marți, 1 octombrie 2024

Fotbal liga a 2-a | A fost etapa OASPEȚILOR, 7 victorii în deplasare. FK Csikszereda la primele puncte pierdute în campionat, remiză albă în Ghencea. Ceahlăul victorie dramatică cu CSC Șelimbăr. Din top 6, 4 formații nu au dreptul de promovare!


 

Etapa a 8-a (28-30 septembrie)

FCU Craiova 1948

0-3

CS Afumați

SC FC Voluntari SA

1-3

CS Unirea Ungheni

ACSM Ceahlăul

3-2

CSC 1599 Șelimbăr

ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu

0-3

AFC Chindia Târgoviște

AFC Câmpulung Muscel 2012

0-3

Metaloglobus București

CFC Argeș

0-1

CS Corvinul 1921 Huneduara

AFC Metalul Buzău

4-0

CS Mioveni

CSM Reșița

3-1

CS Concordia Chiajna

CSC Dumbrăvița

2-4

CSM Slatina

CSA Steaua

0-0

AFK Csikszereda

CSM Focșani 2007

0-3

FC Bihor Oradea

Etapa a 8-a, una de altfel a oaspeților, victorioși în 7 jocuri din 11, s-a încheiat aseară în Ghencea cu o remiză albă între Steaua București și liderul cu punctaj maxim până la ora jocului FK Csikszereda. Ambele echipe au solicitat câte un penalty în prima repriză. Steaua a făcut-o prima, în minutul 19, când Bakoș i-a pus o piedică evidentă lui Vereș. Ciucul, în minutul 24, când hențul lui Adrian Ilie la șutul lui Csuros a fost mai mult decât evident, dar arbitrul Marius Naidin nu l-a văzut. Pe final, în prelungiri, Chipirliu a șutat și el în mâna lui Kelemen, în careul Ciucului, a cerut penalty, însă brațul fundașului a fost lipit de corp, astfel că arbitrul a judecat corect de această dată! În mare parte, jocul din Ghencea a fost unul de luptă, cu momente de dominare împărțite, cu câteva ocazii de ambele părți, dar nu cu situații atât de mari de gol.

În singurul joc de duminică, 29 septembrie, FCU Craiova a trăit o umilință de zile mari pe propriul stadion, în Bănie, una pe care nu o va uita niciodată. Nou-promovata CS Afumați, altfel, superioară oltenilor în clasament înaintea jocului direct, i-a administrat un sec 3-0 echipei antrenate de Marius Croitoru. 

Cezar Beșleagă (30′), Ciprian Stanciu (51′) și Robert Petculescu (90+4′) au înscris pentru formația condusă de Vasile Neagu.

Metaloglobus mărește turațiile în Liga 2, iar acum, în urma etapei a 8-a, a bifat a patra victorie la rând. Sâmbătă, formația bucureșteană a învins cu 3-0 în deplasare, la Câmpulung Muscel, echipa locală.

Trupa lui Ianis Zicu a condus cu 2-0 la pauză, iar victoria a fost una cu atât mai importantă, după cum a precizat antrenorul, cu cât terenul a fost unul dificil, cu porțiuni în care era mai mult nisip.

Metaloglobus a avut nevoie de numai 13 minute până la deschiderea scorului, când a punctat Yassine Zakir. După nici jumătate de oră, în minutul 27 mai exact, scorul a fost dus la 2-0 după reușita tânărului David Irimia.

Scorul final, 3-0 pentru Metaloglobus, a fost stabilit în partea secundă, în minutul 72, când Stefan Visic și-a trecut ultimul numele pe lista marcatorilor.

Unirea Ungheni a făcut spectacol cu FC Voluntari în etapa a 8-a a Ligii 2, de care a trecut cu 3-1! A marcat pentru a doua oară într-un meci din campionat, dar a bifat primul succes nou-promovata, chiar pe terenul unei formații care vrea să revină în SuperLiga României.

Mai mult, clubul din Ungheni, pregătit de Eusebiu Tudor, a revenit de la 0-1 și a obținut o victorie care l-a ridicat în clasament, dar care îl încarcă mult la capitolul moral pentru partidele următoare.

Scorul a fost deschis de Radu Crișan, în minutul 18, dar Unirea Ungheni a egalat în minutul 26 prin atacantul Milos Zukanovic, fotbalist obișnuit cu Liga 2 după experiențele pe care le-a avut la Metaloglobus și Unirea Slobozia până să ajungă la Ungheni.

În repriza a doua, victoria a fost adusă în urma golurilor marcate de Cosmin Bîrnoi și Antonio Cruceru, în minutele 70 și 90+2, astfel că Unirea Ungheni s-a impus cu 3-1.

Metalul Buzău are trei victorii în cele opt etape de Liga 2. După înfrângerea cu Concordia Chiajna din runda trecută, nou-promovata a câștigat contra Mioveniului, în ceea ce a consemnat al patrulea duel pe teren propriu în campionat. Buzoienii au învins la scor, 4-0.

În runda cu numărul 8, sâmbătă, 28 septembrie, Metalul Buzău a mai bifat un succes, pe teren propriu, cu CS Mioveni, făcând diferența după pauză însă. După ce s-a scurs o oră din meci, scorul a fost egal, 0-0.

Metalul Buzău a marcat pentru 1-0 în minutul 63, prin Alin Manea, dar omul partidei a fost Valentin Robu, care a marcat o dublă, în minutele 67 și 90+3. Scorul de 4-0 a fost stabilit și datorită reușitei lui Alin Nica, el punctând în minutul 77, între golurile lui Robu.

Corvinul a stricat noul început de la Campionii FC Argeș, debutul lui Bogdan Andone ca antrenor al echipei piteștene, chiar dacă acesta nici măcar nu s-a aflat pe bancă la meciul desfășurat la Mioveni, sâmbătă, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2.

Trupa hunedoreană și-a luat revanșa, astfel, în fața celei argeșene, câștigând cu scorul de 1-0, nu neapărat pentru eliminarea din Cupa României, competiția pe care o câștigaseră în sezonul trecut, ci mai degrabă pentru că a fost una dintre cele patru care s-au opus la FRF ca să obțină dreptul de promovare în prima ligă din acest sezon.

Partida a avut loc sâmbătă, la Mioveni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, iar Corvinul a reușit să se impună cu scorul de 1-0, prin golul marcat de fundașul Mihai Velisar în minutul 67, când a executat magistrat o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, lateral dreapta, aproape de vinclul porții colțului lung al lui Oncescu.

ACSM Reșița a depășit cele două eșecuri suferite în ultimele etape cu o victorie importantă în fața unui adversar pretențios, Concordia Chiajna, la început de fiecare sezon anunțat ca favorit la promovare, dar devenit apoi dezamăgire.

Echipa bănățeană s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă, pe teren propriu, și continuă să fie în preajma pozițiilor calificabile în play-off, în timp ce trupa ilfoveană și-a mai trecut în cont un eșec și se scufundă în clasament.

Revenit pe teren după două meciuri în care a lipsit din lot, căpitanul Reșiței a dat semnalul victoriei pentru echipa sa încă din primele minute, când a marcat direct din lovitură liberă de la circa 20 de metri central. S-a întâmplat în minutul 17. Concordia a avut replică și a egalat prin Giovani Ghimfuș (24), din 8 metri, în poarta goală, dar nici trupa din Valea Domanului nu s-a lăsat mai prejos, iar Moussa Samake a înscris în minutul 33 cu o reluare din 10 metri.

Nici nu a început bine repriza secundă, că ACSM Reșița a înscris din nou, de această dată prin Elton da Silva, în minutul 47, după ce inițial Rimovecz trimisese în transversală mingea centrată din corner.

În primul 11 al Reșiței s-a aflat pentru prima dată ca titular Ianis Doană, mijlocaș de 16 ani utilizat de șase ori în primele șapte etape, iar pe parcurs i s-a oferit debutul și lui Robert Burlacu.

Chindia Târgoviște a obținut, în etapa a 8-a, cea mai categorică victorie din actualul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025. Totodată, a fost cel de-al treilea succes stagional, după cele bifate la limită, 2-1 pe teren propriu cu CSC Șelimbăr și 1-0 la Unirea Ungheni, în etapale 3-4.

Sâmbătă dimineața, fosta prim-divizionară în urmă cu două sezoane a învins ultima clasată Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-0, echipă care venea după umilința cu 0-7 de la Metaloglobus București.

Chindia a profitat din plin de haosul din tabăra gorjenilor și la pauza meciului desfășurat la Drobeta Turnu Severin, în județul Mehedinți, avea deja 2-0, după golurile lui Ivan Pesic (19) și Daniel Florea (37). În prelungirile partidei, mai exact în minutul 90+6, Ionatan Dogănoiu a dus scorul la 3-0, spre indiferența celor doar 31 de severineni prezenți în tribune, la meciul disputat pe Municipalul de la malul Dunării.

FC Bihor Oradea a rupt șirul eșecurilor consecutive, trei la rând în Liga 2, chiar patru, dacă punem la socoteală și înfrângerea cu ACSM Reșița din Cupa României.

Trupa orădeană s-a impus la scor de neprezentare, 3-0, în deplasare la o altă nou-promovată, la CSM Focșani, formație care se află într-o stare de incertitudine, despărțită de săptămâna trecută de antrenorul principal și după ce în prima parte a săptămânii actuale la club s-a discutat inclusiv despre desființarea sa.

După jocul din cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, Gustavo Aragolaza, de această dată trecut în raportul de joc ca antrenor principal, nu ca director tehnic, cum a fost până acum, a transmis că vrea ca jucătorii săi să rămână cu picioarele pe pământ după acest succes, al doilea în deplasare și al treilea per total în opt etape.

Cu şase bihoreni în primul 11, FC Bihor s-a impus cu 3-0 la Focşani. Adrian Gîdea (15), Andreas Chiriţoiu (29) şi Robert Curescu (90) au înscris golurile echipei orădene în meciul de la Focșani, în fața unei echipe care în această săptămână s-a termut să nu fie desființată.

CSM Slatina a triumfat cu scorul de 4-2 pe terenul Dumbrăviței, sâmbătă, în etapa 8 din Liga 2, după un meci slab al gazdelor.

Mahadi Kayondo, cu o dublă, în minutele 50 și 66, și Andrei Trașcu, în minutul 69, au dus scorul la 3-0 pentru CSM Slatina. Dumbrăvița a revenit amenințător în joc, pe final, după golurile marcate de Nicu Modan (81) și Ouadie Salhi (84), iar liniștea oltenilor a fost asigurată în prelungiri de Cătălin Țîră (90+3), abia la prima sa reușită în acest sezon.

Slatina a dat 8 goluri în două jocuri consecutive, contra a doua formații din Banat, după ce și pe Reșița a învins-o cu 4-0 etapa trecută.

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, sâmbătă, doar a doua victorie pe propriul teren în acest sezon, 3-2 (2-2) cu CSC Șelimbăr, în etapa a 8-a a Ligii 2.

Eroul nemțenilor a fost Patrick Petre, căpitanul Ceahlăului marcând golul victoriei în al cincilea minut al prelungirilor, dintr-o lovitură liberă.

După un prim sfert de oră tern, fără ocazii, meciul s-a aprins brusc după minutul 20. Sibienii au ratat prima mare ocazie la poarta Ceahlăului, în minutul 21, prin Babic, acesta fiind blocat de Asibey chiar în momentul în care se pregătea să înscrie în poarta goală, după ce l-a driblat și pe portarul Brănescu. O intervenție cât un gol al lui Asibey, care avea însă să o comită câteva minute mai târziu.

După alte câteva minute calme, s-a declanșat nebunia la Piatra Neamț! Ceahlăul a deschis scorul după o fază fixă, prin Kamil Wiktorski (28), stoperul nemțenilor deviind în plasă, cu exteriorul, din trei metri, un balon trimis cu capul de Gbizie.

Trei minute mai târziu, Asibey, care și-a salvat echipa la mijlocul reprizei, și-a înscris un tontogol în propria poartă! Buzan a trimis modest de la 30 de metri, iar Asibey, încercând să respingă cu capul, l-a învins pe propriul portar cu o execuție comică.

Nemțenii au acuzat șocul, iar în minutul 38 au primit o lovitură, după o fază clasică în care defensiva lui Marco Veronese și-a arătat din nou limitele. Șerban a centrat perfect din banda stângă, iar Babic a înscris cu capul, din șase metri, dintre stoperii visători ai Ceahlăului.

Nebunia a continuat și după doar două minute nemțenii au restabilit egalitatea prin Carl Davordzie. Ghanezul a înscris în urma unei faze rapide de atac, cu o execuție din unghi, printre picioarele portarului Maluțan.

Cele două echipe nu au continuat și în repriza a doua recitalul ofensiv din finalul primei părți. Preocupată să nu primească gol, echipa din Șelimbăr s-a mulțumit cu rezultatul de pe tabelă, încercând să lovească pe contre și cum nici nemțenii nu au mai găsit poarta, a reieșit o repriză anostă, fără șut pe spațiul porții.

În minutul 62 s-a produs cel mai teribil moment al jocului! Carl Davordzie s-a prăbușit pe teren în jumătatea adversă, fără să fie implicat în vreo fază, iar arbitrul a văzut momentul și a oprit imediat jocul. După câteva minute în care a primit îngrijiri pe teren, Davordzie a fost urcat cu targa în ambulanță, primind în continuare îngrijri la stadion. În cele din urmă golgheterul nemțenilor a coborât pe picioarele lui din ambulanță și a plecat la vestiare în aplauzele spectatorilor.

Cum niciuna din cele două echipe nu și-a mai creat ocazii clare, meciul se îndrepta spre o remiză. A venit însă minutul 5 al prelungirilor, când Patrick Petre și-a asumat execuția unei lovituri libere de la 17 metri și a adus victoria Ceahlăului, când nimeni nu mai spera. Căpitanul nemțenilor a trimis pe lângă zid, lângă bara din dreapta, pe direcția unui portar Maluțan rămas fără reacție pe linia porții.

Victorie importantă pentru moldoveni (3-2), care acumulează 13 puncte și urcă pe locul 8 în clasament, sub CS Afumați, cu același număr de puncte, golaveraj mai bun, dar și două meciuri mai puțin disputate! De cealaltă parte, CSC Șelimbăr a ajuns la șapte etape consecutive fără victorie, singurul succes al sibienilor datând din prima rundă. Cu 6 puncte se află pe locul 17, primul din seria celor patru echipe cu acest număr de puncte, celelalte fiind CS Mioveni, Unirea Ungheni și AFC Câmpulung Muscel.

În etapa viitoare, Ceahlăul va juca în deplasare, cu Unirea Ungheni, în timp ce Șelimbărul va primi acasă replica codașei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, singura echipă fără victorie până acum.

Loc

Clasamentul (8)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

FK Csikszereda

8

7

1

0

20-7

22

2

Metaloglobus București

8

6

0

2

21-8

18

3

CSM Slatina

8

5

2

1

20-5

17

4

CS Afumați

7

5

1

1

11-4

16

5

Corvinul Hunedoara

7

5

1

1

11-5

16

6

Steaua București

8

4

4

0

6-2

16

7

ACSM Reșița

8

4

2

2

14-13

14

8

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

8

4

1

3

10-10

13

9

FC Voluntari

8

3

3

2

11-8

12

10

FC U Craiova 1948

8

3

3

2

7-8

12

11

FC Bihor Oradea

8

3

1

4

9-8

10

12

CSC Dumbrăvița

8

3

1

4

9-10

10

13

Concordia Chiajna

8

3

1

4

10-13

10

14

AFC Metalul Buzău

8

3

0

5

12-11

9

15

CFC Argeș

8

2

3

3

6-6

9

16

AFC Chindia Târgoviște

8

3

0

5

9-11

9

17

CSC 1599 Șelimbăr

8

1

3

4

7-9

6

18

CS Unirea Ungheni

8

1

3

4

4-9

6

19

CS Mioveni*

8

2

2

4

4-9

6

20

AFC Câmpulung Muscel

8

2

0

6

4-19

6

21

CSM Focșani 2007

8

1

1

6

3-12

4

22

Viitorul Pandurii Tg.Jiu

8

0

1

7

3-24

1

*echipă penalizată cu -2 pcte

foto: liga2.ro și Steaua București - facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu