duminică, 14 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a AMICAL | ACSM Ceahlăul a REMIZAT pe cod roșu de caliculă la Focșani cu nou promovata CSM 2007. Ghanezul Carl Davordzie gol la debut pentru nemțeni, pentru noua formație a lui Bobi Mahu a punctat în repriza a 2-a Mihai Daniel

 

Sâmbătă de la orele 10:30 pe stadionul Milcovul din Focșani pe un cod roșu de caniculă care a influențat prestația celor 2 echipe dar și prezența spectatorilor pe stadion, CSM Focșani 2007 și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț au remizat 1-1, la capătul unui joc în care ambele formații au rulat toți jucători apți de joc la această oră.
Cu o formulă mai aproape de ceea ce își dorește Marco Veronese la Piatra Neamț, nemțenii au avut o posesie mai bună în prima repriză și au reușit deschiderea scorului prin noul venit ghanezul de 24 de ani Carl Davordzie, jucător ce aparține de CFR Cluj și care în sezonul trecut a evoluat în L3 sub formă de împrumut la CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud.
Cu un prim 11 remaniat aproape în întregime, în care l-am regăsit doar pe Mihael Onișa în formula de start, desemnat și căpitan de noul tehnician italian Marco Veronese, pietrenii au avut o posesie superioară, s-a văzut preocuparea de a se juca mereu cât mai simplu, din maxim 1-2 atingeri, însă este clar că mai este mult de lucru la conturarea traseelor și la acuratețea paselor în regim de viteză. În lipsa lui Patrick Petre lăsat acasă din motive medicale și a goalkeeperului Alex Barna aflat în urmă cu pregătirea, din formula de start i-am remarcat pe fundașul central Asibey, sigur în intervenții și cu calități fizice excepționale pentru vârsta sa la acest nivel și pe portarul Brănescu care a apărat tot ce se putea atunci când Focșaniul a produs faze de poartă în careul nemțenilor, cel puțin la 2 dintre ele, cauzate și de gafele individuale, flancul drept reprezentând la Focșani punctul nevralgic în jocul defensiv al nemțenilor. 
Apărătorul dreapta Țuțu a trimis prea încet o minge inapoi spre propria poartă, la o fază în care Brănescu ne-a salvat, mijlocașul lateral Fabio Trip (24 ani. L3 Viitorul Șimian) de pe acceași parte dreaptă, cu o disponibilitate la efort și cu un fizic destul de bun, mai util însă pe faza ofensivă, dar cu probleme la revenirea în apărare după ce se pierde mingea, este clar că mai trebuie urmărit. 
Despre lateralul stânga Abel Folha sunt puține de spus. Este clar că este un jucător care știe jocul, cu o tendință de a strânge totuși în centru mai mult decât este cazul, cu o bună viteză de joc și cu o interpretare corectă a fazelor de poartă, vine totuși din L3 din Portugalia, dar dacă este să facem o comparație cu ex-ul Pedro Albino, este clar că lateralul dreapta din sezonul trecut era un jucător cu o tehnică superioară în regim de viteză și cu execuții tehnice mai rafinate.
Geani Crețu a fost utilizat în baza stângă în absența lui Patrick Petre, iar indicațiile lui Veronese au fost destul de clare și anume ca fostul jucător al lui Dinamo, Rapid și FC Argeș să își asume mai multe  acțiuni în benzi, forțând duelurile unu la unu, mizându-se pe tehnica sa superioară în regim de viteză și sperănd ca acțiunile individuale să destabilizeze apărarea imediată a Focșaniului.
La mijloc Onișa, Lima și Batantu mai au nevoie de timp pentru a alcătui ceea ce se dorește la Ceahlăul, cu un plus parcă pentru Onișa care este noul căpitan al echipei și va juca un rol mai important în campionatul ce stă să înceapă pe 3 august. 
În atac în prima repriză a fost utilizat noul venit ghanezul Carl Davordzie, un vârf longilin ce ține de CFR Cluj ajuns acum la 24 de ani și care a fost împrumutat sezonul trecut la formația de L3 CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, are meritul de a fi urmărit și profitat de eroarea portarului Preda, transformând în gol una din puținele faze în care s-a făcut remarcat.
În repriza a 2-a căldura și modificările care au survenit în ambele tabere au adus un plus pentru CSM Focșani, grupare care avea să restabilească egalitatea la 10 minute după reluare tot printr-un jucător nou venit, Mihai Daniel. Acesta din urmă a reluat simplu din gura porții, o centrare venită din stânga, fază la care apărarea Ceahlăului a fost surprinsă și a reacționat cu întărziere. 
Cu mulți underi în echipă din care am reținut pe autohtonii Anastase, Curbăt, Canea și mezinul Alistar, dar și o serie de  jucători ce cu siguranță mai trebuiesc urmăriți pentru a ne face o idee (Răducioiu, Neag, Horja) nemțenii antrenați de Marco Veronese au propus în teren și câțiva seniori precum noul cuplu de fundași centrali (Marie-Sainte -ex Pistoiese și macedoneanul Fatih Ismaili (Voska Sport) la care s-a adăugat un jucător român de 21 de ani provenit de la FC Voluntari  II în persoana lui Laurențiu Hagiu (foto)
dar și doi jucători seniori cu rol important în sezonul promovării la L2, Cristian Copoț-Barb și Robert Ciobanu (ultimul revenit după împrumutul de la CSM Bucovina Rădăuți). 
Ca și o primă concluzie preliminară...avem nevoie urgentă de underi de calitate, este greu de suplinit jucătorii care au îndeplinit această regulă în sezonul trecut și care, au avut valoare, evoluând la un nivel înalt (Matei Moraru, Tudor Oltean, Marius Savu, Bogdan Bacalu, Denis Benga, Alex Anton și chiar Alex Fărăgău). Jucătorii aduși în această vară la Piatra Neamț nu impresionează prin CV-urile lor, dar este clar că se poate lucra pe calitățile lor fizice în special, iar de aici, rolul lui Marco Veronese, un antrenor care excelează la pregătirea tactică va fi unul esențial. 
Pregătirea unui joc este foarte importantă atunci când nu ai supervalori în echipă. Cu multă muncă și disciplină tactică poți compensa ceea ce această echipă avea în plus în sezonul trecut. Un rol foarte important va reveni jucătorilor cu tehnicitate peste medie din lot și aici mă refer la Patrick Petre și Geani Crețu, dar și jucătorii cu ceva experiență de la echipă, pe lângă care acum tinerii vor trebui să crească rapid în valoare, chiar jucând meci de meci titulari la echipa satelit de liga a 3-a. 
Următorul test de verificare pentru ACSM Ceahlăul Piatra Neamț este programat pentru vineri 19 iulie, la Piatra Neamț, în compania formației de L3 - CS Aerostar Bacău, ora de disputare a testului de verificare urmând a fi stabilită ulterior de comun acord. 

Galerie foto: 







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani U-16 | Elevii profesorului Lidi Chertic de la LPS Piatra Neamț se mențin lideri, victorie concludentă cu LPS Iași. Rezultatele complete ale etapei a 5-a și clasamentul actualizat

Etapa a 5-a (21 septembrie) ACS   Academia Didi Iași 11-1 CSM Focșani 2007 LPS Piatra Neamț ...