sâmbătă, 20 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a | EXCUSIV: ACSM Ceahlăul își FORTIFICĂ mijlocul terenului cu un mijlocaș central din Cote d'Ivoire : Rabe Ronald Virgil Gbizie vine la Piatra Neamț din L4 spaniolă de la Cerdanyola FC

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț pare să-și fi asigurat mijlocul terenului prin achiziția a 3 mijlocași centrali de mare forță care alături că căpitanul Michael Onișa să poată dicta ritmul, să acopere eficient zonele și să recupereze cât mai rapid mingile încă din jumătatea adversă.
După Iga Victoire Bokana Batantu un francez de 24 de ani de picior drept ce poate evolua și fundaș central și Rodrigo Lima un portughez tot de picior drept de 25 de ani cu origini în Insulele Capului Verde, nemțenii au fost convinși și de Ronald Gbizie, un mijlocaș central de picior stâng de 27 de ani, ce vine la Piatra Neamț din Spania, de la formația de L4 - Cerdanyola FC.
Cu un fizic impunător de 1,88 m, Ronald Gbizie este un mijocaș central mai ofensiv, care a evoluat până acum doar la echipe de club  din Spania: Girona U-19, Girona B, Hercules CF B, CF Fuenlanbrada, CD Teruel, SD Ejea, SD Huesca, CD Numancia și SD Huesca B. 
Ronald Gbizie (foto dreapta) a venit încă de la reunirea lotului la Piatra Neamț, însă a avut ceva probleme medicale și nu a putut fi urmărit la amicalul de pe Milcovul de la Focșani.
Revenit acum în programul de pregătire al galben-negrilor, mijlocașul ofensiv din Cote d'Ivoire a fost utilizat de Marco Veronese pe toată durata reprizei secunde în jocul cu aviatorii lui Mișu Ionescu și este un câștig pentru nemțeni dacă ne uităm la experiența sa acumulată în Spania - țara noii campioane europene iar atunci când va fi la maxim din punct de vedere atletic, cu siguranță va fi un plus pentru echipă.
Ultimul joc de pregătire pentru galben-negri va fi cel de vinerea viitoare, 26 iulie, orele 18:00, atunci când va fi și amicalul de prezentare cu gruparea  de L3 - ACS Șomuz Fălticeni, formație pregătită de Daniel Stoica și de la care a sosit în această vară la Piatra Neamț, fundașul central ghanez de 20 de ani Emmanuel Asibey. 
La formația din Fălticeni evoluează un fost jucător al Ceahlăului din sezonul promovării la liga a 2-a, pe atunci under, Denis Ilie Lăcustă (2003).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu