marți, 16 ianuarie 2024

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul Piatra Neamț întăriri pe filiera brașoveană: Ferencz Bajko se ocupă de pregătirea fizică iar un fundaș de 39 de ani cu peste 300 de jocuri în Superligă este de luni în cantonamentul local

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț este într-o cursă contracronometru pentru completarea lotului de jucători până la plecarea în cantonamentul extern din Antalya.
După legitimarea atacantului Alexandru Buziuc pe care am prezentat-o ieri AICI: https://danesanu.blogspot.com/2024/01/fotbal-liga-2-acsm-ceahlaul-intrat-in.html , postul cel mai expus este cel de fundaș central, acolo unde după accidentarea de lungă durată a căpitanului Stejărel Vișinar, nemțenii au încercat înregimentarea unui jucător de L1, cu mare experiență.
Dacă împrumutul lui Răzvan Tincu de la Politehnica Iași nu s-a materializat, aceste preferând să încheie sezonul chiar și din postura de rezervă în SuperLigă, iar uruguayanul Ariel Ortega s-a decis să accepte oferta celor de la UTA Arad - o grupare din Superligă, conducerea tehnică a galben-negrilor s-a reorientat spre un jucător de mare experiență, cu peste 300 de jocuri la nivelul primei ligi din România, care însă nu a mai jucat din vara trecută!
Marius Constantin (aici foto lângă Miruna Lazea) a ajuns încă de luni în cantonamentul de pe plan local al formației nemțene și trebuie să îl convingă pe profesorul Cristian Pustai că poate fi util Ceahlăului prin valoarea și experiența sa în lupta pentru accederea în play-off-ul ligii secunde, obiectivul imediat și asumat de toată lumea la Piatra Neamț.
Marius Constantin s-a despărțit de Campionii FC Argeș în vara anului trecut după retrogradarea piteștenilor în liga secundă după dubla barajului cu Dinamo, însă datorită valorii și experienței sale pe care nu o contestă nimeni, cu o pregătire corespunzătoare în această perioadă poate fi un câștig în defensiva nemțenilor.
Un alt atu important pentru experimentatul fundaș central brașovean îl constituie și faptul că acesta a jucat în aproape toată cariera sa doar la L1 trecând pe la formații precum FC Brașov sau Rapid (în 2 rânduri). FC Vaslui, ASA Tg.Mureș (2 rânduri), Viitorul Constanța (actuala FC FC Farul), Gaz Metan Mediaș, CS Universitatea Craiova și Campionii FC Argeș. Este un fost internațional U-21 al României, a prins 4 selecții și în naționala mare, iar în străinătate a evoluat pentru Jiangsu Suning FC (China) în 2015.
În sezonul recent încheiat la Campionii FC Argeș, Marius Constantin a fost utilizat în 23 de partide, iar cota actualului jucător aflat în pregătire cu ACSM Ceahlăul ce are în plamares 3 Cupe ale României și 3 SuperCupe dar și o Cupă a Chinei, este de 100k potrivit site-ului specializat transfermarkt.com.
Pietrenii își mai doresc un lot un fundaș central cu experiență dar și un mijlocaș central.
Dacă negocierile cu veteranul Politehnicii Iași - Gabriel Vașvari nu s-au concretizat iar gălățenii Ghiocel și Gaitan par să fi primit o nouă șansă de la experimentatul și exigentul Dorinel Munteanu, oficialii nemțenilor trebuie să gândească alte soluții, nefiind exclus nici aducerea unui under 2005 de calitate, poziția vizată fiind cea de fundaș stânga, rămasă descoperită oarecum prin cedarea lui Alexandru Fărăgău la Universitatea Cluj.

ACSM Ceahlăul a început cantonamentul pe plan local cu un alt preparator fizic după  ce Liviu Nicolae Rusu este în concediu medical la București


Preparatorul fizic Liviu Rusu cel care a venit în iarna trecută alături de profesorul Cristian Pustai la Ceahlăul a intrat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate, acesta acuzând o criză de  lombosciatică și urmând a efectua și un consult neurologic mai amănunțit se află în imposibilitatea de a se ocupa de pregătirea echipei, așa că nemțenii au fost nevoiți să caute un înlocuitor pentru a completa stafful lui Cristian Pustai.

Ferencz Bajko (foto 3 lângă Gelu Cracana), fostul colaborator de la Pandurii și Gaz Metan Mediaș este soluția găsită pe moment de oficialii nemțeni, acesta înțelegându-se pe moment să ajute echipa de sub Pietricica o peioadă de o lună de zile până la clarificarea situației contractuale a  preparatorului fizic aflat încă sub angajament la Ceahlăul. 

Ca preparator fizic, Bajko a lucrat în Liga 1 cu antrenori cunoscuți ca Gabi Stan, Daniel Isăilă, Marius Lăcătuș, Marin Barbu și Cristi Pustai, la FC Brașov, Pandurii, Steaua, Gaz Metan Mediaș, Astra, Petrolul, Rapid, FC Botoșani sau FC Vaslui.

Feri Bajko a activat și ca antrenor principal în fotbalul brașovean la Metrom și Precizia Sacele (L2) și FC Brașov (L1). În ultimul sezon, Bajko a fost antrenor principal la FC Brașov U17.

foto: SNP, Marius Constantin, Gelu Cracana

3 comentarii:

  1. Iar Vlad Andres se duce împrumut la ....Unirea Slobozia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este politica acum la Ceahlăul: jucători cu experiență la nivelul primelor 2 ligi din România, jucători care să ne ajute imediat! Greșelile din toamnă nu mai trebuiesc repetate, nu este timp de experimente, de pași greșiți...

      Ștergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...