sâmbătă, 14 septembrie 2024

Fotbal liga a 2-a | FC Metaloglobus ''SCURTCIRCUITEAZĂ'' Ceahlăul chiar la Piatra Neamț și întrerupe seria de 5 jocuri fără eșec a lui Marco Veronese. Ianis Zicu este BESTIA NEAGRĂ pentru nemțeni: 3 victorii la rând din care 2 sub Pietricica!

 

Seria bună de 5 jocuri fără înfrângere a nemțenilor conduși de Marco Veronese a fost întreruptă chiar la Piatra Neamț, de FC Metaloglobus, o formație care chiar are antrenor și o echipă mai omogenă și conform clasamentului la zi și mai valoroasă!
Meciul de la Piatra Neamț a început într-o notă de echilibru, cel puțin prima jumătate a primei reprize cu un nivel de joc scăzut ce a avantajat formația oaspete care a avut și o posesie superioară însă fără să pună în pericol cu adevărat buturile lui Brănescu.
În min.26 am consemnat prima mare ocazie de gol a Ceahlăului la capătul unei acțiuni personale purtate de Davordzie în flancul stâng, la capătul căreia atacantul ghanez a pătruns în careu, a depășit prin dribling un adversar și a pasat ideal la Patrick Petre aflat în poziție ideală de șut, însă căpitanul gazdelor a preferat un dribling în plus în locul unui șut din prima și a sfârșit prin a fi deposedat.
Două minute mai tărziu același Petre putea să își aducă echipa în avantaj însă lovitura liberă de la circa 20 de metri lateral stânga a fost bătută razant cu vinclul porții apărate de Gavrilaș, pentru ca peste alte 2 minute o nouă acțiune purtată de același Davordzie pe partea stângă sî se soldeze cu o pătrundere în careu și un șut cu piciorul drept de la circa 16 metri în plasa laterală.
Finalul primei reprize aduce o ocazie importantă de gol și în contul oaspeților de la Metaloglobus. 
În min.44 pe un contraatac rapid pe partea dreaptă Kuoandio a întors excelent pe linia de 16 metri pentru Ekollo care încearcă o execuție plasată ce trece mingea pe lângă bara din stânga lui Brănescu.
Repriza a 2-a este începută mai bine de Metaloglobus, formație care irosește o bună oportunitate în min.52. Irimia recupererează un balon pe dreapta din fața lui Șandru, centrează de pe linia de fund în gura porții la Huiban, cel care din 3-4 metri reia neinspirat chiar în portarul Brănescu.
La faza imediat următoare nemțenii puteau deschide scorul prin Geani Crețu. Mai întâi Davordzie a șutat din unghi, lateral stânga direct în portarul Gavrilaș, mingea ricoșează la Geani Crețu în poziție centrală, aflat în poziție ideală de gol, șutează puternic, însă Caramalău aflat în apropierea liniei porții respinge providențial.
Și cum la fotbal ocaziile ratate se răzbună, 2 minute mai târziu Metaloglobus dă lovitura de 1-0 sub Pietricica!
Zakir centrează în careu din partea dreaptă, fundașii nemțeni nu reușesc să respingă prea departe din careu, balonul ajunge la Saeed Issah, care preia pe piept și șutează din apropierea punctului de la 11 metri, din cădere, la firul ierbii, lângă bara din stânga, pe lângă doi adversari surprinzăndu-l pe Brănescu.
Lateralul Șandru își încearcă și el șansa în min.65 de la circa 30 de metri din poziție centrală. însă Gavrilaș este atent și reține, iar 4 minute mai târziu consemnăm cea mai mare ocazie a nemțenilor din mitanul secund.

 

Davordzie, cel mai activ jucător al nemțenilor, driblează scurt doi adversari, șutează de la marginea careului dar Issah respinge cu capul din fața portarului Gavrilaș. Balonul ajunge la Copoț-Barb care șutează însă imprecis, din poziție bună, de la 15 metri. 
Finalul de joc aduce o fază controversată în careul Metaloglobusului în min.90+2, la un duel Patrick Petre - Kuoandio, căpitanul nemțenilor cade în careu solicitând penalty, fază la care arbitrul de centru lasă jocul să continue iar acțiunea este ulterior finalizată de Mark Țuțu cu un șut puternic, însă peste transversală!
A fost până la urmă o victorie a unei formații mai experimentate, mai mature și care a știut să profite de faptul că nemțenii au fost impreciși la finalizare, iar banca gazdelor nu a putut produce nimic astăzi de consemnat. De altfel tehnicianul italian al Ceahlăului a trebuit să îl țină pe Raman Chibsah în teren 89 de minute în lipsă de alte soluții, iar Robert Ciobanu și Răzvan Neag introduși pe final în min.79 în locurile cu Copoț-Barb și Narcis Ilaș nu au putut schimba balanța jocului în favoarea Ceahlăului. 
Ianis Zicu cel care peste circa o lună va fi și deținătorul unei licențe PRO este cu victoria de astăzi NAȘUL Ceahlăului, antrenorul principal al celor de la Metaloglobus fiind la al 3-lea succes consecutiv împotriva nemțenilor, a 2-a oară la rând la Piatra Neamț după acel 2-1 din play-out-ul sezonului trecut. 

ACSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – FC METALOGLOBUS BUCUREȘTI 0-1

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ).
Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Sebastian Păduraru (Gura Humorului) și Eugen Petre Alexandru (Buzău). Rezervă: Lucian Diaconu (Iaşi). Observator arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru, Copoț-Barb (Rz. Neag 79′), Chibsah (Rodrigo Lima 89′), Ilaș (Rob. Ciobanu 79′), P. Petre (cpt.), G. Crețu, Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Bracelli, R. Moise, Tud. Telcean, Batantu, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese

Metaloglobus: Gavrilaș – Caramalău, Issah (Junior Morais 76′), Ekollo (Andr. Sava 85′), Honciu (cpt.), Huiban (Visic 69′), Kouadio, Dav. Irimia (Al. Irimia 76′), Rob. Neacșu, Gab. Dumitru, Zakir
Rezerve: Nedelcovici – Liș, Ad. Nicolae, Ad. Sîrbu, D. Sandu
Antrenor: Ianis Zicu

Galerie foto: Gelu Cracana
Video: Monitor TV

















Un comentariu:

  1. Uneori și înfrângerile sunt "bune", tactica folosită de antrenor nu a dat rezultate ,poate și pentru că echipierii Ceahlăului nu au avut zvâc,reacție ,tot timpul in contratimp.In tribună oamenii erau foarte iritați la pauză, când vreo doi am spus că azi un egal este de aur.Metaloglobus cu Zicu sau fără el ,întotdeauna a fost o echipă greu de manevrat .Am încredere în acest grup totuși că pot face rezultate bune.Chibsah o achiziție bună,daca era Gbizie lângă el ,eu cred că nu pierdeam azi.Vineri este o altă etapă în care putem sa reparam ceva .Hai Ceahlăul!

    RăspundețiȘtergere