sâmbătă, 20 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a: AMICAL | Primul succes din presezon pentru Ceahlăul este unul la SCOR în dauna formației de L3 - CS Aerostar Bacău. Pietrenii sunt pe ultima sută de metri cu definitivarea lotului și cristalizarea primului 11

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a continuat seria testelor de verificare din presezon, de data aceasta pe teren propriu contra celor de la CS Aerostar Bacău, o formație de L3 extrem de tânără, pregătită de longevivul de acum tehncian pietrean Mișu Ionescu.
Cu doar o săptămână de pregătire și cu un singur joc amical de verificare disputat miercuri seara și pierdut pe Milcovul la limită cu 0-1 în dauna noii promovate la L2, CSM Focșani 2007, aviatorii aveau să cedeze categoric la Piatra Neamț în fața unei formații ultraofensive pe care antrenorul italian Marco Veronese promite să o clădească la Piatra Neamț.
Așa cum a promis tehnicianul italian celor ce au avut posibilitatea să achiziționeze abonamente începând încă de astăzi de la orele 12:00 - 14:00 la stadion, noul vis galben-negru va juca un fotbal ofensiv, cu orice risc, bazat pe 1-2 atingeri maxim, cu combinații și faze de poartă, toate menite să atragă  suporterii la stadion, asta pentru că până la urmă, la un club în care autoritățile locale se implică atât de puțin, baza rămâne la mediul privat și la ...suporteri! 
După înfrângerea la limită 1-2 de la FC Botoșani și remiza 1-1 de pe Milcovul cu CSM Focșani 2007, nemțenii au făcut un adevărat galop de sănătate în compania aviatorilor din Bacău, însă acest succes categoric trebuie privit realist, cu unele rezerve. 
Primul 11 s-a conturat deja, va mai surveni doar o singură modificare majoră, asta cel mai probabil după ce clubul nemțean va reuși înregimentarea unui under mic (cel puțin 2006) de mare calitate, cel mai probabil pe postul de mijlocaș stânga. 
Cum underul mare Mark Țuțu pare deja fixat în cuie pe postul de fundaș dreapta, este clar nemțenii vizează acum completarea lotului și cu alți jucători de calitate, care să confere un plus grupului. 
Am văzut în repriza a 2-a la lucru o serie de tineri jucători, mulți din cadrul clubului, care au primit minute generoase, semne că conducerea tehnică se gândește și la alte soluții pe posturi diferite. 
Portarul David Anastase, dar și jucătorii de câmp Tanas, T.Alistar, Răducioiu, Curbăt sau Neag apar cu regularitate de acum în repriza a 2-a, iar de luni cel mai probabil acestora li se va adăuga și atacantul 2006 de la CS Aerostar Bacău - Constantinescu Nicholas, remarcat de președintele Marcel Pușcaș, un vârf longilin, cu viteză de deplasare, care ar putea fi modelat într-un timp scurt la Piatra Neamț într-un atacant promițător, de viitor.
ACSM Ceahlăul (R1):  Brănescu - Țuțu, Bracelli, Asibey, Folha - Batantu, Onișa, Lima - Petre, Davordizie, Crețu
În repriza a  2-a au mai jucat: Anastase - Tanas, R.Ciobanu, Copoț-Barb, T.Alistar, Răducioiu, Curbăt, Marie-Sainte, F.Trip, Neag și Ronald Gbizie (acesta din urmă revenit după o ușoară accidentare).
A lipsit portarul senior Alex Barna - cel care are unele mici probleme medicale, dar pe care le va supli cât mai curând și va prinde minute cel mai probabil la ultimul joc de verificare, cel de vinerea viitoare de la orele 18:00, cu ACS Șomuz Fălticeni, prilej cu care nemțenii vor face și prezentarea oficială a lotului. 

Galerie foto: se va updata!
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu