuturor jucătorilor pentru acest ultim test disputat pe teren propriu la lumina reflectoarelor.
CSM Bacău a început în formula Tomache- Sahru, Adăscăliței, I. Ursu, Strat- Șchiopu, Airoaei, Săvoaia, Unghianu- Aftanache, Viorică, pe parcurs jucând și: Șerban, Țăranu, Buțerchi, Stroie, Mocanu, Acatrinei, C. Dumitru, Gherasim, Horvat și Florea.
Ceea ce am remarcat cu toții este că acum echipa este pregătită din punct de vedere fizic, însă suntem la L2 în acest sezon și aici toate echipele nu fac rabat de la acest important capitol al pregătirii, în timp ce relațiile de joc, traseele încep să se întrezărească tot mai mult, ceea ce dovedește că s-a lucrat mult și bine de la reunirea lotului, în cantonamentul montan de la Brașov și așa sperăm să se muncească și în săptămâna premergătoare jocului de la Huneduara.
Diferența de pregătire și de valoare a fost una evidentă, nemțenii având mai multe situații de poartă și mai clare, cu un Mihai Neicuțescu decisiv, a marcat unicul gol al  partidei în min.26 cu un șut foarte frumos, aproape de vinclu din afara careului și a mai avut 2 situații periculoase la care portarul băcăuan a avut ceva emoții. 
CSM Bacău a contat la fazele fixe, 2 lovituri libere, câte una pe repriză, fiind situațiile de poartă cele mai clare.
Jaquite a fost și el aproape de gol în prima repriză, lateralii Albino și mezinul Bacalu sunt deja certitudini, iar albanezul Selmani a zguduit bara porții CSM-ului din Bacău aproape de finalul jocului.
Greu de evaluat aportul fundașilor centrali, care și-au făcut treaba dar testul cel mai edificator va fi cel din deplasarea de la Huneduara de duminică, un adversar de alt calibru. 
Dacă ar fi să remarcăm și o piesă care încă nu s-a lipit încă în angrenajul echipei, am putea vorbi aici de atacantul Josemar Balanga Agostinho, un atacant cu profil de basketbalist mai degrabă dar poate este doar o părere la cald, timpul ne va dovedi dacă am avut sau nu dreptate.
Altfel Llullaku deși nu mai este la prima tinerețe, se vede că este fotbalist, în timp ce pe Cristin Jalbă îl știam din cele 2 descinderi anterioare la Piatra Neamț așa că...
Mario Petkov a prins minute puține, dar valoarea sa este indiscutabilă, prestația sa din jocul cu Chiajna din turneul brașovean fiind una solidă, Michael Onișa poate reprezenta la rândul său o soluție viabilă la mijlocul terenului, iar cei care au confirmat în sezonul de L3 au dovedit și sâmbătă că se poate conta pe serviciile lor: Akwasi, Moroșanu, Petre, Ștefănescu, Barb, Forizs și căpitanul Vișinar sunt deja certitudini, așa cum și underii Fărăgău, Moraru și Savu au dovedit frumoase calități.
Nu aș vrea să închei fără să reamintesc despre cazul Răzvan Pîntea. Faptul că unul din cei mai tehnici și totodată printre cei mai vechi jucători din lot, jucător ce tocmai prelungise contractul pe 2 ani, până în vara lui 2025 cu formația pietreană a fost împrumutat zilele trecute pentru un sezon la L3, la CS Universitatea Alba Iulia a surprins pe mulți. 
Un număr 10 și un atacant valoros pentru L2 sunt punctele care par la prima vedere ușor descoperite la echipă acum.
Dacă în celelalte compartimente sunt soluții, în atac stăm acum cu adevărat doar în Robert Ciobanu, Josemar Balanga și Santiago Selmani. Desigur experiența și valoarea celor din spatele lor (Llullaku, Petre, Neicuțescu, Petra, Ștefănescu) poate compensa, poate că portughezul și albanezul vor exploda la noi, însă renunțarea temporară pentru un sezon la Răzvan Pîntea nu a fost agreată de mulți dintre suporterii Ceahlăului care s-au atașat de driblingurile și golurile reușite de Răzvan în ultimii ani!
După cele 4 etape din luna august și jocurile de Cupa României, ne putem face o părere mai la obiect dacă ceea ce am semnalat astăzi aici a avut acoperire sau nu.
Până atunci, nu uitați să achizionați abonamentele pentru noul sezon pentru cei care nu ați făcut-o încă deja!

Program vânzare abonamente CSM Ceahlăul 💛🖤

Duminică, 30 iulie: 11:00 - 14:00

De luni, 31 iulie, până vineri, 4 august:

11:00 - 14:00
18:00 - 20:00


Galerie foto: 






































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Handbal feminin - Div.A | Programul Turneului Final de promovare în Liga Florilor. Tabloul complet al competiției de la Iași ce va începe în 10 mai. CSM Roman pentru al 2-lea an consecutiv în primele 8 formații ale div.A

  Federația Română de Handbal a stabilit programul meciurilor Turneului Final al Diviziei A feminine, eveniment ce va avea loc în Sala Poliv...