marți, 13 august 2024

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul s-a despărțit de cel mai bun mijlocaș defensiv din lot. Wiredu Akwasi va juca în EAU la United FC!

 

Noua strategie din acest sezon la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a fost prezentată însuși de finanțatorul principal Ioan Anton Măzărianu în mai multe emisiuni televizate la un post local din oraș.
Cu un buget net inferior celui din sezonul trecut, din unele surse în jurul a 1 milion de euro, parcursul galben-negrilor în acest sezon de campionat al ligii a 2-a format din 22 de formații se anunță unul anevoios, dificil și nu lipsit de pericolul retrogradării. 
Cu cei mai buni jucători din lot aflați la final de contract în vara acestui an și cu profesorul Cristian Pustai cu contractul reziliat cu acordul părților, deși acesta mai avea un an de contract, era greu de presupus că nemțenii vor avea viață ușoară în L2.
Iată însă că pe lângă faptul că jucătorii liberi aflați la final de contract nu au putut fi menținuți la echipă din motive financiare în principal, a apărut la clubul de sub Pietricica cazul Akwasi, un caz complex, caz care vorbește despre problemele cu care se confruntă nemțenii din punct de vedere financiar la echipă. 
Deși se mai afla 2 ani sub contract cu gruparea de sub Pietricica, ghanezul de 20 de ani,  cel care a pus umărul la promovarea în L2 și a avut evoluții apreciate la nivelul ligii a 2-a, a refuzat să mai continue cu Ceahlăul, nemulțumit de situația sa contractuală, tânărul mijlcaș central defensiv fiind conștient că valoarea sa actuală îl poate propulsa la o echipă mai bună și evident pe un contract superior decât cel pe care îl avea la Ceahlăul.
Din sursele SNP, nemțenii l-au cumpărat pe Wiredu Akwasi de la clubul ghanez Benab FC și l-au vândut în EAU la formația United FC, fiind astfel al 2-lea transfer al clubului de la înființarea sa  recentă (vara lui 2016) după cea a mijlocașului Alex Anton la Politehnica Iași. 
Să îi urăm mult succes lui Wiredu Akwasi la noua sa echipă, iar investitorului principal mai multă atenție și inspirație la completarea lotului de jucători (în special pe linia de fund și la mijlocul terenului) până la închiderea feresterei de transferări din septembrie, fiindcă altfel, trebuie să recunoaștem va fi greu pentru încă tehnicianul italian Marco Veronese al nemțenilor să evadeze din subsolul clasamentului. 

Următoarele 3 partide din campionat pentru galben-negri sunt următoarele:

et.3 (d) cu Concordia Chiajna
et.4 (a) cu CS Mioveni
et.5 (d) cu CS Corvinul 1921 Huneduara

Un comentariu:

  1. Tot din păcate pentru noi dar și pentru el joacă tot în liga secundă din Emirate,însă e drept, pe mai mult!Îl văd peste un an revenind cu coada între picioare la alt club din România sau din estul Europei de liga 2 sau 3.Noua suporterilor Ceahlăului ne-a plăcut, chiar daca in ultimele jocuri din playout s-a dat lovit.Ii dorim succes ! Însă conducerea clubului trebuie sa învețe din greșeli și sa fie mai atenți la semnarea contractului.

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...