miercuri, 12 iunie 2024

Fotbal liga a 2-a | Probleme financiare la ACSM Ceahlăul! Clubul de sub Pietricica nu a PRIMIT Licența pentru viitor sezon al ligii a 2-a. Alte 3 cluburi în aceași situație...Nemțenii, au plătit după 30 aprilie DATA LIMITĂ și vor face apel!

 

  • ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, CS Concordia Chiajna, ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu și CSM Alexandria nu au primit licența pentru L2 din partea  Comisiei de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, înformează sursele Golazo.ro.
  • Grupările  pot face apel la decizia instanței de fond a Comisiei de  Licențiere.
  • În cazul în care nu primesc licența nici la apel, cluburile pot ataca decizia la TAS.
  • Dintre cele patru cluburi din L2 care nu au primit licența pentru viitorul sezon, CSM Alexandria este singura care retrogradase la finalul sezonului în L3.
  • Dintre cele patru cluburi din L2 care  nu au primit licența pentru viitorul sezon, CSM Alexandria este singura care retrogeadase la finalul sezonul3.
  • O altă formație care a retrogradat, însă nu a aplicat pentru obținere licenței este Progresul Sopartac. Astfel, echipa bucureșteană va  juca sigur în L3.
  • Ce spune regulamentul
  • Conform regulamentului, în cazul în care o formație nu obține licența pentru liga 2, locul acesteia va fi luat de echipa retrogradată care a fost mai bine clasată la finalul sezonului.
  • În cazul în care una sau mai multe dintre cele 4 formații (CS Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul, ACS Viitorul Tg.Jiu și CSM Alexandria) nu vor primi licența nici după apel, atunci locul respectivelor echipe va fi luar de CS Tunari și/sau Unirea Dej. 
  • FRF va stabili apoi exact care vor fi celelalte formații care voi intra în caclule, dacă se eliberează mai mult de 2 locuri, având în vedere că Progresul Spartac nu are licență. c
  • Cel mai probabil, locurile rămase vacante în L2 vor fi ocupate de fiinalista ultimului baraj de promovare și una dintre pierzătoarele semifinalei. Câștigătoarea barajului promovează automat.
  • CSM Focșani, SCM Rm.Vâlcea, CS Dinamo, CS Giroda și Giarmata Vii luptă pentru promovarea în L2
  • CSM Focșani - SCM Rm. Vâlcea și CS Dinamo - Giroda & Giarmata Vii sunt meciurile de baraj pentru promovarea în liga secundă. Duelurile din semifinale vor avea loc azi, 12 iunie, în timp ce finala se va disputa ăe 15 iunie. Toate meciurile au loc într-o singură manșă. 
  • Liga 2 trece de la 20 la 22 de echipe în sezonul viitor. Cele 22 de formații vor juca, la fel ca și până acum, un singur tur în seoznul regular, urmând ca apoi să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe și două echipe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult fată de numărul din prezent. Primele două echipe din play-off vor promova direct, în timmp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca baraje de promovare / menținere în L1, la  fel ca până acum. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele 2 din grupele de play-out și încă una din ocupantele locurilor  6 , care se vor întâlni la baraj.
  • Cluburile de Liga 3 vor obține certificarea pentru L2 la finalu lunii iunie
  • Cele șase cluburi care au promovat sau vor promova din Liga 3 vor obține certificarea pentru Liga 2 până la finalul lunii iunie. În cazul lor, criteriile de certificare sunt mai relaxate în primul an de la promovare.
  • AFC Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și CS Unirea Ungheni 2018 și-au asigurat deja promovarea în liga secundă.

ACSM Ceahlăul va  face apel

Bobi Mahu Moisii - ex președinte Consiliul Director ACSM Ceahlăul:

" Da, este o primă decizie a Federației pe care o anticipam...termenul limită de stingere a tuturor problemelor de ordin financiar era de 30 de aprilie. Clubul nostru poate face dovada plăților restante prin ordine de plată în zilele de 2, 5 și 10 mai...Așa a fost din păcate și în sezonul trecut. Cu siguranță vom face recurs la această primă decizie și sper ca Federația să fie de partea noastră! "

Din informațiile SNP criteriul financiar a stat la baza deciziei de neacordare a licenței pentru viitorul sezon al ligii a 2-a și la celelalte 3 cluburi, cu mențiunea că cel puțin gruparea ilfoveană aidoma ca și cea de sub Pietricica vor face apel la această primă decizie a  FRF. 

Șase cluburi au licență de primă ligă și doar cinci au comunicat public că au certificare de la FRF pentru a juca în Liga 2 în sezonul 2024-2025

Cu această ocazie, aflăm și de ce trei dintre cele trei cluburi cu drept de joc în noul sezon al Ligii 2 nu au anunțat nimic public privind primirea certificării.

Altfel, săptămâna trecută, CSM Slatina, CSM Reșița, CSC Dumbrăvița, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr au comunicat public faptul că au primit certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025. Ulterior, și retrogradata Unirea Dej a informat că a primit certificarea.

În noul sezon de Liga 2, unul care trece de la 20 la 22 de echipe, au dreptul să participe cluburile: FC Voluntari, FCU Craiova FC (retrogradate din SuperLigă), Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc (care au jucat în play-off-ul Ligii 2), Steaua, CSM Reșița, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Metaloglobus București, Campionii FC Argeș, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (care au jucat în play-out-ul Ligii 2) și șase nou-promovate din Liga 3, cinci dintre ele fiind Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni.

Dintre acestea, FC Voluntari, FCU Craiova FC, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc, Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș au aplicat și obținut licențierea pentru SuperLigă, proces superior certificării pentru participarea în Liga 2.

Steaua și Metaloglobus nu au informat nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...