sâmbătă, 2 decembrie 2023

Fotbal liga a 2-a | FINAL NEFAST pentru Ceahlăul la ultimul joc oficial al anului 2023 de la Slobozia: Înfrângere la limită în fața "dragonilor" de la Unirea și accidentare HORROR a căpitanului Vișinar în startul jocului. Golul de onoare a fost reușit de Patrick Petre în ultimul minut de prelungire

"Dragonii" din Slobozia au făcut un mare pas spre calificarea în play-off, victoria muncită și norocoasă în fața "galben-negrilor" o duc pe Unirea la cota 31, fiind alături de CSC Șelimbăr și CS Corvinul Huneduara una din cele 3 formații care visează la top 6, având și o zestre de puncte care să le confere liniște și speranță pentru a pregăti un sezon de primăvară așa cum se cuvine.
De partea cealaltă ultima deplasare a nemțenilor din 2023 a fost una cu ghinion, încheiată cu același scor, 1-2, ca și prima de altfel, de la Corvinul Huneduara din prima etapă la începutul lunii august.
Accidentarea horror a căpitanului Stejărel Vișinar în minutul 9 la o intrare prin alunecare la Afalna, în partea stângă de atac a ialomițenilor avea să conteze foarte mult în economia jocului. 
Piciorul lui Vișinar i-a rămas înfipt în gazonul moale al arenei 1 Mai din Slobozia, glezna i s-a răsucit, iar fotbalistul a suferit o accidentare teribilă, triplă fractură (tibie, maleolă și peroneu).
Căpitanul Ceahlăului cel mai probabil va fi operat zilele următoare la Cluj Napoca, fiind o pierdere grea pentru nemțeni, fiind greu de anticipat acum cât va dura perioada sa de absență după operație urmând cel mai probabil o lungă perioadă de recuperare. 
După o întrerurere de circa 8 minute, nemțenii primesc o nouă lovitură. Căpitanul Toma, expertul Unirii la fazele fixe, execută excelent lovitura liberă din lateral ce a rezultat la întreruperea jocului iar underul Andrei Dorobanțu se desprinde din marcajul noului intrat Tudor Oltean și marchează cu o lovitură precisă de cap din apropiere, fază la care portarul Barna nu a putut interveni. 
Treptat nemțenii de la Ceahlăul trec la cârma jocului și în min.25 Llullaku putea restabili egalitatea, însă portarul Denis Rusu, cel mai bun jucător de pe teren, este la post și respinge spectaculos la reluarea  albanezului din atacul nemțenilor.
 A fost o centrare din centrul careului expediată de Marius Savu, activ și generos în efort pe toată durata partidei, Cortelezzi a retrimis cu capul înapoi pentru Llullaku al cărui șut din prima, cu dreptul l-a evidențiat pe goalkeeperul moldovean al Unirii care a respins spectaculos în stânga!
În minutele 30 și 35, gazdele și-au creat și ele 2 oportunități de a marca, la prima din ele Toma a executat din nou o lovitură liberă de pe partea stângă însă Coadă a reluat imprecis din 6 metri, nemțenii acordând corner, pentru ca la cea  de-a 2-a șansă, cinci minute mai târziu, Ibrian a centrat din dreapta în careu, Jalbă a respins cu capul, iar Toma urcat în viteză a reluat puternic din prima de la circa 22 de metri însă portarul Barna a  fost la post.
În al 2-lea minut de prelungire din cele 8 dictate de centralul Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe, Marius Savu îi ia fața lui Lazăr în careu și este lovit de apărătorul Unirii în încercarea acestuia de a degaja, pennalty evident pentru Ceahlăul!
Execută Cortelezzi în dreapta portarului însă Denis Rusu îl ghicește și respinge în lateral, scorul pauzei fiind de 1-0 pentru dragonii din Slobozia!
A fost cel de-al 4-a penalty ratat de Ceahlăul în acest sezon: Cortelezzi a ratat cu Șelimbăr și Slobozia, Llullaku cu CSM Slatina și FC Argeș.
Repriza a 2-a începe după aceleași coordonate. Nemțenii domină autoritar, își  creează ocazii mai clare și mai numeroase însă ratările sau inspirația lui Demis Rusu mențin punctele la Slobozia.
În minutul 59 Cortelezzi își putea spăla păcatele de la penalty-ul ratat în prelungirile primei reprize, însă a trimis  cu capul din 5 metri puternic în bara transversală o centrare excelentă din alergare din dreapta a lateralului Alex Fărăgău!
În minutul 72 Ceahlăul are o nouă ocazie imensă de egalare însă centrarea din  stânga a  lui Pedro Albino este retrimisă cu capul în fața porții de Cortelezzi pentru Bogdan Forizs însă reluarea cu capul din 4 metri a mijlocașului la închidere ale Ceahlăului  este parată formidabil de Denis Rusu cu un reflex foarte bun.
7 minute mai târziu și  celălalt mijlocaș central Mihael Onișa își încearcă șutul de la distanță, însă mingea se duce alături de butul din dreapta porții Unirii Slobozia, pentru ca în minutul 83 portarul Sloboziei să treacă prin mari emoții atunci când o centrare din stânga s-a scurs agonizant pe lângă stâlpul lateral, la o fază în care Bogdan Forizs urcat în atac a fost aproape de o reluare decisivă.
Finalul a  fost unul nebun, în care fiecare echipă a reușit să marcheze o dată.
În plină dominare a pietrenilor, Slobozia a făcut 2-0 pe o contră rapidă inițiată de Cojocari și finalizată de Atanase, ambii jucători fiind introduși în repriza secundă de Adrian Mihalcea, fază la care bulgarul Mario Petkov a încercat în 2 rânduri să faulteze, însă centralul a lăsat inspirat avantaj pentru ialomițeni.

După doar 30 de secunde, Ceahlăul a marcat golul pe care îl merita, prin Patrick Petre, cu un șut din careu, la o minge în care Cortelezzi a jonglat la marginea careului mare de mai multe ori pe picior, însă era prea târziu. Eșec nemeritat pentru Ceahlăul, care irosesc o șansă bună de a încheia anul pe loc de play-off. Slobozia câștigă cu mult noroc dând dovadă de pragmatismul proverbial și specialitatea casei - fazele fixe, și va ierna pe poziția a treia, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund Corvinul Hunedoara.

UNIREA SLOBOZIA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1


Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa).
Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Dumitru Robert Mormeci (Braşov). Observator de arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).

Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian (Cojocari 56′), Pospielov, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.)(Mih. Șandru 76′), Coadă, Șt. Pacionel, Dorobanțu (Aioanei 56′), Vlăsceanu, Ekollo (Atanase 46′), Afalna (Zukanovic 73′)
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Melniciuc, Bîrnoi, Mih. Lemnaru
Antrenor: Adrian Mihalcea

Ceahlăul: Barna – Petkov, Jalbă, Vișinar (cpt.)(Tud. Oltean 16′, Copoț-Barb 80′), Al. Fărăgău, Forizs, Onișa (Petra 80′), M. Savu, Llullaku (P. Petre 64′), Pedro Albino, Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Krell – Bacalu, Al. Anton, Joao Jaquite, Larrauri
Antrenor: Cristian Pustai

Galerie foto: Gelu Cracana și Răzvan Păsărică - Sport Pictures




































Un comentariu:

  1. Am suferit pentru Ceahlăul cât pentru două campionate,dar suntem mândri de echipa noastră au făcut o propaganda excelenta fotbalului,cred că suntem in primele trei echipe din liga a doua ca spectacol alaturi de Corvinul și Steaua.Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest parcurs în frunte cu Dl.Mazarianu și staff-ul.Cu trei, patru plombe in apărare și încă un atacant cred că putem accede în playoff,sau formam o trupă redutabilă pentru campionatul următor.Insanatosire și refacere rapida căpitanului Stejărel Vișinar.HAI CEAHLĂUL!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...