sâmbătă, 17 august 2024

Fotbal liga a 2-a | Dubla lui Carl Davordzie de la Chiajna aduce prima victorie stagională pentru ACSM Ceahlăul din campionat! Adi Bălan și Patrick Petre au ratat câte un penalty, Kamil Wiktorski eliminat în prelungiri!

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț obține primele puncte din campionat pe terenul Concordiei Chiajna - formația pregătită de Ilie Poenaru rămând și după această etapă a 3-lea, la cota 1 în clasament.
Cu un debut mai puțin reușit de  meci, nemțenii pregătiți de Marco Veronese au avut în prima repriză pe portarul Brănescu un adevărat înger păzitor, acesta salvând Ceahlăul în minutele 18, 35 și 45+1 prin intervenții care au dat încredere echipei.
Prima dată Adi Bălan a centrat din flancul drept la bara a 2-a, în cros, mingea a depășit fundașii centrali ai nemțenilor însă noua achițizie a ilfovenilor Răzvan Grădinaru deși a reluat puternic cu capul nu l-a putut învinge pe Brănescu care a respins de pe linia porții cu un frumos reflex. La cea de-a 2-a fază Giovani Petcu șutează de la 25 de metri lateral stânga, în cros, portarul Brănescu se întinde și respinge în corner. Răzvan Grădinaru bate lovitura de colț de pe partea dreaptă, Andreas Burcea trimite cu capul, dar pe lângă poartă!

Nemțenii deschis scorul în min.38 pe filiera Geani Crețu - Carl Davordzie
Jucătorii Concordiei greșesc o pasă lungă în apropierea centrului terenului, nemțenii recuperează și după câteva schimburi din prima, Geani Crețu îl servește la limita ofsaidului pe Carl Davorzdzie, acesta sprintează, scapă singur cu Vâlceanu, îl driblează în dreapta și marchează pentru 0-1!
În min.42, același Davordzie este aproape de 2-0. Primește o pasă pe partea stângă de la Patrick Petre, își face mingea pe dreptul, la interior, trece de un adversar și șutează la colțul scurt, însă Vâlceanu este acolo și respinge în corner.
Finalul primei reprize putea aduce egalitatea. În primul minut de prelungire, Chiajna primește foarte ușor un penalty la un duel petrecut în dreapta careului între Asibey, Bălan și Abel Martins cel mai probabil pentru un henț comis de Asibey și semnalat de tușierul Răzvan Tudor.
Este momentul celei de-a 3-a intervenție providențială pentru goalkeeperul nemțenilor Brănescu cel care ghicește colțul, se arcuiește și respinge în lateral execuția de la punctul cu var a lui Adi Bălan!
Repriza a 2-a începe cu Concordia în atac, iar noul intrat Adi Petre are o execuție frumoasă din întoarcere, însă mingea trece la puțină distanță de vinclul porții Ceahlăului. 
Două minute mai târziu este rândul Ceahlăului să beneficieze de o lovitură de la 11m. Dobrescu încearcă să respingă un balon din careu, tot pe partea dreaptă în direcția de atac a Ceahlăului însă îl lovește în piept pe underul Ilaș, însă la fel ca în prima repriză, penalty-ul executat acum de Patrick Petre, este în dreapta, nu foarte bine plasat, iar Vâlceanu reușește să pareze!
La jumătatea reprizei secunde nemțenii reușesc desprinderea pe tabela de marcaj în urma unui contraatac supranumeric în care pasa decisivă ia aparținut lui Patrick Petre, iar Carl Davordzie mai agil și mai rapid îi ia fața lui Vâlceanu, saltă mingea peste el, iar din unghi găsește drumul spre plasa porții Concordiei!
La 2-0, Concordia nu mai are forța să amenințe periculos poarta lui Brănescu, majoritatea atacurilor oprindu-se în preajma careului nemțean din lipsă de soluții la finalizare.
În min.90 Onișa este aproape de 3-0, șut puternic respins de Vâlceanu, cum de altfel și noul intrat Robert Ciobanu a pus destule probleme defensivei formației din Chiajna, finalizând cu șuturi pe poartă în 2 rânduri raidurile pe contraatac inițiate de nemțeni. 
Singura bilă neagră din tabăra Ceahlăului am consemnat-o în min.90+5, atunci când debutantul Kamil Wiktorski altfel destul de sigur pe toată durata jocului a fost eliminat de centralul partidei cel mai probabil pentru cumul de cartonașe galbene. 

CS Concordia Chiajna - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț 0-2 (0-1)
Carl Davordzie (38,68)
Concordia Chiajna: Oct. Vâlceanu (cpt.) – Ad. Iancu, C-tin. Dima, Mboumbouni, Dobrescu, R. Lazăr, Petcu (72 Iulian Roșu), Grădinaru (46 Robert Ion), Burcea (64 Spătaru), Ghimfuș (46 Adi Petre), Ad. Bălan

Rezerve: Y. Stanciu – Misarăș, Marc, Dumbravă, Dar. Mocanu
Antrenor: Ilie Poenaru

Ceahlăul: Bărnescu – Țuțu, Wiktorski, Asibey (Bracelli 88′), Abel Folha – Onișa, Gbizie, P. Petre (cpt.) – Ilaș, Davordzie (Rob. Ciobanu 70′), G. Crețu (Rodrigo Lima 79′)
Rezerve: Tanas – Rz. Neag, Copoț-Barb, Marie-Sainte, Batantu, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese
Eliminat: Kamil Wiktoski 90+5′

Galerie foto: Gelu Cracana












Un comentariu:

  1. O victorie frumoasă și meritată!Un câștig pentru echipa Wiktorski, un joc excelent făcut la mijloc de Ronald Gbizie,bun și Ilas ,un joc consistent Mark Țuțu.La capitolul ușoara dezamăgire, ii trec pe Patrick Petre și pe Crețu foarte timid in joc,in afara pasei de gol nu s-au remarcat.Asibey cu bune și rele,Folha și-a făcut treaba.Cireasa de pe ... victorie ii aparține la egalitate lui Branescu și lui Davordzie!Un plus pentru Branescu
    în sfârșit avem un portar care iese după minge in careu nu stă doar pe linia porții că toți foștii portari!Incep ușor , ușor să se miște lucrurile,însă se pare că aceasta echipă ca și cea din sezonul trecut,are probleme de încredere și curaj.Incep băieții sa se cunoască mai bine și cred că Ceahlăul va fi din nou o echipă de luat in seamă,cu această victorie ,adversarii viitori ne vor lua în serios , altfel toți incercau sa se impună și sa ne desconsidere cum s-a întâmplat sezonul trecut cu Progresul Spartac,Alexandria și Tunari.Hai Ceahlăul!! Alaturi de voi și la bine și la greu!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Foto + Video: Ceahlăul, mai bună în deplasare decât pe teren propriu! Nemțenii câștigă italienește sub Turnul Chindiei prin golul ghanezului Davordzie ajuns la cota 3 în campionat și au 7 puncte din 10 cucerite pe terenuri străine!

  Dacă în sezonul trecut sub comanda profesorului Cristian Pustai, nemțenii erau o forță în jocurile de pe teren propriu, acolo unde de regu...