sâmbătă, 28 septembrie 2024

Fotbal liga a 2-a | Ceahlăul CÂȘTIGĂ meritat dar cu emoții, în prelungiri prin golul căpitanului Patrick Petre din lovitură liberă! Emoții au fost și la accidentarea atacantului ghanez Davordzie din min.62...însă veștile despre starea de sănătate a lui Carl sunt bune

 

ACSM Ceahlăul a reușit cu mari emoții să treacă în prelungiri de CSC 1599 Șelimbăr cu scorul de 3-2 și leagă 2 victorii consecutive în campionat după succesul la limită 1-0 de  vinerea trecută de la Târgoviște cu Chindia.
A fost abia a 2-a victorie din campionat pe teren propriu pentru galben-negrii, după succesul survenit în etapa a 4-a în compania celor de la CS  Mioveni.
Ajunși acum în clasament la cota 13, elevii pregătiți de italianul Marco Veronese se vor deplasa în runda următoare la Ungheni, pentru a da replica Unirii, victorioasă în premieră în L2 în această etapă a 8-a cu scorul de 3-1 pe terenul unei favorite la promovare, FC Voluntari! 
Meciul a debutat într-o notă vizibilă de echilibru dar avea să se aprindă brusc după circa 20 de minute, iar primii care au fost aproape de gol au fost "călăreții roșii". 
Emmanuel Asibey a avut o intervenție de zile mari din postura de ultim apărător, atunci când l-a devansat în ultimul moment pe atacantul croat Matko Babic după ce acesta il driblase pe Brănescu și se pregătea să reia în poarta goală, pentru ca în min.28 pietrenii să deschidă scorul în urma unei faze fixe. 
La un corner de  pe dreapta bătut de Patrick Petre, Ronald Gibizie se înalță peste un buchet de jucători și trimite cu capul un asist pentru polonezul Kamil Wiktorski care urcat inspirat în atac, deviază cu exteriorul din 3 metri luând fața portarului Măluțan.
Șelimbărul a intrat în meci peste doar 3 minute, atunci când un șut expediat de la circa 30 de metri de Buzan a fost deviat în mod nefericit cu capul de Asibey, fază la care portarul Brănescu a fost surprins și nu a mai putut interveni. 
Momentele bune din jocul oaspeților continuă, iar în min.38, aceștia trec în avantaj pe tabelă, 1-2, în  urma unei centrări din partea stângă a lui Șerban, la care vârful croat Babic a reluat dintre stopperii Ceahlăului neatenți la această fază la marcaj, cu capul, în plasă, din 6 metri!
Un moment greu pentru Ceahlăul, pe care însă nemțenii îl trec rapid și egalează la doi  după numai 2 minute! Atacantul ghanez al Ceahlăului primește o pasă în stânga de la Geani Crețu și cu o execuție pretențioasă din unghi, strecoară mingea printre picioarele lui Măluțan pentru 2-2!
Repriza a 2-a mult mai modestă în ceea ce privește exprimarea a fost oarecum cumva animată de faza din min.62, fază la care atacantul ghanez al Ceahlăului s-a prăbușit pe gazon fără să fie lovit de nimeni, fiind apoi ridicat pe teren cu salvarea spre neliniștea coechipierilor și spectatorilor din tribune. A fost o sperietură zdravănă, însă până la urmă Carl Davordzie a coborăt din salvare pe picioarele lui și a luat drumul la cabine în aplauzele spectatorilor. Deși s-au produs schimbări în ambele tabere, la nemțeni intrând rând pe rând, Robert Ciobanu și Răzvan Neag, Roberto Moise și Tudor Telcean dar și Cristian Gyulai în prelungiri, faze cu adevărat periculoase nu s-au mai înregistrat la cele 2 porți. A fost nevoie de abilitatea lui Ronald Gibizie de a scoate o lovitură liberă de la circa 17 metri în al 5-lea minut de prelungire și apoi de execuția plasată la colțul scurt, jos în plasa laterală a căpitanului Patrick Petre, pentru o victorie smulsă cu forcepsul de Ceahlăul în fața unui Șelimbăr la capacitate maximă pe durata a 65-70 de minute.

Carl Davordzie: ”Sun bine. Îmi pare rău dacă v-am speriat”

Din câte se pare, Davordzie a jucat cu febră în etapa trecută, iar înaintea meciului cu Șelimbăr nu s-a antrenat câteva zile, din cauza unei răceli puternice. Cu toate acestea, Ceahlăul l-a aruncat în joc din primul minut, iar ghanezul a marcat o dată.

”Vreau să spun tuturor suporterilor echipei CSM Ceahlăul că sunt bine. Dacă v-am speriat, îmi pare rău. Nu m-am simțit bine nici la meciul de la Târgoviște și am avut probleme medicale și în această săptămână. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă mulțumesc, în numele echipei, că ne-ați fost alături în acest și am reușit o victorie spectaculoasă”, a transmis Davordzie prin intermediul clubului Ceahlăul.

Ghanezul în vârstă de 24 de ani a marcat patru goluri pentru Ceahlăul în acest sezon de Liga 2, în opt partide disputate, toate începute ca titular și în trei fiind înlocuit. A mai înscris în jocurile cu FK Miercurea Ciuc (1-3), Concordia (2-0) și Chindia (1-0).

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSC ŞELIMBĂR 3-2

Kamil Wiktorski 28, Carl Davordzie 40, Patrick Petre 90+5 / Emmanuel Asibey 31 – autogol, Matko Babic 38

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru (R. Moise 82′), Gbizie, Chibsah, Ilaș (Rz. Neag 66′), P. Petre (cpt.)(Gyulai 90+6′), G. Crețu (Tud. Telcean 82′), Davordzie (Rob. Ciobanu 66′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Bracelli, Batantu, Copoț-Barb
Antrenor: Marco Veronese

CSC Șelimbăr: Măluțan – Buzan, R. Gherman (Cotogoi 46′), S. Șerban, Natea (cpt.), Rob. Boboc (Gogor 46′), D. Olariu (C. Soare 74′), Monea (Bucuroiu 56′), Rodri Hernando, Ayine, Babic (L. Popa 76′)
Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Butucel, Marrone, Drăghescu
Antrenor: Constantin Schumacher

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Asistenți: Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova) și George Suciu (Câmpia Turzii). Rezervă: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc). Observator arbitri: Gheorghe Mihalache (Buzău). Delegat joc: Adrian Petre (Buzău).

foto: Gelu Cracana și Tudy-Bt

video: Religia Sportului

Un comentariu:

  1. Antrenorul Veronese este mulțumit de victorie,dar nu cred că și de jocul jocul echipei ,a suferit destul de mult,o echipă mai rutinată și închegată sigur astăzi castiga sau ..nu pierdea, însă au fost câțiva jucători care au dus greul aproape fără greșeala a fost Mark Țuțu un jucător care a carat pianul , Asybei bine cu tot cu autogolul a reușit să țină bine spatele împreună cu Wiktorski deși sau plasat slab la golul doi al Selimbarului, Gbizie excelent,bine prima repriză pentru Chibsah și Crețu , restul și aici îl includem și pe Patrick Petre ,slabi,Petre s-a scos cu ultima fază când a marcat . Este muuult de muncă cu automatismele și anticiparea fazelor la echipa noastră,sa nu facem încă revelion.Este totuși meritul jucătorilor și al staffului că au dorit să câștige până în ultimul minut, pentru care merită toată admirația și respectul suporterilor ! Ungheni au o echipă bună nu trebuie sa ne uităm la clasament ci sa știm că vor lupta pentru fiecare minge,deci atenție este un meci mai dificil decât cred unii.Hai Ceahlăul, Forța!!💛🖤

    RăspundețiȘtergere