duminică, 4 august 2024

Fotbal liga a 2-a | FK Csiksereda se IMPUNE lejer în confruntarea cu ACSM Ceahlăul. Soarta partidei s-a decis încă din prima repriză!

 

FK Csikszereda și-a dovedit din nou valoarea și experiența superioară, de data aceasta parcă și mai clar ca în primăvară, atunci când prin succesul repurtat în fața elevilor pregătiți la aceea vreme de Cristian Pustai și-au asigurat biletele pentru play-off.
Cu un lot mai omogen și evident mai valoros (conform site-ului specializat transfermakt.com) de 4 ori  și ceva peste noua formație experimentală a tehnicianului italian Marco Veronese, gazdele au pornit perfect, profitând cei drept și de erorile din defensiva Ceahlăului, reușind să ducă scorul la 3-0, în min.34!
Scorul avea să fie deschis de FK Csikszereda încă din min.7, atunci când la un corner de  pe partea stângă executat de Babati, mingea l-a depășit pe Batantu, la lovit pe Bracelli care a avut o reacție mai înceată decât cea a vârfului Ervin Bakos, cel care a reluat din apropiere, în fața unui Brănescu fără reacție, surprins de eroarea colegilor săi din defensivă.
Problemele din axul central al defensivei nemțenilor aveau să fie speculate în continuare de ciucani, iar în minutul 14 noua achiziție a Csikzeredei, slovacul Josef Dolny a profitat de o pasă ideală pe culoar și la lobat pe Brănescu ieșit la circa 20 metri pentru 2-0, fază la care portarul nemțenilor deși a atins balonul nu a putut evita golul! 
Prima fază periculoasă în careul ciucanilor am consemnat-o în min.19. După o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga, balonul ajunge pe bara a doua, iar Batantu, nemarcat în 5 metri, pune piciorul din prima și trimite în față, pe lângă poartă, destul de departe de bara din stânga a lui Simon. 
În minutul 34 se face 3-0, în urma unei faze frumoase construite de ciucani, în care defensiva nemțenilor a fost făcută șah-mat. Pe o fază de contraatac, Babati primește în dreapta și trimite din prima în față, Torvund scapă singur în careu, în dreapta și pasează pe jos în centru, ușor înapoi, Asibey, prins la mijloc, se întinde să respingă cu piciorul, dar nu ajunge, iar balonul e reluat simplu de Ervin Bakoș, din 9 metri, pe centrul porții din care ieșise către Torvund și Brănescu.
Atacantul de 20 de ani al Ciucului face astfel dubla după ce în primăvară un alt atacant al Csikszeredei, Richard Jelena reușite același lucru, într-o partidă care s-a dovedit a fi decisivă pentru calificarea în play-off.
Nemțenii au și ei o bună situație de poartă în al 2-lea minut de prelungire prin Geani Crețu, cel care a beneficiat și de un ricoșeu, a șutat din dreapta de la circa 14 metri, însă Simon a reținut în 2 timpi fiind protejat bine de Kelemen, la o fază în care Davordizie a fost surprins departe de fază.
Deși condusă cu 3-0 la pauză, nemțenii încep oarecum surprinzător repriza a 2-a în aceeași formulă. 
După ce în min.54 Hegheduș își încearcă șansa dintr-o lovitură liberă de la peste 25 de metri, ușor lateral stânga, șutând puternic, cu stângul, dar pe centrul porții, fază la care Brănescu a reținut cu siguranță, 2 minute mai târziu este momentul în care Marco Veronese se decide să apeleze la primele 2 modificări. Rodrigo Lima și Iga Batantu sunt înlocuiți de Patrick Petre și Ronald Gibizie.
Peste numai 2 minute, Patrick Petre execută o lovitură liberă de la circa 20 de metri îîn zid, pentru ca pe respingere, tot el să reia cu dreptul, puternic, însă pe lângă poartă!
La jumătatea celei de-a 2-a reprize norvegianul Torvund este găsit nemarcat pe centru, însă are o execuție ratată cu piciorul drept fiind blocat.
Ceahlăul modifcă sistemul și trece la 2 atacanți, Robert Ciobanu întrând în min.68 în locul lui Geani Crețu.
În aceași minut nemțenii reduc din diferență: Țuțu recuperează o minge în dreapta, pătrunde pe linia din dreapta a careului, centrează pe bara a doua, Carl Davordzie se retrage, fiind singurul care urmărește mingea, pune capul din 7 metri și trimite la colțul lung, în direcția din care a venit mingea, surprinzându-i pe cei patru fundași și pe portar. Se face 3-1, însă și Robert Ilyes mută imediat: după ce în prima repriză Attila Csuros intră pe teren în locul lui Szabolcs Szilagyi (accidentat), erste rândul brazilianului Anderson Ceara să ia locul norvegianului Torvund. 
Acum se joacă deschis, pe contre, ambele formații dorind să mai puncteze pe tabela de marcaj.
În min.69 consemnăm o incursiune în stânga a lui Gal-Andrezly, centrează pe jos ușor înapoi, Babati pune latul din 7 metri și trimite peste poartă, la o fază în care s-a dovedit din nou faptul că cuplul de fundași centrali ai nemțenilor este încă nesudat, pentru ca 4 minute mai târziu și nemțenii să fie aproape  de gol. 
Gibzie pasează pentru Davordzie, acesta trimite din prima în față pentru Ciobanu, care preia, pătrunde în careu pe dreapta, e presat de fundaș, avansează prea mult și își închide unghiul de șut, mai ales că la întâmpinare a ieșit și Simon. Ciobanu trage din 6-7 metri la colțul scurt, iar Simon respinge în corner!
În min.78  Marco Veronese este constrâns să efectueze o nouă modificare. Underul Cristian Gyulai - accidentat, este înlocuit cu Răzvan Neag.
Cu 2 minute înainte de  final, FK Csikszereda putea primi o lovitură de la 11 m: Gabor Makrai pătrunde în careul advers pe dreapta, îl fentează pe Asibey, întoarce balonul, este lovit în gambă de fundaș, pică, iar arbitrul lasă jocul să continue, neacordând penalty!
Prelungirile de doar 3 minute aduc alte 4 faze de poartă, 3 ale ciucanilor și una a nemțenilor: min.90 Makrai șutează pe jos din fața careului, balonul șterge bara din stânga, la colțul lung, și iese în aut de poartă. Anderson Ceara a pasat în față pe culoar, iar Asibey a deviat pentru Makrai, În primul minut de prelungire consemnăm o fază de contraatac, Anderson Ceara pătrunde în careu, îl întoarce pe Bracelli, se reliază, și trage din 9 metri puțin pe lângă bara din stânga, la colțul lung. În stânga sa era liber Makrai, însă a preferat să finalizeze el.
Ocazia nemțenilor am consemnat-o în minutul 90+2: Centrarea din dreapta a noului introdus Răzvan Neag, pe bara a doua, Petre se demarcă în colțul careului mic, pune latul drept și trimite slab, prin fața porții, mult pe lângă, mingea  iese în aut lateral!
La ultima fază a prelungirilor pe o nouă fază de contraatac a gazdelor, Makrai primește mingea și pătrunde în careu, dar finalizează moale printre picioarele unui fundaș și Brănescu prinde fără probleme.
Se temină așadar 3-1, un joc controlat în marea majoritate a timpului de ciucani, echipa mai legată și mai valoroasă, cea care a luat un avantaj consistent încă de la pauză, pentru ca în repriza a 2-a să joace mai economicos, la rezultat, speculând pe contraatac slăbiciunile nemțenilor din apărare, precaritatea în care aceștia desfășoară atacurile poziționale și totodată mulțimea de pase greșite care le-au pus pe gazde în multiple situații de a marca. 

FK MIERCUREA CIUC – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 3-1

Ervin Bakoș 7′, 34′, Jozef Dolny 14′ / Carl Davordzie 68′

FK Miercurea Ciuc: M. Simon – Kelemen, Hegedus, Palmeș – Bloj, Sz. Szilagyi (Csuros 37′), Bakoș, Gal-Andrezly – Babati (B. Pinter 83′), Dolny (Makrai 83′), Torvund (Anderson Ceara 69′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Gheralia, J. Nagy, M. Kovacs
Antrenor: Robert Ilyeș

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel Folha – Batantu (Gibzie 56′), Onișa (cpt.), Rodrigo Lima (P. Petre 56′) – Gyulai (Rz. Neag 78′), Davordzie, G. Crețu (Rob. Ciobanu 68′)
Rezerve neutilizate: Atănase – Copoț-Barb, Marie-Sainte, F. Trip, Răducioiu
Antrenor: Marco Veronese

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Andrei Diaconu (Iaşi). Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foto: Gelu Cracana și FK Csikszereda - facebook












Un comentariu:

  1. Nu vreau sa fac parte din așa ziși "suporteri"hateri de Facebook,însă o echipă așa slabă nu am avut din 2015 /2016 când echipa s-a desființat.Am zis că am rămas cu mai multe întrebări după jocul de pregătire/prezentare cu Fălticeni.Jucatori lenți și fără nici un orizont in teren ,așa dezorganizare de joc, rar am văzut, lucru remarcat și vinerea trecută.Greșeli de poziționare in teren , ironiile comentatorilor la adresa lui Asybei poate justificate dar și ceilalți fundași și mijlocași l-au expus, au pierdut mingea ,sarea mingea din ei de ziceai că acum încep fotbalul.Este bine că am jucat primul meci în deplasare poate jucam mai bine următorul cu Slatina,dar strategia trebuie să fie sa nu pierdem ,că nu văd cine sa ducă un meci întreg la intensitate maxima, doar un stil mai fizic și distrugător de joc ne poate aduce puncte sau punct.Doamne ajuta!Că prin Doamne ferește am mai trecut!Mai trebuie doi fundași centrali și poate revine la sentimente mai bune Akwasi!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | Foto + Video: Ceahlăul, mai bună în deplasare decât pe teren propriu! Nemțenii câștigă italienește sub Turnul Chindiei prin golul ghanezului Davordzie ajuns la cota 3 în campionat și au 7 puncte din 10 cucerite pe terenuri străine!

  Dacă în sezonul trecut sub comanda profesorului Cristian Pustai, nemțenii erau o forță în jocurile de pe teren propriu, acolo unde de regu...