marți, 9 ianuarie 2018

La început de an 2018, de vorbă cu profesorul Eusebiu Popa despre rugby | Bilanțul anului ce a trecut dar și proiectele de viiitor

Așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, profesorul Eusebiu Popa, artizanul și coordonatorul formațiilor de rugby "Mâtzele negre" și "Pisoii negri" din cadrul clubului de rubgy Venus Rifil Piatra Neamț, a ținut să prezinte presei sportive din oraș la început de an, bilanțul realizărilor în anul ce tocmai s-a încheiat dar și proiectele, nu puține la număr, pe care dorește să le ducă la îndeplinire în 2018 cu sprijinul partenerului oficial RIFIL și a sponsorilor tradiționali: DINAMIC 92, TEMAD , TCE 3 BRAZI, CONPASTRU, SERVAS COM., CiBIBON, MEGA TRAVEL dar  și a irlandezul Kevin Kelly, un prieten de mai multă vreme pentru rugby-ul juvenil pietrean.
" 2017 a fost un an plin de realizări pentru echipele "Mâțzele negre " și "Pisoii negri" - Rugby Club Venus Rifil, încă din luna martie au câștigat primul turneu la Suceava, apoi în aprilie la București, unde am făcut o frumoasă demonstrație de rugby la trofeul "Cristache Mitrea", apoi luna mai - titlul de campioană la junioare mici, U12-U14 ani, ultima etapă fiind la Iași. A fost un campionat care s-a jucat tur-retur: toamna anului 2016, primăvara anului 2017, deci cu 4 turnee, am câștigat toate meciurile!!! Apoi a venit luna iunie, unde fetele au câștigat locul I la "Oval 5 Beach" - competiție desfăcurată pe nisip la Cleopatra - Constanța. A mai urmat Mamaia, iar pe 2 iulie am jucat la București unde de asemenea am câștigat după 2 meciuri fantastice, trofeul "Parohial Ștefan cel Mare și Sfânt" . La sfârșitul lunii iulie, am participat la Timișoara la Memorialul "Cristi Breb", pe 15 august am fost la Suceava pentru un turneu de rugby la Plopeni - Salcia, unde am câștigat și acolo, a urmat în luna septembrie un turneu în Brașov la Săcele, unde am avut adversari pe Rugby Club Cristian și CSR Săcele."  
Din păcate problemele de sănătate cu care s-a confruntat profesorul Eusebiu Popa, la începutul lunii octombrie, a făcut imposibilă deplasarea la București pentru turneul Parohial, însă luna următoare s-a putut organiza Sărbătoarea rugby-ului nemțean, sărbătoare încununată cu Trofeul "Venus Rifil 26" - manifestare ce a avut loc pe terenul localității Bodești.
" A fost prima competiție de rugby feminin și de copii disputată la Bodești, au fost meciurile U-10 și rugby fete, "Mâtzele negre" și "Pisoii negri", am avut invitați cluburile CSȘ Unirea Iași, RC Cristian și CSR Săcele, pentru ca în luna decembrie, pe 23, să se încheie cu competiția "Placați-l pe Moș Crăciun " .
De asemenea profesorul Popa ne-a reamintit faptul că echipa "Pisoilor negri" participă în campionatul regional Moldova, campionat de mini-rugby, cu deplasări la Bârlad, Suceava, iar momentan se găsesc pe locul 3 în clasament. Selecția continuă, deviza fiind "Nu contează pe cine avem în față contează pe cine avem alături"  sau "Pe aici nu se trece" - deviza "Mâtzelor negre" .
Pentru anul 2018, sănătate și liniște își dorește cel mai mult profesorul Eusebiu Popa.
"Avem invitații la vreo 4 turnee internaționale (Italia, Austria - United World Klagenfurt, Franța și Bulgaria însă totul depinde de partea financiară. Copiii, cei mici, "Pisoii negri" U-10, încep campionatul pe 31 martie, prima etapă din retur va fi la Tecuci, iar fetele vor avea învitații la turnee în țară. Sperăm ca în luna mai, să putem organiza și competiția aniversară Trofeul Rifil 45, partenerul oficial aniversând în acest an, 45 de ani de la înființare, locația urmând a fi stabilită ulterior.
Antrenamentele vor avea loc pe terenul de la Școala Roznov și la Bodești, pe terenul de fotbal, unde avem sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bodești" .
O parte din foștii elevi ai profesorului Popa, Florin Gălbează, Florin Pascaru, Alexandru Cărbunaru (echipa de rugby Arlechinii București) - rugby after-works, iar din Piatra Neamț, Sergiu Motfolea, au ținut în pragul sărbătorilor de iarnă, să îi facă o frumoasă surpriză. Cu ajutorul acestora s-a reușit cumpărarea echipamentului de iarnă (polare de iarnă și căciulițe), asta în afară de noul echipament (ce cuprinde noul logo) de joc oferit de sponsorii și colaboratorii fideli.
Mulțumirile profesorului Eusebiu Popa s-au îndreptat am zice noi firesc și către fostele și actualele jucătoare ale "Mâțzelor negre" , care îl sprijină necondiționat, sunt alături de dânsul, este și meritul lor, care se implică la antrenamente în explicarea și aplicarea exercițiilor dicatate de domnul profesor.
Componența echipei „Pisoilor Negri” este următoarea:  Dringu Ana-Maria,  Manolică Andreea, Anăstăsoaiei Alin (instructor), Anăstăsoaiei Ștefan, Dumitrache Andrei, Aparaschivei Giulian, Cuibar Irina, Gavrilescu Octavian, Barna Izabela, Popa Alexandra.
Lotul Clubului Venus Rifil este format din: Cuibar Denisa, Gavrilescu Francesca, Stoian Adelina (căpitan),  Neagu Diana, Murariu Laura, Mândrilaș Diana, Bonteanu Iulia, Aparaschivei Diana, Bortă Fabiola, Sălastru Irina, Taradaciuc Ana.
" Bineînțeles că selecția va continua, urmează să mă duc după ce începe anul școlar, după 15 ianuarie, la Scoala gimnazială Dobreni, la Școala Căciulești, poate și la Girov, însă acolo este o problemă legată cu terenul. Noi am făcut antrenamente și pe zăpadă, am făcut antrenamente și la -2 grade la Roznov, sau chiar pe noroi" .
Noul an, înseamnă și noi obiective pentru profesorul Popa, mai ales la nivelul fetelor mari. Acesta și-a propus să mai facă și selecții pentru noul proiect care este acum între FRR și COSR, este vorba despre fete născute între anii 2002-2005 pentru Centrul de Excelență de la București, pentru că acolo vor avea condiții foarte bune (casă, masă, școală). Obiectivul unul de altfel îndrăzneț al federației, care impune un criteriu legat de înălțime, minim 1,70 metri, este de a forma cât mai de timpuriu o echipă națională competivivă care să atace cu șanse calificarea la JO din 2024.
Un obiectiv apropiat ar fi și un semi-cantonament în vacanța între semestre, la Tg.Neamț ori la Gura Humorului.
"Sperăm, este visul nostru...o mașină de 7-8 locuri, un microbuz pentru a ne deplasa la antrenamente și competiții, pentru că noi depindem de o societate comercială, care ne ajută cu un MCV pentru deplasări, pentru a duce copii la meciuri. Sincer, cheltuielile cu un microbuz sunt mult mai mari dacă folosim un microbuz închiriat, decât dacă am avea un microbuz sau un MCV-ul al nostru" a încheiat profesorul Eusebiu Popa cu una din dorințele sale mai vechi la care visează că s-ar putea transforma în realitate în anul 2018, evident cu sprijinul partenerului oficial și a sponsorilor tradiționali.

link-ul video al materialului: https://youtu.be/jHsq3OXY0jc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu