sâmbătă, 26 octombrie 2024

Fotbal liga a a 2-a | Ilfovenii au urcat Ceahlăul la jumătatea sezonului

FC Voluntari și Ceahlăul au oferit unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei a 11-a din eșalonul secund. Ajunse pe loc de play-off după excluderea celor de la Viitorul Pandurii, cele două formații s-au întâlnit pe arena Anghel Iordănescu exact în runda de mijloc a sezonului regular. Iar cele trei puncte urmau să o ducă pe câștigătoare într-o poziție favorabilă în vederea atingerii țintelor dorite.
Jocul a început promițător cu o echipă gazdă care a reușit să speculeze neatenția defensivei adverse după mai puțin de două minute de joc. Șuteu a trimis în fața porții și Carnat, scăpat din marcaj, avea să modifice tabela pentru prima oară.

Răspunsul nemțenilor a fost însă la fel de rapid. După alte 10 minute gafeurul Alexe i-a pus mingea pe tavă lui Patrick Petre și cel mai în formă jucător al Ceahlăului și-a arătat clasa pentru un 1-1 după doar 12 minute de joc.
Golul a părut că a destabilizat trupa lui Niculescu, iar antrenorul ilfovenilor a fost obligat să facă o mutare prin care să tempereze elanul moldovenilor. L-a scos din teren pe fundașul dreapta Alexe, însă efectul nu s-a văzut imediat. Ceahlăul a dominat restul primei reprize și putea să intre cu avantaj la vestiare.
Davordzie l-a nimerit însă pe Chirilă din poziție ideală, apoi mingea trimisă în plasă de Asibey nu a adus bucuria în rândul oaspeților după ce de la margine a venit semnalizarea de offside.
Scăpată de un gol care ar fi pus-o în mare dificultate, Voluntariul a impus ritmul în partea secundă.
Niculescu a forțat și l-a trimis în teren și pe veteranul Nemec, iar ocaziile au început să se adune la poarta lui Brănescu după o oră de joc. Până atunci, galben-negrii au mai avut o șansă să încline balanța în favoarea lor. Davordzie a scăpat pe contraatac, dar a întârziat șutul și în cele din urmă execuția sa a fost blocată. Până să devină eroul gazdelor, Nemec i-a exasperat pe suporterii Voluntariului cu ratări din toate pozițiile care au menținut scorul egal până cu 6 minute înainte de finalul disputei.
Atunci, o fază aproape identică celei din care gruparea din Pipera a marcat primul gol a tranșat jocul.
Doar că protagoniștii au fost diferiți. Schieb a fost cu centrarea și Nemec cu finalizarea. Chiar dacă au mai avut două oportunități de a obține o egalare in extremis, oamenii lui Marco Veronese nu au avut precizie și un meci spectaculos avea să se încheie în cele din urmă cu victoria prim divizionarei din stagiunea precedentă.
FC Voluntari câștigă cu 2-1 și o depășește în clasament chiar pe Ceahlăul ajungând pe poziția a 5-a în campionat cu 19 puncte, la un singur punct de echipa care ocupă al doilea loc promovabil în ordinea cluburilor care au dreptul de a urca în SuperLigă. Cu două puncte mai puțin, Ceahlăul este imediat în urma ilfovenilor în ierarhia momentului.
Etapa următoare, FC Voluntari va avea liber după ce meciul cu Viitorul Pandurii nu se va mai disputa, în timp ce gruparea de sub Pietricica va avea parte de o nouă deplasare pe terenul celor de la FC U Craiova 1948. Patrick Petre & Co nu se vor întoarce însă acasă ci vor rămâne în zona Capitalei pentru că miercuri nemțenii se vor duela în prima etapă a grupelor Cupei României cu CS Afumați.

FC VOLUNTARI – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1 (1-1)

Nicolae Carnat 2′, Adam Nemec 84′ / Patrick Petre 12′

FC Voluntari: Ius. Chirilă – Ct. Alexe (Schieb 19′), Pițian, Armaș (cpt.), Andreș, Al. Șuteu – Pandele (Onișa 74′), D. Toma (Panos 46′) – Merloi (D. Andrei 72′), Cocian (Nemec 46′), Carnat
Rezerve neutilizate: Al. Maxim – Lambrinoc, R. Crișan, Fl. Mitrea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru (Abel Folha 78′) – Gbizie (Rodrigo Lima 87′), Chibsah (Rob. Ciobanu 87′) – Rz. Neag, P. Petre (cpt.), G. Crețu (R. Moise 75′) – Davordzie
Rezerve: Al. Barna – Ilaș, Tud. Telcean, Copoț-Barb, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese

Stadion: ”Anghel Iordănescu” (Voluntari – Ilfov). Arbitru: Mihai Motan (Târgovişte). Asistenți: Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Nagy (Mediaş). Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Observator arbitri: Ionut Borcan (Ploieşti). Delegat joc: Lucian Cîrjă (Constanţa).

foto: Răzvan Păsărică - Sport Pictures

cronică de : George Dan Drafta - senior editor SNP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a a 2-a | Ilfovenii au urcat Ceahlăul la jumătatea sezonului

FC Voluntari și Ceahlăul au oferit unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei a 11-a din eșalonul secund. Ajunse pe loc de play-off d...